Skocz do zawartości

Fresh Site Bonus

compunet

Rekomendowane odpowiedzi

G bierze równierz pod uwagę natężenie odwiedzalności,czas jaki internauta spędza na danej stronie.
A skad G ma wiedziec ile czasu ktos spedza na danej stronie, jesli nie ma tam zainstalowanych statystyk wspolpracujacych z G (jak np. G-Analytics)?

• Odpowiedzi 76
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Jeśli użytkownik klika w google link A, wchodzi na stronę, ogląda jakiś tam czas, daje "wstecz" w przeglądarce i klika link B, to banalne do obliczenia jest ile na owej stronie przebywał.

Do mnie osobiście ta teoria nie przemawia - jeśli ma jakiś wpływ, to piekielnie trudno to sprawdzić.

Jeśli użytkownik klika w google link A, wchodzi na stronę, ogląda jakiś tam czas, daje "wstecz" w przeglądarce i klika link B, to banalne do obliczenia jest ile na owej stronie przebywał.

A co jeśli otwiera sobie wyniki w nowych oknach/tabach? A co jeśli przeglądarka przy kliknięciu na "wstecz" wyświetla stronę z cache?

IMHO Google nie korzysta z czegoś takiego.

Czytałem kiedyś książkę, w której było napisane właśnie o tym, że czas jaki użytkownik spędza na stronie jest badany. Jeżeli zaraz po wejśću klika wstecz to ma to wpływ (oczywiście negatywny) na odwiedzaną stronę. Nie jest to moja teoria, pisze jedynie co przeczytałem. Osobiście nie odważyłbym się na taką tezę.

If I could have my wasted days back

Would I use them to get back on track?

Stop to warm and karma’s burning

Or look ahead , but keep on turning?

--------------------

iconm.gif - Metallica

Odwiedź Tattoo Studio i zrób sobie profesjonalny tattoo

Potrzebujesz więźbę dachową lub inne drzewo - tartak

Matko Jedyna!!!

Coż to za herezje opowiadacie młodym userom?? :):D

Przecież gdyby google brało pod uwagę ilość odwiedzin, to żadna strona po wskoczeniu na top1 nie spadłaby stamtąd już nigdy!! Stworzyłaby się pętla =>> im wyżej tym więcej odwiedzin, a im więcej odwiedzin tym wyżej... :):) =>> niemożliwe!:(

Pozdrawiam...

"bytka abo ne bytka to je zapytka" - W. Shakespeare ;)

Niekończąca się impreza ;) ... wątroba zaleczona :D

Przecież gdyby google brało pod uwagę ilość odwiedzin, to żadna strona po wskoczeniu na top1 nie spadłaby stamtąd już nigdy!!

Nie pisałem nic o ilości odwiedzin...

If I could have my wasted days back

Would I use them to get back on track?

Stop to warm and karma’s burning

Or look ahead , but keep on turning?

--------------------

iconm.gif - Metallica

Odwiedź Tattoo Studio i zrób sobie profesjonalny tattoo

Potrzebujesz więźbę dachową lub inne drzewo - tartak

Moja teoria jest taka, że FSB to tylko forma zaprezentowania strony szerszej żeszy internautów, i jeśli dana strona notuje stałą liczbę odwiedzin= zainteresowanie interautów=potwierdzenie że znaleźli na niej to czego szukali ,to strona nawet bez wielu BL potrafi utrzymać sie na solidnej pozycji bazując na samej odwiedzalności.

Nie pisz bzdur proszę.

Piszesz o czymś takim jak klikohit, który był w onet.

Proszę - nim napiszecie jakiekolwiek bzdury dla innych userów poprzyjcie to testami ! ! !

POZYCJONOWANIE TO NIE JEST BUJANIE W OBŁOKACH I WYMYŚLANIE NIEISTNIEJĄCYCH TEORII !

[edytka]

G bierze równierz pod uwagę natężenie odwiedzalności,czas jaki internauta spędza na danej stronie.

uuuff.... pierwszy topik dzisiaj i już mam dość.

Pomimo rozpaczy Erbita pozwolę sobie na kilka słów wyjaśnienia.

Nie ma czegoś takiego jak wairygodny pomiar pobytu użytkownika na stronie!

Odrbina teorii (niech mnie ktoś bardziej techniczny poprawi, jeżeli zrobię bład).

Komunikacja pomiedzy przeglądarką a stroną internetową wygląda tak

1.Zapytanie o stronę do serewra www

2. Odpowiedż w postaci strony od serera

Jeżeli nie zostaną zastosowane jakieś sztuczki w j.s itp - Serwer nie ma informacji kiedy strona jest zamknięta - uzycie przycisku wstecz też nie powodue często wysłania zapytania do serera tylko odczyd z cache.

Więc wybaczcie ale czasy odwiedzin podawane w statach to najcześciej BZDURY.

Jednym rozwiązaniem są megapanale, czy tolbary działające nie po stronie serwera a po stronie klienta i one są w stanie zbadac duż więcej. Jendak nadal nie bedą w staniw ywkryć czy utkownik jest na stronie czy, odłoży ją otwartą pod spód.

Naprawdę przybliżony w stopniu odpowiednim dla "badaczy funkcjonalności" czas pobytu na stronie, a także inne przydatne informacje daje badanie funckjonalości - czyli coś o czym 99% twórców serwisów nie ma pojęcia.

Nie ma czegoś takiego jak wairygodny pomiar pobytu użytkownika na stronie!

Wpływ oglądalności na wyniki to fantasy, którego nie powstydziłby się Pratchett. Ale...

Kto powiedział, że pomiary robione przez Google muszą być wiarygodne, rzetelne, uczciwe?

Chodzi jedynie o jakość oferowanych wyników. Jeżeli jakiś przybliżony pomiar poprawi jakość, to dlaczego Google nie miałoby z tego pomiaru skorzystać?

Pomiar oglądalności strony oczywiście nic nie poprawi.

a także inne przydatne informacje daje badanie funckjonalości - czyli coś o czym 99% twórców serwisów nie ma pojęcia.

Smutne, ale prawdziwe. Tak to już jest jeśli stronę traktuje się jako hobby albo jakiś dodatek a nie poważny biznes.

Też uażam że google nie bardzo ma możliwość zmieżyć czas pobytu na stronier czy też jego prawdziwą odwiedzalność (popularniść) dlatego też google jako algorytm nie odróżnie śmieci od naprawdę wartościowych serwisów. Pisałem już o tym na forum.

Wielu userom wydaje się że google ma nie wiadomo jak rozbudowany algorytm - niestety to są bajki.

Jeszcze długo tak nie będzie.

Wielu userom wydaje się że google ma nie wiadomo jak rozbudowany algorytm - niestety to są bajki.

Jeszcze długo tak nie będzie.

Niesądzę, gdyby algorytm Googla był taki prosty to nawet Onet by się o podobny postarał.

Być może i jest to prosta maszyna, lecz ma różne mechanizmy zrównoważone w optymalnym stopniu do czego konkurencja nie może jeszcze dojść. - w tym może tkwić sukces Googla

Kapsel Heinekena

Fajny kubek, fajne kubki i może coś jeszcze

Kubki reklamowe

Jako student informatyki mający do czynienia z algorytmami śmiem twierdzić inaczej :(

Nawet jeśli algorytm analizuje jedynie treść strony i jej powiązania z innymi witrynami, może (a zważając na wielkość Internetu, rozmiar danych, długość czasu, w jakim był tworzony itp. - nawet musi) być rozbudowany.

Moja teoria jest taka, że FSB to tylko forma zaprezentowania strony szerszej żeszy internautów, i jeśli dana strona notuje stałą liczbę odwiedzin= zainteresowanie interautów=potwierdzenie że znaleźli na niej to czego szukali ,to strona nawet bez wielu BL potrafi utrzymać sie na solidnej pozycji bazując na samej odwiedzalności.

Nie pisz bzdur proszę.

Piszesz o czymś takim jak klikohit, który był w onet.

Proszę - nim napiszecie jakiekolwiek bzdury dla innych userów poprzyjcie to testami ! ! !

POZYCJONOWANIE TO NIE JEST BUJANIE W OBŁOKACH I WYMYŚLANIE NIEISTNIEJĄCYCH TEORII !

[edytka]

uuuff.... pierwszy topik dzisiaj i już mam dość.

[edytowane - Erbit]

Staraj się nie cytować całości wypowiedzi bez potrzeby.

sorry ale zdanie powyżej trochę wyrwane z kontekstu :)

Tak jak już to kiedyś słyszałem, G bierze równierz pod uwagę natężenie odwiedzalności,czas jaki internauta spędza na danej stronie. Bo nie sądzę że przeciętny internauta od razu linkuje do strony która mu się akurat spodobała( przeciętny internauta nie ma skąd linkować..). Co najwyżej zapisuje ją do ulubionych stron i tyle.

Oczywiścieto tylko moja skromna teoria i być może oparta na sporadycznym przypadku.. no ale wkońcu wypowiadam sie w dziale dla początkujących..

O ile moja teoria ( i tylko moja)nie jest oparta na wielogodzinnych testach i może sie nie podobać, to wynika ona również z przeświadczenia że chyba cały pomyśł z wyszukiwarką w końcu polega na tym aby szukając czegoś znaleźć coś wartościowego i jak najbardziej zbliżone do tematu a nie wypozycjonowane strony o niczym. Więc nie widzę powodu dla którego strony z treścia miały by nie stać wysoko. A czy czas pobytu na danej stronie może być i czy jest mierzony.. na ten temat się nie wypowiadam bo nie wiem.

PS. nie wypowiadam się na tym forum żeby kręcić komuś w głowie, sam jestem początkującym i chciałbym usłyszec opinie innych. Nie widze powodu do nerwów. No chyba że ktoś uważa ze powinienem zmienic forum na science fiction.. :(

seo tools reverse IP, duplicate class C IP range, IP to domain, IP to country,whois IP

Nie widzisz powodu by strony były wysoko...

Znajdz wiec choć jedno określenie na temat ptasiej grypy na stronie która jest pierwsza w wynikach na tę frazę.. -> https://www.google.pl/search?hl=pl&q=ptasia...aj+w+Google&lr=

Powodzenia w szukaniu...

p.s. i dlaczego strona, która zawiera więcej na temat ptasiej grypy nie jest wyżej ?!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności