Skocz do zawartości

Not provided - sposoby obejścia

Ojciec_Pio

Rekomendowane odpowiedzi

Jakie macie sposoby na odczytywanie statystyk z not provided? Sprawdzone metody.

dotąd używałem Analytica i Gemiusa, ale przyszło mi do głowy że przecież mogę stosować np Piwika i porównywacćstaty z Analyticem, dzięki czemu odczytam dokłądnie co kryje się pod not provided.

Chyba że inne programy też mają problem z odczytaniem?

Nie cierpię spamerów!

ale przyszło mi do głowy że przecież mogę stosować np Piwika i porównywacćstaty z Analyticem, dzięki czemu odczytam dokłądnie co kryje się pod not provided.

Not provided pojawia się w GA w momencie, gdy osoba zalogowana do usług Google wejdzie z SERPów na Twoją stronę. Wynika to z tego, że zastosowany certyfikat SSL (konkretnie przekierowanie na protokół https) nie przekazuje informacji z jakiej frazy było wejście - nie przekazuje ani GA, ani Pivikowi, ani żadnemu innemu narzędziu.

Musisz próbować odzyskać dane inaczej ;)

Wspolczynnik.pl - darmowy katalog stron

W GA można sprawdzić jaka była strona docelowa do zapytań "not provided". Nie daje to oczywiście konkretnej odpowiedzi na to po jakim słowie kluczowym użytkownik trafił na stronę, ale można przynajmniej domyślić się jaka była tematyka zapytania.

Sposób może nie jest zbyt dokładny, ale jest prosty i poszerza trochę wiedzę o zapytaniach "not provided".

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności