Skocz do zawartości

Nienaturalne linki przychodzące

fanta001

Rekomendowane odpowiedzi

W mojej wypowiedzi powyżej chodziło mi o sytuację, że po usunięciu linków i majlu od google "zdejmującym" filtr nie wracają pozycje...

Wracają. Oczywistą oczywistością jest, że jak wywali się 100% linków to nie mają wrócić jak bo na podstawie czego - ale to oznacza, że było "robione" bez dywersyfikacji źródeł....

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

• Odpowiedzi 182
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Po zdjeciu filtra po jakich 7-10 dniach pozycje dopiero wracaja - ale to zalezy ile mamy linkow do strony i ile usunelismy, w moich przypadkach w wiekszosci po usunieciu smieciowych linkow pozycje wracaja jeszcze wyzsze. Oczywiscie jak ktos dodal sie do samych wpkatow, po czym usunal wpisy to jakim cudem ma wrocic gdziekolwiek?:)

Jakieś traumatyczne przeżycia?

Zdecydowanie :)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

@Kursor, bo wszystko co robione WP-katami i seokatalogami w jakiejklowiek konfiguracji, czy w połączeniu z profilami i zapleczami, czy profilami i pdf-ami poleciało; bez WP-katów i seoków siedzi. A dlaczego, bo w odróżnieniu od webmini i innych typowo spamowych skryptów, właściciele wydali kasę na skórki i niestety przedłużają domeny; domen, na których siedziały webmini, qlweby nikt nie przedłużał ;)

edit: dodatkowo kasa za licencje + pobieranie opłat za wpis dofollow z anchorem money keyword => to się musiało tak skończyć jak się skończyło. WP-katy i seokatalogi mogłyby spokojnie działać, gdyby stanowiły mały % miejscówek w PL, a obecnie są one głównym miejscem do manipulacji rankingiem.

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Investto.pl - kredyty masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

bo wszystko co robione WP-katami i seokatalogami w jakiejklowiek konfiguracji, czy w połączeniu z profilami i zapleczami, czy profilami i pdf-ami poleciało

Śmiem twierdzić, że Tobie poleci wszystko choć byś to robił samymi gwiazdorami.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

@Kursor, bo wszystko co robione WP-katami i seokatalogami w jakiejklowiek konfiguracji, czy w połączeniu z profilami i zapleczami, czy profilami i pdf-ami poleciało; bez WP-katów i seoków siedzi. A dlaczego, bo w odróżnieniu od webmini i innych typowo spamowych skryptów, właściciele wydali kasę na skórki i niestety przedłużają domeny; domen, na których siedziały webmini, qlweby nikt nie przedłużał ;)

edit: dodatkowo kasa za licencje + pobieranie opłat za wpis dofollow z anchorem money keyword => to się musiało tak skończyć jak się skończyło. WP-katy i seokatalogi mogłyby spokojnie działać, gdyby stanowiły mały % miejscówek w PL, a obecnie są one głównym miejscem do manipulacji rankingiem.

Tutaj.

Klikaj kolejno we wpisy. Sprawdzaj pozycje. I powiedz mi ile to jest wg Ciebie "wszystko"? 10-20%?

Nie pogrążaj się

https://suite.searchm...":"undefined"}}

@Kursor po zalogowaniu będziesz wiedział o co chodzi

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Investto.pl - kredyty masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

to w związku z tym, że weź sobie jakąkolwiek stronę robioną sieciĄ wp-katów, nawet z twojej grupy, 3 miesiące temu i zobacz wykres jak spada jej widoczność

@kursor daj spokój, co im tłumaczysz :) Im dalej wszystko leci, chcesz im darmowe szkolenie robić?

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

właśnie - daj spokój - przecież wszystko leci ... po co szkolić skoro nikt nic nie wie ...

nawet z twojej grupy, 3 miesiące temu i zobacz wykres jak spada jej widoczność

Pokażę Ci kilka takich strony zrobionych samymi wp-katami nie 3 miesiące temu a 8 miesięcy temu i co wtedy powiesz?

przecież wszystko leci ...

Jak się robi syfiastymi wp-katami to leci.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności