Skocz do zawartości

Serwer, który wytrzyma po "kuchennych rewolucjach"


chcewypoczac

Rekomendowane odpowiedzi

Co tydzień po tym jak z żoną oglądniemy kuchenne rewolucje to mam ochotę sprawdzić cennik w tej knajpce. I jak co tydzień te ich serwery nie wytrzymują... Pół godziny po emisji a strona dalej nie działa. Co polecicie restauratorom aby takie sytuacje nie miały miejsca...?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

wytrzyma, wszystko da się zrobić ale przed emisją programu wypada poruszyć ten temat z firmą hostującą,

problem jest taki że większość restauratorów nie ma o tym pojęcia i o to nie dba, a firma hostująca widząc takiego "ddosa" robi blok aby inni klienci nie mieli problemów

Najlepszy

Tani hosting na Twoją www.

Bierz co potrzebujesz Hosting skrojony na miarę.

Ponad 500 adresów IP do wyboru do koloru ;) konta www od 19zł. brutto rocznie

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

znasz lepszy ?

wiadomo że będzie skok, więc trzeba się na to przygotować, inaczej w najlepszym razie max zamuł przedagonalny z drgawkami a potem pad, hehe

oczywiście prosta sprawa że jak masz konto za 10 zeta na rok to przed taką akcją wypada dopłacić :)

Najlepszy

Tani hosting na Twoją www.

Bierz co potrzebujesz Hosting skrojony na miarę.

Ponad 500 adresów IP do wyboru do koloru ;) konta www od 19zł. brutto rocznie

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ja bym zaczął od tego, że strony knajp można zwykle w 100% cache'ować, wcale się nie dziwię, że zdychają w mgnieniu oka, gdy każda nowa wizyta wymaga generowania strony zamiast ją tylko "wypluć"...

Wiadomo, że tani hosting może nie dać rady z różnych względów, ale jak ktoś ma niezoptymalizowaną stronę to i dedyk nie wystarczy...

Kolejna kwestia to przepustowość łącza, niektórzy lubią gdy strona ma 5MB obrazków...

Stety/niestety w głowach większości właścicieli firm niezwiązanych z IT/Internetem nawet nie świta możliwość, że strona może zacząć gorzej działać w związku z większą ilością odwiedzin. Co gorsze często nie zdają sobie z tego sprawy również spece od robienia stronek firmowych. ;)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

myśle że spece sobie zdają sprawę, ale właściciele tych stron już nie, a potem:

"panie pińć lat strona chodziła i nie chodzi, coś popsuliście" *

i teraz być mądry wytłumacz że to nie wina serwera a audytu strony i szukania przyczyny o co biega w jego plikach robić nie będziesz

bo nie tego tyczy się usługa.

* zwłaszcza jak strona postawiona na joomli, wp, fusionie, itp. i zero aktualizacji no bo po co ... :)

Najlepszy

Tani hosting na Twoją www.

Bierz co potrzebujesz Hosting skrojony na miarę.

Ponad 500 adresów IP do wyboru do koloru ;) konta www od 19zł. brutto rocznie

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ja mam przykład z własnego podwórka obrazujący inny problem - restauracja nie miała swojej strony www (a dokładniej była w budowie i miała mieć domenę już z nową nazwą, znaną tylko właścicielowi i producentom programu). Dzień po emisji programu do restauratora dzwoni kobitka z agencji i reklamowej i proponuje odsprzedanie kilku domen ze starą i z nową nazwą restauracji. Kiedy się dowiedziała, że 4 z 8 proponowanych przez nią domen są już wykupione, to szybko skończyła rozmowę ;)

Konto współdzielone. Kup teksty przez GT i z fakturą VAT.

Potrzebujesz tekstów? Pisz na PW albo zajrzyj, a na pewno coś wymyślimy ;)

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

a to takie firmy działają do dziś i próbują nieznającym tematu opychać domeny po 200 zeta, hehe, nawet do mnie dzwonili tacy i też

chcieli mi domeny "tanio" sprzedać, stary temat

Najlepszy

Tani hosting na Twoją www.

Bierz co potrzebujesz Hosting skrojony na miarę.

Ponad 500 adresów IP do wyboru do koloru ;) konta www od 19zł. brutto rocznie

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Zdaje się, że wam brakuje wyobraźni. Ten program oglada pewnie z 2 000 000 ludzi, a więc trzeba się przygotować na przyjęcie w jednej chwili przynajmniej z 20 000 - 50 000 online-to zwykłego restauratora utrzymanie płynnosci strony jest nieosiągalne . Takie coś zwyczajnie trzeba odczekać, i tyle...

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Tylko, że jak dla mnie to strata klienta. Zresztą skoro stać ich na 100tysięcy na kuchenne rewolucje to jeszcze powinno im wystarczyć na to aby ludzie po programie mogli zapoznać się z ich ofertą- zresztą dziw, że telewizja ich o tym nie informuje.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Tylko, że jak dla mnie to strata klienta. Zresztą skoro stać ich na 100tysięcy na kuchenne rewolucje to jeszcze powinno im wystarczyć na to aby ludzie po programie mogli zapoznać się z ich ofertą- zresztą dziw, że telewizja ich o tym nie informuje.

Święte słowa. Ale niestety często jest tak, że hosting to weźmy najmniejszy bo to razem ze stroną to już duże koszta się robią....

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności