Skocz do zawartości

AdSense wyniki

patrzrekl

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 32
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Regulamin jest skonstruowany po to, aby go przestrzegać i trzymać się zasad w nim wyznaczonych - rozumiem doskonale Krzysztofa, że nie ma ochoty dzielić się informacjami, które mogą być cenne oraz wykorzystane w złośliwy sposób, zresztą Wielki brat G patrzy ;)

cropped-test1.jpg

Regulamin jest skonstruowany po to, aby go przestrzegać i trzymać się zasad w nim wyznaczonych

No i niestety ludzie często zamiast skupić się budowie popularnej strony, któreej rosnący traffic przynosiłby coraz większe zyski z reklam tracą czas na dziwne kombinacje, które prędzej czy później muszą się skończyć banem.

Moje story z Adsense jest bez bana, za to jedna strona która mi przynosiła niemały zysk z reklam zostałakiedyą zbanowana. Skupiłem się na innych stronach, a przynajmniej jedną zawsze starałem się robić atrakcyjną i zbierającą traffic. Multimilionerem nie zostałem, ale gdyby podsumować dochód kilkuletni, to grzechem byłoby narzekać na AS, podobnie jak to Lis napisał, łącznie z tym co osiągnął, a nawet jeszcze bym dorzucił coś do garażu (najlepiej podwójnego).

Sorry, nie odpowiadam na PMy

Nikt Wam nie poda ile dokładnie zarabia bo to niezgodne z regulaminem a Google ma to do siebie że banuje a ludzie się tego boją. I w sumie się im nie dziwię.

Pamiętaj że bardzo ważny jest content oraz tematyka. Dobrze by było gdybyś w danej tematyce był ekspertem. Wtedy nie musiałbyś się już nawet martwić o adsense a mógłbyś sprzedawać własne usługi, ebooki etc.

W przypadku adsense mówi się że Sky is the limit i tak faktycznie jest, Możesz dziennie zarabiać 2 zł a możesz zarabiać i 2.000 zł. Ale nie ma drogi na skróty, jak chcesz dużo zarabiać to musisz też sporo popracować nad stroną.

Nikt Wam nie poda ile dokładnie zarabia bo to niezgodne z regulaminem a Google ma to do siebie że banuje a ludzie się tego boją. I w sumie się im nie dziwię.

Ogólna wartość zarobków może zostać podana bez łamania regulaminu AdSense - tak mówi regulamin usługi.

W przypadku adsense mówi się że Sky is the limit

To prawda i to jest cały urok - im więcej pracujesz tym więcej zarabiasz...

No, nie ma to takiego prostego przełożenia -- bo nie wystarczy pracować dużo, trzeba pracować mądrze.

Największym mnożnikiem zarobków AdSense jest zasięg serwisu i liczba odsłon. Nawet najlepszy branżowy serwis, jeśli ma superciekawe artykuły i przyciąga usera na 10 odsłon w czasie każdej wizyty nie przyniesie dużych dochodów, jeśli tych userów będzie 10 dziennie.

Nawet najlepszy branżowy serwis, jeśli ma superciekawe artykuły i przyciąga usera na 10 odsłon w czasie każdej wizyty nie przyniesie dużych dochodów, jeśli tych userów będzie 10 dziennie.

Nie do końca. Są branże jak np. kredyty, gdzie ludzie klikają we wszystko co popadnie. Im gorszy i głupszy artykuł tym lepiej. To zmusza ich do klikania dalej. 10 userów może wygenerować całkiem dobry zarobek. Myślę, że kredyty nie są jedynym wyjątkiem.

seowyszbanner.gif

Możesz dziennie zarabiać 2 zł a możesz zarabiać i 2.000 zł.

Nie przesadzajmy z tymi 2.000 zł dziennie, nie wyobrażam sobie takich zarobków, to czyste sciene fiction... Z 6-letniego doświadczenia z Adsense stwierdzam, że jak ktoś zarabia regularnie 20 PLN dziennie to już jest jakimś tam "graczem na swoim podwórku", a jak ktoś zarabia regularnie dziennie 200 PLN to już naprawdę Kozak przez duże "K" :)

I myślisz, ze taki Onet bawiłby się w 20, 200 albo 2000 na dzień? To nie ta skala. A przecież takich firm/serwisów mamy tylko w Polsce całe multum. Nie wiem jak u ciebie z doświadczeniem, ale z wyobraźnią to coś nie tęgo.

BTW. ja Polak jestem, i to wcale nie przez największe "P", ale mam się lepiej niż twój Kozak przez duże "K".

Sorry, nie odpowiadam na PMy

Nie przesadzajmy z tymi 2.000 zł dziennie, nie wyobrażam sobie takich zarobków, to czyste sciene fiction... Z 6-letniego doświadczenia z Adsense stwierdzam, że jak ktoś zarabia regularnie 20 PLN dziennie to już jest jakimś tam "graczem na swoim podwórku", a jak ktoś zarabia regularnie dziennie 200 PLN to już naprawdę Kozak przez duże "K" :)

w takim razie masz bardzo słabą wyobraźnię i liche doświadczenie jak na 6 lat - no offence just true... :)

w takim razie masz bardzo słabą wyobraźnię i liche doświadczenie jak na 6 lat - no offence just true... :)

Hehe, tylko na to czekałem, aż na mój "kontrowersyjny" post odpisze właśnie taki "Kozak", zarejestrowany na PiO... 3 miesiące temu :faja:

Hehe, tylko na to czekałem, aż na mój "kontrowersyjny" post odpisze właśnie taki "Kozak", zarejestrowany na PiO... 3 miesiące temu

Tylko że ten "Kozak" ma rację. Minimalna suma którą podałeś jest wzięta z księżyca. Jest ona zbyt niska. Krótko mówiąc jesteś w błędzie. Życzę Ci abyś sam się z tego błędu wyprowadził jak zaczniesz zarabiać po parę stów dziennie. Będzie to dla Ciebie miłe zaskoczenie.

seowyszbanner.gif

Hehe, tylko na to czekałem, aż na mój "kontrowersyjny" post odpisze właśnie taki "Kozak", zarejestrowany na PiO... 3 miesiące temu

Tylko że ten "Kozak" ma rację. Minimalna suma którą podałeś jest wzięta z księżyca. Jest ona zbyt niska. Krótko mówiąc jesteś w błędzie. Życzę Ci abyś sam się z tego błędu wyprowadził jak zaczniesz zarabiać po parę stów dziennie. Będzie to dla Ciebie miłe zaskoczenie.

To, że np. osobiście zarabiasz powiedzmy 100 zł dziennie z Adsense nie ma żadnego przełożenia na stan faktyczny. Jestem przekonany, że 95% osób próbujących bawić się w Adsense nie przekracza zarobku 20 zł dziennie, bo nie da się więcej zarobić mają 5 precli na krzyż czy kolejny "serwis a la kwejk" itp.

PS Adsense nie jest w centrum moich zainteresowań, jak pewnie wiesz są łatwiejsze formy "zarabiania w internecie" :)

Hehe, tylko na to czekałem, aż na mój "kontrowersyjny" post odpisze właśnie taki "Kozak", zarejestrowany na PiO... 3 miesiące temu :faja:

Widzisz kolego i to jest najlepszy dowód na to, że staż na forum to nie wszystko :) wybacz ale pozostawię Ci niedosyt i nie będę pokazywać "kto ma większego" i nie powiem Ci ile chociażby w tym roku zarobiłem w AS bo mógłbym niechcący zburzyć Twój porządek świata....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności