Skocz do zawartości

nowa francuska alternatywa dla google

jimmi

Rekomendowane odpowiedzi

Szczerze mówiąc, nie podoba mi się.

Wyniki nie są dla mnie ani trochę tak czytelne jak w Google czy Bingu.

Podział na newsy, społecznościówki itd. jak dla mnie zaciemnia obraz, poza tym w przypadku większości wyszukań tego kompletnie nie potrzebuję, a gdy już potrzebuję to mogę tego szukać precyzyjnymi operatorami zamiast polegać na tym, co mi "zaproponuje" wyszukiwarka.

W ostatnim czasie pojawiło się kilka tego typu propozycji, nie przekonują mnie jednak. Nie ma w tym nic rewolucyjnego i nie widzę tu wielkiej szansy na zawojowanie rynku.

Mało to wszystko czytelne, w moim wypadku wyniki dla sprawdzonych anchorów różniły się o 2-3 miejsca na korzyść Google. Gdyby popracowali nad wyświetlaniem wyników o może coś by z tego było, a tak wygląda to trochę jak w portalach społecznościowych. Troszkę za dużo chaosu jak na wyszukiwarkę.

Blog o optymalizacji i projektowaniu stron internetowych.

Przyzwyczailiście się do Guugla i teraz trudno przestawić się na coś nowego. :)

Bardzo dobrze, że powstają nowe wyszukiwarki. Może jednej z nich uda się zabrać więcej tortu.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Mi się za to podoba, plus chociażby za to, że nie starają się zrobić kopii google tylko iść własną drogą.

Wyniki podzielone na kilka kolumn - jestem za. Jak jeszcze popracują nad UX w momencie kiedy zjeżdża się trochę niżej, poprawią parę innych drobnych rzeczy (np. niepełne tłumaczenie na j. polski) to będzie jeszcze lepiej.

PS. górna zakładka "dochodzenie" mnie rozbawiła, na pewno potrzebują pomocy z tłumaczeniem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności