Skocz do zawartości

Darmowy katalog firm + gratisy

vastar0

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałbym Wam przedstawić darmowy katalog firm dostępny pod adresem: https://www.firmas.pl/

Katalog jest w 100% darmowy, rejestracja daje możliwość otrzymania za darmo i wykorzystania:

- wizytówkę internetową

- mapkę lokalizacyjną

- możliwość stworzenia własnego loga firmowego

- własny blog i strona www

- moduł opinii klientów i galerię zdjęć

- stworzenie i drukowanie cennika

- stworzenie i drukowanie wizytówek

i wiele innych podstawowych informacji.

W razie pytań - pytajcie.

Sprawdź, jak wyglądają nowoczesne drzwi wewnętrzne od stolarza
Profesjonalna i skuteczna reklama zewnętrzna (outdoor) dla firm na terenie Śląska i Małopolski.
Piękne, wysokiej jakości stoły dębowe na zamówienie od profesjonalnego stolarza. Kliknij i sprawdź.

Tzn. z czym miałeś konkretnie problem? Z logowaniem? Wszystko wydaje mi się że działa (powinno) poprawnie.

Profesjonalna i skuteczna reklama zewnętrzna (outdoor) dla firm na terenie Śląska i Małopolski.
Piękne, wysokiej jakości stoły dębowe na zamówienie od profesjonalnego stolarza. Kliknij i sprawdź.

Hosting jest dobry :) Wszystko powinno szybko i sprawnie działać.

Dzięki wszystkim za sugestie!

Dodałem tam moją kapelę, a teraz właśnie przeczytałem, że jest możliwość stworzenia i drukowania wizytówki. Z ciekawości zajrzałem i pierwszy problem, bo już nie pamiętałem loginu, szkoda, że nie ustawia się go osobno.

A po drugie nie znalazłem żadnej edycji wizytówki tej do druku nie internetowej.

Ogólnie strona ciekawa, tylko od wpisu chyba tydzień temu google jej nie zaindeksowało .

Sprawdziłem: wizytówek nie edytujesz tylko wchodzisz w wydruki i klikasz w wizytówki. Po kliknięciu jest generowany plik PDF, który możesz sobie wydrukować i powycinać wizytówki. Nic nie trzeba edytować bo wszystkie dane do wizytówek są pobierane z danych adresowych, które umieściłeś w swoim wpisie: pobierane jest logo, nazwa telefon itd.

Pozdrawiam

Darek

• 2 tygodnie później...

Zapraszam do dodawania wpisów (w 100% za darmo i bez żadnych opłat) oraz wypisywania Waszych sugestii oraz odczuć.

Dzięki za możliwość bezpłatnego dodania.

A co do samego katalogu to:

- w nagłówku jest trochę bałagan a mianowicie jakieś dziwne wcięcie pod nazwą strony no i biała czcionka na jasno-szarym tle - to nie jest dobry pomysł, czcionka w kolorze przycisków DODAJ FIRMĘ i ZALOGUJ byłaby całkiem ok i pasująca do całości,

- a może by tak trochę pościskać okienka kategorii tak żeby w jednym wierszu zmieściły się 4 branże a nie 3, myślę, że nie odbije się to na czytelności a będzie mniej przewijania,

- wysokość okienek z branżami (kategorii) moim zdaniem też trochę za duża, powinny być po prostu kwadratowe inaczej kiedy dojdą nowe kategorie zrobi się problem,

- wyróżnione firmy i nowe firmy nie w kolumnach a w wierszach, górny wiersz to wyróżnione firmy a pod nim wiersz z nowymi firmami, można by to zrobić w formie przewijanych sliderów,

- myślę, że jeżeli chodzi o wizytówki WYRÓŻNIONYCH oraz NOWYCH FIRM, które pojawiają się na stronie to jako obrazek na danej wizytówce powinno się pojawiać logo, w tej chwili jest to podgląd na stronę w wyniku czego na 5 widocznych wizytówek 4 mają w swoim okienku tą samą Panią :), loga wprowadziły by więcej kolorów i w jakiś sposób wyróżniały każdą z wizytówek,

- w prawym dolnym rogu strony umieść link "do góry" który przewinie stronę do początku, poszczególne strony są dosyć długie więc warto coś takiego mieć, poprawia/przyspiesza nawigację,

- na podstronach poszczególnych kategorii reklamy AdSense wcisnąłbym albo nad nazwą kategorii albo pod opisem kategorii tak żeby nie rozdzielać nazwy kat od opisu bo nie wygląda to dobrze - to jest moje bardzo subiektywne odczucie, dla 100 innych osób może być ok ;),

- istotna kwestia, która może pomóc w zdobywaniu nowych wpisów, widzę, że dane firm zostały umieszczone z automatu dlatego większość ma brak zdjęcia i ten sam, króciutki opis w wizytówce, powiedzmy, że są to puste wizytówki, na pierwszych miejscach w danej kategorii powinny wyświetlać się wizytówki firm, które zostały uzupełnione przez właścicieli, te pozostałe, "duchy" niech będą poniżej, wygląda to lepiej bo tak to tylko przekreślone aparaty :) no i pokazuje właścicielom tych firm, że warto uzupełnić, dodać swoje dane bo będą się pokazywały wysoko na liście,

- dot. punktu wyżej - tak w ogóle to do tych wszystkich firm puściłbym mailing żeby w ogóle dowiedzieli się o katalogu bo daje naprawdę wiele, nie są to tylko suche wpisy ale i strona, i możliwość wydruku wizytówek etc...

Powyższe wypociny nie miały na celu umniejszenia rangi katalogu. Doceniam możliwości jakie daje i fakt, że jest darmowy. Ale wierzę również, że kilka moich uwag pozwoli uczynić go lepszym ;)

Pozdrawiam i powodzenia życzę!

P.S. Co do samego działania, dodawania i modyfikowania poszczególnych danych - wszystko działa bez zarzutu!!!

Potrzebujesz teksty na stronę, bloga czy do sklepu online? Sprawdź moje portfolio na pawelgibek.pl. Specjalizuję się w tematyce motoryzacji i zdrowej żywności.

• 11 miesięcy temu...

Katalog widzę, że jest ciekawą pozycją. Z ciekawości dodałem do niego kilka wpisów i wszystko jest OK. Trochę żmudne jest to dodawanie wpisów, ale sam fakt, iż udostępnia on sporą liczbę gratisów jest dobrym sposobem promocji.

Link jest nofollow, to fakt. Zresztą wiele dużych katalogów wprowadza ten atrybut ostatnio.

Podoba mi się, że strona firmy jest "czysta" i przejrzysta. Bez zbędnych gwiazdek czy innych niepotrzebnych danych jak w innych katalogach.

Pozdrawiam, Vanda
ogolne-tematy.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności