Skocz do zawartości

Jak pozycjonować sklep? Strona główna czy działy?

KrisuRz

Rekomendowane odpowiedzi

Zleciłem firmie pozycjonowanie sklepu na 3 frazy. Przypadkiem jeszcze dopytałem jaki adres będą pozycjonować bo mi się wydawało, że właściwym będzie jeśli zlecona fraza to np. taborety to powinni pozycjonować mój konkretny dział w sklepie czyli adres www sklep.pl/taborety. Powiedzieli mi, że tak się nie raczej nie robi, to jest dużo trudniejsze do zrobienia, będzie dużo więcej kosztowało i że zwykle się pozycjonuje i tak stronę główną sklepu. Co o tym sądzicie? Powinni pozycjonować stronę glówną czy odpowiednie działy sklepu do fraz?

że zwykle się pozycjonuje i tak stronę główną sklepu.

Bzdura przez duże B.

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Lepiej uciekaj z tej "firmy" póki jeszcze możesz.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Czyli radzicie, żeby mocno się upierać przy pozycjonowaniu konkretnych działów a nie strony głównej?

Moja konkurencja z top 10 robi różnie, wiekszość działy a i tak wiekszość linków z top 10 to allegro, zumi czy ceneo.

Ja osobiście szukając np lodówki to chcialbym wejść od razu na dział sklepu z lodówkami i przejść do wyboru modelu a nie lądować na stronie glównej i szukac dopiero lodówek.

Kolejne pytanie z mojej strony.Chcesz być w topie z domeną główną i aby klient szukał sobie tego taboretu czy chcesz aby trafił odrazu na stronę z nimi? I dlaczego chcesz uczyć firmę której płacisz za to aby robiła Ci dobrze:D

Kod rabatowy -25% w Bieznes-Host B11U-9YNF-H12Y

To olej te 3 frazy które nie wiadomo jaka konwersję Ci przyniosą a umów się z firmą aby zwiększyła Ci odwiedziny i płatność od sprzedaży. Każdemu wtedy zależy. No ale wtedy napewno zapłacisz więcej niż te 3 frazy.

Kod rabatowy -25% w Bieznes-Host B11U-9YNF-H12Y

Ok udało mi się z nimi dogadać i pozycjonowane będą działy. Sytuacje miałem dość niewygodną bo już była płatność z góry i rozliczanie na zasadzie pre-paid bo potrzebowałem jednej faktury na początku. Ale kasy z puli mi będzie ubywać tylko przy wynikach w TOP 5.

umów się z firmą [...] płatność od sprzedaży

Może mały offtop, ale widzę humorek na koniec tygodnia się trzyma :peace:. Żeby rozliczać się z kimś na podstawie % od sprzedaży to trzeba najpierw zrobić rozeznanie... Nic nie da najlepsze pozycjonowanie, przy zawyżonych cenach, słabo wyglądającej stronie czy mało wiarygodnej firmie. Ponadto nierzetelny właściciel sklepu może Cię łatwo pyknąć w tyłek bez smarowania i innych dodatków, zaniżając wartość sprzedaży poprzez jej ukrywanie czy podwyższanie kosztów związanych z produkcją/zakupem od producenta.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności