Skocz do zawartości

filt za nienaturalne linki

lbyra123

Rekomendowane odpowiedzi

Dizsiaj strona mi spadła tylko na jedną frazę (główną) i tylko o trzy miejsca. Niemniej oznacza to utratę 75% ruchu :D Podpiąłem ją przed chwila pod jedno z moich kont w narzędziach webmasterów i ocywiscie ujrzałem dokladnie taki sam komunikat. Strona była mimo prowadzacych do niej linków dosyć dobra, dlatego może lagodnie potraktowali. Mnie zastanawia jedno:

Wykryliśmy sztuczne lub nienaturalne linki prowadzące do Twojej witryny.
Z tego powodu Google podęło ręczne działania antyspamowe w odniesieniu do elementu xxxxxxxx.

Czy oni to wykryli, czy ktoś wykrył za nich i po**********ł? Jeśli oni, to automat niby podsyła do ręcznej moderacji, czy przyjęli armię praktykantów na wakację i ich jedynym zadaniem jest przeglądanie stron w necie ;)? Może inflirtacja swl-i? Może już mają wystarczającą ilość danych z maszynki podpierdalajacej? Podzielcie się swoimi przemyśleniami.

czy ktoś wykrył za nich i po**********ł?

Może już mają wystarczającą ilość danych z maszynki podpierdalajacej?

Sami sobie zgotowaliście ten los. Kiedyś był spamraport w którym podpierdzielało się konkurencje, teraz ludzie donoszą sami na siebie :) Nobla bym dał temu co to wymyślił.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Nobla bym dał temu co to wymyślił.

dałbym drugiego, gdyby tylko potrafił odróżnić złośliwe linkowanie w tym zakresie.

Dziś jest coraz prościej wysłać komuś pocztówkę o nienaturalnych linkach za pośrednictwem googla......

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

Ja nagrodę Nobla przyznałbym osobie, która wymyśliła strategię wyszukiwarki. Nie mam tu na myśli algorytmów ale strategię socjotechniczną. Czyli prosto powiedziawszy, podpier.alajcie się nawzajem a my na tym korzystamy. W takiej zabawie wygranym jest tylko jeden, Google.

Kolejną nagrodę dałbym pozycjonerom, którzy korzystają z narzędzi Google. Na dodatek twierdzą, że to im pomaga w pozycjonowaniu. :)

Jest jeszcze dużo takich kfiatków i nagród, które można przyznać. ;)

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Kolejną nagrodę dałbym pozycjonerom, którzy korzystają z narzędzi Google. Na dodatek twierdzą, że to im pomaga w pozycjonowaniu.

Są nawet tacy co twierdzą że bez narzędzi Google się nie da... :D

CPM Leader - Najlepsze Reklamy CPM w internecie...

AdFreestyle - Najlepsze Reklamy CPC w internecie...

CPM Fun - Najlepiej płatne Reklamy CPM w internecie...

Nie korzystam i nie zgłaszam stron. Jednak na kluczową frazę poleciałem w oczach wczoraj. Fakt, że 40% linków to ten anchor. Rano byłem 6, po 15 minutach mnie nie ma wcale. Na inne frazy domena pozostała, więc wnioskuję, że jeszcze ma szanse. Strona była TOP2-10 od momentu powstania, bardzo mi nie zależy, raczej kwestia ambicji. Fraza bardzo trudna nie jest, jednak nawet duże firmy nie bardzo chcą ją pozycjonować bo albo nie dają rady, albo jest słabo opłacalna. Na razie postanowiłem zmienić profil linków na większy NF i ograniczyć sv na zapleczu. Poczekam kilka tygodni. Jak nie da rady. kupuję nową i jazda. Swoją drogą jestem ciekaw czy sam robot wywęszył, czy ktoś pomógł. Na tą frazę od dwóch lat niewielki ruch w TOP10. A tydzień przed filtrem było kilka telefonów, między innymi z

Performance Media z zapytaniem czy nie wykupię pozycjonowania dla tej domeny.

https://leczyc.pl - Oferta stacjonarnego leczenia alkoholizmu Warszawa
psychiatra Warszawa - https://psychiatra-gabinet.pl
Interesuje Cię problematyka zależności odwiedź https://medox.org.pl znajdziesz odpowiedź jak leczyć uzależnienia, tu nie leczą pedagodzy i księża tylko lekarze  i psycholodzy z uprawnieniami..

Dostałem dziś równ ież taki komunikat na jednej ze swoich stron, podejrzewam ze wynika on z faktu, ze strona została wywalona przez jej wlasciciela z seopilota kilka dni temu i gwałtowanie straciła mase mocnych linków. Jak powinienem na to zareagować?

Jak powinienem na to zareagować?

Cieszyć się, że została wywalona z seopliota :) Zacząć zdobywać nowe linki.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności