Skocz do zawartości

filt za nienaturalne linki

lbyra123

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Ostatnio dostałem informację od google. "

Wykryliśmy sztuczne lub nienaturalne linki prowadzące do Twojej witryny. Kupowanie linków i uczestnictwo w programach ich wymiany w celu manipulowania rankingiem PageRank stanowi naruszenie wskazówek Google dla webmasterów.

Z tego powodu Google podęło ręczne działania antyspamowe w odniesieniu do elementu xxxxxxxx. Google może podjąć kolejne działania w odniesieniu do Twojej witryny lub jej części.

Zalecane działanie

• Użyj funkcji Narzędzi dla webmasterów Linki do Twojej witryny, aby pobrać listę linków prowadzących do Twojej witryny.
  • Dopilnuj usunięcia nienaturalnych linków prowadzących do Twojej witryny.
  • Po wprowadzeniu tych zmian, gdy stwierdzisz, że linki prowadzące do Twojej witryny są zgodne ze wskazówkami Google dla webmasterów, wyślij prośbę o ponowne rozpatrzenie zgłoszenia. Jeśli nie będziesz mógł usunąć linków prowadzących do Twojej witryny, w prośbie o ponowne rozpatrzenie zgłoszenia podaj możliwie najwięcej szczegółów na ten temat.

Jeśli stwierdzimy, że Twoja witryna nie narusza już naszych wytycznych, anulujemy ręcznie wprowadzone zmiany.

Jeśli masz jakiekolwiek pytania dotyczące sposobu rozwiązania tego problemu, skorzystaj z Forum pomocy dla webmasterów.

"

Zacząłem więc porządkować linki, i mam problem z "seoprofilter" nigdy tam nie dodawałem strony a prowadzi stamtąd 6 linkow, co mam w tym wypadku zrobić?

Chciałem się jeszcze zapytać jak wygląda sytuacja ze zgłaszaniem sprawy do ponownego rozpatrzenia, trzeba to koniecznie robić czy tylko uporządkować linki.

Dodawałem stronę tylko i wyłącznie do wartościowych katalogów dlatego zaskoczyło mnie to powiadomienie natomiast kolejne dwie strony jakie do nich dodawałem nie dostały tego powiadomienia.

multikonto

to jest typowa żółta kartka, w ciągu kilku dni pozycje zaczną sie ślizgac kosząco w dół.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

właśnie nie jestem pewien

Z tego powodu Google podęło ręczne działania antyspamowe

Nie rozumiem jednego, nie potrafisz czytać ze zrozumieniem a za pozycjonowanie się bierzesz?

to jest typowa żółta kartka

A nie czerwona?

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

to co w tym wypadku robić? jedni piszą żeby nie zgłaszać nigdzie, olać nie usuwać linków tylko pozyskiwać dalej wartościowe linki, inni proponują disavow tool...

@blake dzięki za uświadomienie... po prostu nie byłem pewien czy to tylko powiadomienie, ponieważ w większości przypadków strony od razu leciały w dół...

multikonto

tylko pozyskiwać dalej wartościowe linki

To przy algorytmicznym, przy ręcznym jesteś w ()() bo musisz ręcznie usunąć linki nienaturalne. Przeważnie są to linki sitewide.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

NIe patrz na ahrefsa bo się rypie ostatnio dość mocno, podaj wykres kołowy z majestica.

Poszukaj w GWT stron z których masz dużo linków - porównaj z site'm domeny, jeśli site i ilośc linków w GWT są podobne - to prawdopodobnie masz z tej strony link sajtowy.

398 natomiast w site.. linki 307 a strony wskazywane przez linki 135

multikonto

popros G.... o wskazanie tych nienaturalnych, to ze site wide to wcale nie musi byc nie naturalny

Widziesz, G... samo nie wie "sztuczne lub nienaturalne" a nam kaze czytac ze szklanej kuli

Jesli juz bedziesz jednak mial zamiar pobrac ta liste i oceniac te linki to najlepiej skup sie na linkach ze stron nietematycznych wzgledem Twojej strony i takie linki usun

Przy ocenie linkow trzeba brac pod uwage wiele czynnikow i wcale pierwszym nie jest site wide

spawdzaj czy domena na ktorej sa linki do twojej strony jest zaindeksowana w G....

sprawdzaj czy domena ma dobre wskazniki jakosci

sprawdzaj powiazania domen linkujacych np. to samo IP, REG, Klasa-C, DNS

sprawdzaj historie linkow do domeny z twoim linkiem, spadek oznacza zmniejszenie zainteresowania i jednoczesny spadek w rankingach

sprawdzaj ilosci linkow na stronie linkujacej do Twojej

Jest jeszcze wiele innych czynnikow oceniajacych czy link jest niby naturalny a niby stuczny czy tez nienaturalny :)

Te co podalem sa najlatwiejszymi do sprawdzenia

A tak z drugiej strony dlaczego masz robic robote za G.... , jesli pisza ze wykryli to chyba wiedza co wykryli , prawda?

Wiec niech podadza Ci liste tych linkow a Ty stwierdzisz tylko czy faktycznei sa nienaturalne :)

i wowczas moga ich spokojnei nie brac pod uwage w swoich cudownych algorytmach :)

ostatnie trzy wiersze: Dobra , spoko :) lubie pofantazjowac troszke :)

SEO i SEM - www.rwnet.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności