Skocz do zawartości

Jak obsługiwać Statlink ?

PrestaShop

Rekomendowane odpowiedzi

Sorry za śmieszne pytanie ale dopiero się tam zalogowałem.

Nie chcę się wymieniać linkami bo nie mam co zaproponować innym .. więc chciałbym zakupić linki (punkty) aby podnieść pozycję strony w wyszukiwarkach.

Trochę poczytałem ale niewiele wiem na ten temat... .

1) Stałe linki - czyli nigdy nie znikają ? czy może działa to na zasadzie abonamentu punktowego ? płacę - to jest, nie płacę - to link jest usuwany ?

Jeśli zostają -> to brak punktów spowoduje, że linki nie będą dalej dodawane ?

2) Czy uważacie, że delikatne stosowanie tego rozwiązania może zaszkodzić mojej stronie ?

3) Jakieś wskazówki na start ?

1) Stałe - czyli nie rotacyjne. Tzn., że link jest umieszczany w danej lokalizacji, na jakiejś stronie/podstronie i do póki dysponujesz punktami to on tam będzie.

2) Każdym sposobem linkowania można sobie zaszkodzić, odpowiednio stosowany statlink nie zaszkodzi. Nigdy nie dostałem filtra za statlinka.

3. Czytać dział dla początkujących.

Agencja SEO z Katowic Intoseo - Pozycjonowanie Katowice
Wynajem myjek przemysłowych i warsztatowych - www.myjki360.pl

Dywaniki samochodowe https://topdywaniki.pl/

Dziękuję za odpowiedź ale większość postów na forum to sprzedam / kupię = kosz.

Nie wiem z jakimi kosztami muszę się liczyć (miesięcznie) aby linkować np. na 3 - 5 fraz... .

Zakładam, że np. jeden link kosztuje 1000 punktów -> na miesiąc ? czarna magia.

Za 1000pkt otrzymasz około 165linków (tak teraz zerknąłem na swoje konto), co do linkowania fraz wszystko zależy od trudności oraz tego jak wcześniej były linkowane, osobiście bym z miejsca wykupił 5k pkt i powoli zaczął linkować od 5 linków dziennie do 15-20, tak aby zatrzymać się miesięcznie na około 10k-15k pkt, zresztą jak pisałem wiele zależy od trudności fraz.

Wykonam: Linki z forów/blogów, tematy, posty, komentarze, mocne i stałe linki.

Synchron.pl - skuteczne pozycjonowanie - referencje, duże doświadczenie, wystawiam fv - gg:8897114

Ale później koszta się zwiększają ?

Czy można zachować stałe koszta i zwiększać ilość linków ?

Bo jeśli muszę utrzymać te linki co już są i dodawać inne to koszt ciągle rośnie ? czy można np. przeznaczyć pewną kwotę miesięcznie i na tym poprzestać ?

jeśli poprzestaniesz na 5k pkt to koszta co msc będą wynosić tyle samo, jeśli zwiększysz o kolejne 5k to koszta się zwiększą i dobrze jest utrzymywać cały czas już te pkt.

Wykonam: Linki z forów/blogów, tematy, posty, komentarze, mocne i stałe linki.

Synchron.pl - skuteczne pozycjonowanie - referencje, duże doświadczenie, wystawiam fv - gg:8897114

Roznica pomiedzy punktami standard a gold jest taka iz za punkty standard dostaniesz losowe stale linki na stronach z wybranej branzy ktore mozesz podejrzec i jesli uznasz ze ci nei pasuja to maz mozliwosc wybrane linki usunac i zostana przydzielone nowe.

Punkty gold to linki site wide - czyli masz link na wszystkich podstronach danej domeny.

Tak wiec sa to rozne strategie pozycjonowania.

Podepnę się pod temat - można kupić np. 50k standard punktów i wybrać sobie, że chce się mieć swoje linki na "dobrych" stronach w wybranej tematyce czy trzeba te punkty gold nabyć?

System za Ciebie wybierze, na których stronach - Ty możesz wybrać kategorię.

Sprzedawcy mają nawet po 1k pkt., za około 14-18zł kupisz, to orientacyjnie 140 linków standard.

Edition.:

Czym więcej pkt. będziesz kupować, zawsze cenę możesz targować ;-)

Zarządzanie czasem, zadaniami oraz projektami: nozbe.com/pl <baner refer.>

nozbe-ad-2.gif

Jeśli dopiero zaczynasz w takim przypadku proponowałbym jakieś linki z Prolink'a co chwile jakiś spam mam, że są promocje warto skorzystać dla testów ;)

Dużo bardziej opłacalny jest Statlink, widać efekty. Mamy faktyczną listę stron gdzie został dodany link, a w Prolinku punkty biorą chociaż linków nie ma i musisz sam wszystko sprawdzać i dopiero zgłaszać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności