Skocz do zawartości

Fresh Site Bonus

compunet

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 lata później...
  • Odpowiedzi 76
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Dawno nie wchodziłem w "Narzędzia dla webmasterów" Google, dziś wchodzę i patrzę: spora liczna wyświetleń i kliknięć na frazę "projekt acta". A, słowo honoru, to taki uboczny temat na mojej stronce, na pewno nie podlinkowywany ani przeze mnie ani nikogo innego.

Przeszukałem SERPy, jestem obecnie na 6 stronie.

Więc co do Fresh Site Bonus:

po lewej w Google jest

Kiedykolwiek

Ostatnia godzina

Ostatnie 24 godziny

Ostatnie 4 dni

Ostatni tydzień

Ostatni miesiąc

Ostatni rok

Zakres dat...

co znaczy, że wielkie G. raczej bierze pod uwagę/uwzględnia datę dodania strony.

Prawdopodobnie bierze pod uwagę PR indexu, analizuje treść, słowa kluczowe itp. podstrony, następnie daje miejsce #1 na liście i obserwuje zachowanie użytkowników.

Stara domena -> nowa treść -> słowa kluczowe -> CTR -> komentarze -> BL -> G+

Mam ładny tytuł, więc kilka osób kliknęło, ale później strona poleciała z wyników, bo w sumie nie ma tam nic specjalnie wartościowego, a w sieci pojawiły się inne witryny, bardziej aktualne.

Kiedyś w podobnej sytuacji, gdy moja strona była na #1, podlinkowałem ją wewnętrznie i zewnętrznie (dosłownie kilka linków). Spadła na #3, ale utrzymała się w TOP10. Oczywiście to nie była fraza komercyjna i nie musiałem walić w nią linkami, żeby się utrzymała w SERPach :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności