Skocz do zawartości

USM a adresy email

klik

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Czy przy pomocy Ultra SEO Master można z powodzeniem wyciągnąć adresy email z witryn?

Jeśli na przykład chciałbym wyciągnąć adresy email z witryny moto.gratka.pl/sprzet-wodny/ to jak to można zrobić?

USM wyciąga adresy email ze stron o ile adres @ jest podany jako "jawny" email: jakies.konto@doemail.com. Etapem poprzedzającym samo wyciąganie jest odpowiedni "harvester" adresów z google.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

No dobra, daje site:moto.gratka.pl/tresc/ i wychodzi mi 323 000 wyników a harvester zbiera tylko 627 linków i z tego otrzymuje 281 emaili. Dlaczego harvester podaje tylko 627 linków skoro wyników jest dużo więcej, a co za tym idzie podstron gdzie można wyciągnąć email?

a co za tym idzie podstron gdzie można wyciągnąć email?
Na tym polega cała sztuka pisania footprint by wyciągnąć poza te ograniczania innymi zapytaniami...

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Zaprawdę powiadam Ci, spróbuj doklikać np. do 120. strony wyników wyszukiwania na Twoją frazę i będziesz wiedział, o co mi chodzi. :)

Nie mam pojęcia gdzie ty masz problem z doklikaniem :) ale z miłą chęcią posłucham o tym.

Na tym polega cała sztuka pisania footprint by wyciągnąć poza te ograniczania innymi zapytaniami...

Czyli z footprint trzeba pokombinować. Dzięki za naprowadzenie.

Pozdrawiam

Dlaczego harvester podaje tylko 627 linków skoro wyników jest dużo więcej, a co za tym idzie podstron gdzie można wyciągnąć email?

Rysio dał ci dobrą odpowiedź abyś spróbował się 'doklikać' do ostatniej strony z wynikami. Wspomogę kolegę w wyjaśnieniu i dodam obrazki :). Posłużę się przykładem ze sprzętem wodnym.

1. Po wpisaniu site:moto.gratka.pl/sprzet-wodny/ zwraca nam 2,5k wyników

xm.png

2. Po dojściu do ostatniej strony okazuje się, że wyników jest troszkę mniej:

llrm.png

Serdecznie pozdrawiam,

M.

@klik:

Może trochę enigmatycznie napisałem. Zasadniczo chodzi o to, co pokazał kolega powyżej - Google twierdzi, że ma X wyników, ale wcale nie tak chętnie się nimi podzieli.

W związku z powyższym trzeba takie zapytanie rozbić na kilka szczegółowych, by móc się doklikać do większej ilości interesujących Cię wyników.

Przykład:

Rozbij: site:moto.gratka.pl/tresc/

na:

"Typ nadwozia: sedan" site:moto.gratka.pl/tresc/

"Typ nadwozia: coupe" site:moto.gratka.pl/tresc/

"Typ nadwozia: van" site:moto.gratka.pl/tresc/

...i tak dalej...

I już masz "dostęp" do większej ilości wyników, niż pozwala Google przy tym ogólnym zapytaniu

Pozdrawiam

Nooo to mnie zaskoczyłeś. A czy ktoś może mi jeszcze wyjaśnić dlaczego tak się dzieje i o czym to świadczy?

A czy Rysio nie mógł od razu sprawy bardziej rozjaśnić, a nie jakieś zagadki "początkującemu" dawać. :).

Dzięki Rysio za konkretnie wyjaśnienie. Na początku myślałem że chodzi Ci o to że tak samo dużo czasu zajmie programowi sprawdzenie tych wszystkich wyników jak przeklikanie ręcznie. Dlatego mnie to rozśmieszyło i podałem kalkulator dla przykładu. :)

No ale teraz już wszystko jasne.

Pozdrawiam

Nie miałem złych intencji. :)

Google zdaje sobie sprawę z tego, że ludzie wykorzystują wyszukiwarkę do pozyskiwania takich informacji, a jest 1000 "gorszych" rzeczy, które można robić z takimi wynikami.

Powyżej podałem Ci przykład, jak się można do tego dobrać.

Pozdrawiam

A czy ktoś może mi jeszcze wyjaśnić dlaczego tak się dzieje i o czym to świadczy?
Tak się dzieje, bo taką politykę ma google, że nie maksymalnie pozwala dojście do 1000 linków SERP w praktyce jednak pod koniec zaczyna spadać, wiec jak z harvestru wyjdzie z 800 linków to dobrze. Dlatego by wyciągnąć więcej pisze się odpowiednie footprinty tak jak podaje kolega: https://www.forum.optymalizacja.com/topic/180198-usm-a-adresy-email/#entry1249565

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności