Skocz do zawartości

Gmail - your IP address has been blocked

Milano

Rekomendowane odpowiedzi

Hej,

Od kilku lat mam dedyka w OVH na którym trzymam sklepy i serwisy internetowe. Każdy serwis potrzebuje z 1-2 skrzynki pocztowe, więc uzbierało się łącznie ok. 30 skrzynek pocztowych, które w Direct Adminie były przekierowane na jeden, wspólny adres Gmail. Przez kilka lat wszystko było ok, czyli pocztę odbierałem i wysyłałem za pośrednictwem gmaila. Niestety, ostatnio Gmail blokuje przekierowywane maile (np. z nowym zamówieniem) z dwóch moich sklepów.

550-5.7.1 Our system has detected an unusual rate of

550-5.7.1 unsolicited mail originating from your IP address. To protect our

550-5.7.1 users from spam, mail sent from your IP address has been blocked.

aha... ostatnio miałem nalot jakichś spambotów na formularze kontaktu (bez captcha), które co kilka dni wysyłało kilkanaście, kilkadziesiąt wiadomości dziennie bezpośrednio do gmaila.

Teraz zostało mi sprawdzanie poczty w np. Squirrmailu. co nie jest zbyt zabawne :/ Jak zablokuje mi odbieranie maili z innych skrzynek to dopiero będzie tragedia.

Mam pytanie do kolegów obeznanych w temacie... czy jest jakiś sposób aby Gmail nie blokował przekierowanych maili z mojego serwera? Ewentualnie, czy jest inny sposób aby obsługiwać 30 skrzynek pocztowych na jednym koncie Gmail?

Z góry dziękuję za wszelką pomoc :)

Najlepszym miejscem na taki post będzie raczej forum google.

Wracając do tematu, może warto by było wykupić pakiet „Google dla Firm", gdzie jest GMail z wsparciem technicznym. Koszt tego to około 4 euro/m-ąc, więc jak używasz poczty w celach biznesowych, nie odczujesz tego wydatku. :)

Zarządzanie czasem, zadaniami oraz projektami: nozbe.com/pl <baner refer.>

nozbe-ad-2.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności