Skocz do zawartości

PR - cudowne rozmnozenie?

c2h5oh

Rekomendowane odpowiedzi

Byc moze juz bylo, ale napisze na wszelki.

Sytuacja wygladala nastepujaco: posiadalem ja sobie stronke bedaca prywatna galeria fotografii - jakos nie mialem potrzeby jej pozycjonowania, bo i po co - organiczylem sie do linka w sygnaturce jakby ktos chcial popatrzec. Stronka byla dostepna jako costam.info i costam.art.pl - ten sam content.

Przy obydwu domenach PR 'samoczynnie' wskoczyl na 3. Kilka tygodni temu przesiadlem sie na inny hosting i jednoczesnie zrobilem zupelnie od podstaw nowa galerie. Ze zmiana delegacji .info nie bylo problemu, natomiast .art.pl czekam juz ktorys tydzien, mimo ze sle maila za mailem.

Skutek? z jednej strony pod dwoma domenami i z identycznym contentem na chwile obecna mam dwie rozne, z roznym contentem (calkowicie roznym!) i obie od razu maja PR3.

Jako ze nie wierze aby nowa strona, zupelnie nieprzyjazna robotom i w przeciwienstwie do starej nie bedaca statycznym htmlem zostala zindeksowana w 12h, wyglada zatem ze nastopilo rozmnozenie pr. Pytanie czy da sie to powtorzyc dla domen z pr powiedzmy 6... jesli tak to prosze o umieszczenie na nowo zdobytych domenkach z wysokim pr linka do ktoregos z serwisow z mojej stopki ;)

c2h5oh

"The day Microsoft makes something that does not suck is probably the day they start making vacuum cleaners"

Kolczyki | Biżuteria Swarovski

Ale ja sobie doskonale zdaje sprawe ze dla domeny, ale zauwaz trzy rzeczy:

1. nagle mam 2 strony z pr3 zamiast jednej - dysponuje 2 razy wieksza iloscia stron, na ktorych, gdybym byl swinia, cham i prostak, moglbym sprzedawac linki - w tym wypadku na nic to, bo malo zaindeksowanych podstron i pr tylko 3, ale gdybym tak cudownie rozmnozyl cos z pr 5 czy 6 i nie na 2 a na 10 i zapewnil odpowiednia ilosc podstron do indeksacji.. sam widzisz.

2. nowy content moze i bedzie mial inne pr po update'cie, ale poki co podstrony, do ktorych link prowadzi tylko z nowej strony (stary content nie zawieral ich) bez ani jednego linka z zewnatrz wskoczyly na pr2..

3. Mimo, ze wszystkie linki jakie pojawialy sie w sieci byly do costam.info to costam.art.pl ZAWSZE mialo ten sam PR, wiec moze i owszem, jest przypisany do domeny, ale widac nie do konca.

c2h5oh

"The day Microsoft makes something that does not suck is probably the day they start making vacuum cleaners"

Kolczyki | Biżuteria Swarovski

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności