Skocz do zawartości

Pozycjonowana strona została zlikwidowana

Rekomendowane odpowiedzi

Z tą małą kwotą może być ciężka windykacja. Jej koszty mogą przerosnąć znacznie kasę, którą trzeba ściągnąć. Z mojego doświadczenia- lepiej skupić się na lepszych nowych umowach i pracy nad innymi stronami niż tracić czas i nerwy w tej sprawie.

chyba nic innego nie pozostaje

Ale odpowiedni zapis w umowie pozwala na szybsze załatwienie "sprawy" co do ściągalności to pełna zgoda :) . Teraz w PL zaczyna się potęgować "efekt domina" jeden nie płaci drugiemu i tak to leci ...

tylko jaki zapis?

co do płatności, to ich brak to ostatnio prawdziwa plaga

klienci zalegają mi na ponad 20 tys. zł, oczywiście nie tylko za pozycjonowanie ;)

• Odpowiedzi 42
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

tylko jaki zapis?

Mówiący na przykład, że klient zobowiązuje się przez cały czas trwania umowy do utrzymywania strony

klienci zalegają mi na ponad

witaj w klubie :D

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Może zapis o tym, że w momencie gdy klientowi coś "odpali" w głowie to musi zapłacić maksymalny koszt pozycjonowania razy ilość miesięcy do końca umowy. Najlepiej to podliczyć i zapisać w umowie np. 300 zł za każdy pełen miesiąc do końca trwania umowy. Warto uwzględnić też jaki miesiąc. Bo raz miesiąc ma 28 dni a raz 30. Urzędowy ma 30 dni a kalendarzowy 31. Najlepiej gdybyś zlecił stworzenie porządnej umowy prawnikowi, który zna się na prawie o usługach świadczonych przez Internet.

...klienci zalegają mi na ponad 20 tys. zł...

A to już kwota, którą się konkretna windykacja może zająć. Kosztami obciążą dłużników, o ile coś odzyskają. Ja miałem dwa wydawałoby się beznadziejne przypadki- np. nie miałem umowy, wykonywałem dla klienta pracę już któryś raz i wydawała się niepotrzebna. Kwota około 20 k, na szczęście trafiłem na odpowiedną firmę i kasę miałem po 3 dniach od przekazania im sprawy (w drodze negocjacji odpuściłem dłużnikowi 10%).

e: @msurma, takie sprawy raczej nigdy nie są łatwe. Niektórzy mogą się wystraszyć pisma z kacelarii prawnej typu Przedsądowe Wezwanie, postraszenie kosztami zastępstwa procesowego (np. 2,5 k) bla, bla, bla.

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Najlepiej skopiowac zapisy z umowy sanrajza :D

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Frazy były trudne i poświęciłem na nie dużo pracy i pieniędzy.

...

na razie strona na część fraz skoczyła więc honorarium to kilkadziesiąt złotych

No to jak w końcu było z tym pozycjonowaniem?

Jeżeli frazy były trudne, to i konkurencyjne też, a więc i branża powinna być konkurencyjna i komercyjna.

Jeżeli tak, to warto jednak przejąć domenę.

No niestety u nas jeszcze cały czas pokutuje metoda pozycjonowania od efektu za 9.90

Panowie, przestańcie brać pieniądze za efekt, przecież zanim osiągniecie efekt to wykonujecie dużo pracy.

Zacznijcie używać stałej opłaty abonamentowej z góry i dodatkowo premie za pozycje za dany miesiąc.

Umowa musi być tak obwarowana aby zawierała klauzule odszkodowania w razie zaniedbań lub działań szkodliwych umyślnych czy też nieumyślonych ze strony zleceniodawcy.

Czy jeśli damy ogłoszenie do gazety to płacimy dopiero jak ktoś je przeczyta a tym bardziej zadzwoni do nas ?

Szanujmy swoją prace, czasy kiedy dobra optymalizacją i kilkoma wpisami do katalogów się skończyły.

Pozycjonowanie to ciężka praca, mozolna i wymagająca dużo wiedzy i doświadczenia.

SEO i SEM - www.rwnet.pl

Umowa musi być tak obwarowana aby zawierała klauzule odszkodowania w razie zaniedbań lub działań szkodliwych umyślnych czy też nieumyślonych ze strony zleceniodawcy.

Wow, tyle osób Ci przyklasnęło. Chciałoby się powiedzieć Brawo. Szkoda, że pozycjonerzy nie chcą w umowie zawierać podobnych klauzul aby klient był trochę też chroniony za złe decyzje pozycjonera.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności