Skocz do zawartości

Jaki Sposób Pozycjonowania Wybrać?

Speedo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich,

Na wstępie pragnę zaznaczyć, że nie jestem rekinem pozycjonowania ani optymalizacji. Prowadzę stronę internetową, którą chciałbym wypromować, a słowa kluczowe, które mnie interesują mają bardzo niską konkurencję (gdyż bardzo mało osób pozycjonuje swoje strony w google). Odrazu mówię, że ta strona to typowa ściema, czyli typowe "Gold Hacki" do gier przeglądarkowych itp.

Poświęciłem dzisiaj sporo czasu na zapoznanie się z podstawami SEO i sam już nie wiem co wybrać.

Czytałem na początku sporo o katalogowaniu, pisaniu precli, systemie wymianie linków, korzystanie z serwisów WEB 2.0, i wielu wielu innych opartych na link buildingu. (budowanie własnego zaplecza lub korzystanie z usług firm odpada, gdyż chciałbym to zrobić na własną rękę i w miarę możliwości za darmo)

Z drugiej strony wielu specjalistów pisze na swoich blogach, że po niedawnych zmianach w algorytmach Google, pisanie precli i katalogowanie, nie jest już bardzo opłacalne.

Poznałem także program o nazwie GSA Search Engine Ranker (Black Hat), do którego ciężko jest mi się ustosunkować(a wiem, że sporo osób prowadzących stronę podobną do mojej zaczęło tego programu używać i jest bardzo zadowolona). Moja strona nie jest żadnym sklepem, więc nie będę rozpaczać, gdy dostanie ona filtr od google'a, aczkolwiek byłbym uradowany gdyby zamiast tego udałoby się wypromować moje frazy, czyli coś takiego jak "World of tanks gold generator" "Paypal Money Adder" "Mario Mushrooms Deleter". To są tylko przykładowe frazy. Niektóre z nich naprawdę mają znikomą konkurencję, lecz mimo to moja strona leży gdzieś na 240 pozycji w wyszukiwarce.

Dlatego nie przedłużając, chciałbym poprosić Was (ludzi z ogromnym doświadczeniem w tych sprawach) jak najkorzystniej (niekoniecznie najbardziej legalnie) wypromować swoje frazy w google, przy jak najmniejszym lub zerowym wkładzie własnym (mowa o pieniążkach, czas bardzo chętnie poświęcę.

Pozdrawiam, Speedo

P.S. Strona jest anglojęzyczna

• Odpowiedzi 33
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

a może przede wszystkim optymalizacja strony?

stwórz podstrony dla każdej ważniejszej frazy kluczowej, nadaj odpowiednie title, description (to bardziej do użytkowników nie wyszukiwarki), nagłówki (H1, H2, ...), przyjazde URLe, napisz jakieś teksty opisujące, w czym Twoja strona może pomóc - nasyć je słowami kluczowymi w różnych odmianach (l. mnoga itp.), tylko bez przesady

skoro mówisz, że frazy, na które chcesz się pozycjonować są mało konkurencyjne to odpowiednia optymalizacja strony powinna dać kopa (po zmianach pingowanie podstron), jeżeli teraz nie masz przyjaznych URLi i wprowadzisz zmiany to nie zapomnij ustawić przekierowań ze starych na nowe (zwłaszcza jak podlinkowałeś już coś)

jak strona będzie porządnie zoptymalizowana to dopiero zabieraj się za linkbuilding

Okej, wielkie dzieki panowie za dotychczasową pomoc, sam już znalazłem sporą listę zagranicznych precli i katalogów PR > 5.

Stronka oparta jest na wordpress i starałem się ją tworzyć w sposób SEO Friendly. Tak jak mówisz, każdy post ma własny title, description, tagi, most search terms i inne.

Mam jeszcze jedną wątpliwość co do katalogowania i pisania precli, otóż czy lepiej pisać precle reklamującą CAŁĄ stronę, czy poszczególne posty (1 post = 1 program). Załóżmy, że na swojej stronie-blogu umieszczam posty, w których udostępniam inny program,hack,crack itp. Powinienem wtedy pisać precle i katalogować każdy taki post osobno?

GSA Search Engine Ranker (Black Hat)

fajnie go nazwałeś :) ale poza tym, to program warty swojej ceny - jeden z lepszych w tym przedziale cenowym.

(a wiem, że sporo osób prowadzących stronę podobną do mojej zaczęło tego programu używać i jest bardzo zadowolona

właśnie dlatego zastanowiłbym się nad jego zakupem, ale jak już się na niego uprzesz - to musisz mieć własne listy, lub ew. własne footy - bez tego zapomnij.

Narazie podążając instrukcją @Hub'a zająłem się optymalizacją strony, podmieniłem urle na przyjazne dla google (nazwa postu, zamiast cyferki), dodałem sitemap, poprawilem description i page title, "wytłuściłem" wybrane słowa kluczowe w postach, a na koniec pingowałem każdy zmieniony wpis na stronie. Ile czasu powinienem poczekać na zobaczenie wyników moich zabiegów, tzn. wybicie się w google? Czy jest coś jeszcze co pominąłem, a jest dość istotne przy odpowiedniej optymalizacji?

Pozdrawiam, Speedo

optymalizacja, katalogi, precle - jak nie wystarczy, to własne ministronki tematyczne np. na web2 - jak nie wystarczy, to własne zaplecze (kupno domen, serwerów i czas na stawianie tego ustrojstwa) oraz szukanie, za pomocą softu, miejscówek i tworzenie własnych list....... i jesteś w topie

taki ze mnie mądrala :P

początkujący SEOziutek i webMajster od czasu do czasu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności