Skocz do zawartości

AdSense wyniki

patrzrekl

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,

jestem zarejestrowany od dłuższego czasu, ale nie chcę pisać z mojego stałego konta.

Jakie macie wyniki w AdSense?

Ja mam w sumie dla 4 malutkich serwisów za czerwiec, przy ok 30k PV w miesiącu, RPM 2,9EUR. CTR na poziomie 2%.

Nie podaję tematyki, napiszę tylko, że z interesujących mnie kw keywordtool podaje ok 45k miesięcznych wyszukiwań przy dop. ścisłym.

Jeśli ktoś chce jeszcze podać swoje staty, to napiszcie też ile macie PV/msc, RPM, CTR i orientacyjne dane z kwt.

Pozdro.

• Odpowiedzi 32
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ogólnie to pytanie sensu nie ma, bo jedni mają ctr 3%, a inni mogą mieć 30% i będzie ok, przecież to zależy od serwisu czy tematyki, bo nie wyobrażam sobie mieć np. ctr 40?% na stronie związanej z komputerami czy pozycjonowaniem, po prostu te osoby mało kiedy klikają, bo wiedzą, że to reklama. Tak samo ctr zazwyczaj w tych ogromnych serwisach jest malutkie i nie spotkałem się z serwisem co ma miliony wejść dziennie, a ma ctr powyżej 10%.

kwt a rzeczywistość to też 2 różne rzeczy.

@dave84: as u wish

@arczer: topy zrobiłem w lutym, więc raptem minęły 4msc od tego czasu, dodatkowo potestowałem sobie różne formy i faktycznie warto to zrobić :) jak czytałem na blogach, że testuj formy, przesuwaj w górę lub w dół, to trochę podchodziłem do tego z przymrużeniem oka, ale jednak warto, bo kliki mi wzrosły 2x, a pewnie i tak robie to dupnie, bo się dopiero uczę. W sumie od listopada, bo wtedy założyłem konto, do końca czerwca zrobiłem 200E, patrząc po czerwcu i lipcu graniczne 70E zbieram szybciej niż raz na msc, wydaje mi się, że miesięczne będę robił na tym co mam ok 100E/msc. Więc kasa raczej śmieszna, ale 400zł na ulicy nie leży, zwłaszcza, że płacę tylko za domeny, bo resztę robię we własnym zakresie i to raczej traktuję na prawdę po psiemu jeśli chodzi o wkład czasowy.

45k na dopasowaniu ścisłym to oznacza, że ruch można zgranć w granicach 20-80% max z zadanego wyniku w zależności od tematyki...

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Lis ty naprawdę czujesz jakiś niesamowity sentyment do gogle. Nie wiem czy wiesz ale jest w ichnim regulaminie ukryty podpunkt, przy sraniu trzeba śpiewać " To dla Ciebie o Wielki Google", jak idziesz się zerżnąć do kibla beż śpiewu łamiesz regulamin :)

Sentyment do Google?

W pewnym sensie -- tak. Zarobiłem tam już na dom, więc jakiś tam sentyment do Google i do AdSense mam.

Szkoda mi trochę byłoby stracić konto za taką głupotę, jak ujawnianie danych odnośnie moich wyników. TYM BARDZIEJ, że są one dla zakładającego wątek zupełnie bezużyteczne.

@maqriusz182

Twój post jest na poziomie buntowniczego 14 latka - aż zajrzałem na Twój profil a tam moim oczom ukazał się wiek 43 i prawie spadłem z krzesła...

Przyłączam się do opini kolegi. Tyle, że ja już przywykłem, że naród nie składa się wyłącznie z w miarę rozumnych i kulturalnych osobników.

Sorry, nie odpowiadam na PMy

Właśnie że na temat! @Lis napisał, że się domu na AS dorobił. Bardziej merytorycznej odpowiedzi nie uzyskasz.

Mogę Ci tylko powiedzieć, że są osoby na tym forum, które dziennie potrafiły zarobić więcej, niż Ty przez cały okres o którym wspomniałeś. Skoro zacząłeś już zabawę z AS to jedź z tym dalej i pomnażaj swoje dochody.

seowyszbanner.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności