Skocz do zawartości

Nieumyślne spowodowanie śmierci - art. 155 kk

tako

Rekomendowane odpowiedzi

Oto z czego można zrobić "sprawę" z art. 155 kk chyba że gościu nie wszystko napisał ale raczej mu wierzę.

A gdybym od kogoś kupil teksty na forum a potem napisłabym mu na priv że mi się nie podobają i żądam zwrotu pieniędzy i on by z wściekłości umarł na zawał to skazaliby mnie na 100%. Aż strach się wysmarkać normalnie, publicznie, jak się czyta coś takiego.

MULTIKONTO

• Odpowiedzi 56
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

A co w tym dziwnego? Dłużnik, nie dłużnik ale forma wypowiedzi niezbyt adekwatna do sytuacji jaka ma miejsce

"Nieodżałowany"..człowiek to człowiek, dla mnie proste ;)

No i znamy sprawe tylko z jednego punktu widzenia

Najlepszy Warsztat samochodowy Goleniów

Najlepsze i sprawdzone typy bukmacherskie

Poznaj najlepszy serwis samochodowy Kraków

W dniu 10.07.2013 o 18:18, tako napisał(a):

Wypowiedź na blogu to inna rzecz a mnie rochodzi się o ciąganie na policję za wezwanie do spłaty.

Powinni też ciągać za brak logicznego rozumowania (byłbyś pierwszy) :D

Moja  fotografia kulinarna  :D  Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

"Największą podatność na manipulację wykazują osoby mało inteligentne, a którym zarazem wmówiono, że są świetnie wykształcone." CGJ

W dniu 10.07.2013 o 18:25, Beerbant napisał(a):

Powinni też ciągać za brak logicznego rozumowania (byłbyś pierwszy) :D

To bardzo logiczne wzywać w takiej sprawie. Jeszcze powinni sprawdzić smsm-y w telefonie zmarłego, bo może jakiś kumpel napisał mu "Heniek sorry wczoraj na rybach uszkodziłem wędkę którą mi pożyczyłeś" i tego kumpla zamknąć.

Nie zaszkodziłoby też sprawdzić palto zmarłego czy samochod go nie ochlapał gdy szedł chodnikiem tego samego dnia i ustalać co to był za samochód.

MULTIKONTO

Wytłumaczę Ci, przy tym paragrafie policja jest zobowiązana sprawdzić wszelkie poszlaki to raz a dwa na tego windykatora nie warto nawet splunąć , dla mnie ktoś kto publikuje artykuł w takim tonie w jakim on to zrobił jest zwykłą szmatą, a po szmacie wszystkiego można się spodziewać.

EOT

Moja  fotografia kulinarna  :D  Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

"Największą podatność na manipulację wykazują osoby mało inteligentne, a którym zarazem wmówiono, że są świetnie wykształcone." CGJ

ja srednio raz na tydzien jestem "oskarżany", że ide pracowac w SQT :P

e: a może już tam jestem hę ?

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

W dniu 10.07.2013 o 18:51, Beerbant napisał(a):

Wytłumaczę Ci, przy tym paragrafie policja jest zobowiązana sprawdzić wszelkie poszlaki to raz a dwa na tego windykatora nie warto nawet splunąć , dla mnie ktoś kto publikuje artykuł w takim tonie w jakim on to zrobił jest zwykłą szmatą, a po szmacie wszystkiego można się spodziewać.

EOT

Poszlaki?! Wezwanie do zapłaty - namacalne i co z tego? Może przekręcił się właśnie dlatego ale jaka w tym wina windykatora? Ty wiesz co to jest nieumyślne spowodowanie śmierci? jest to skutek rażącego zaniedbania, naruszenia przepisów a nie coś takiego.

MULTIKONTO

W dniu 10.07.2013 o 18:55, tako napisał(a):

ale jaka w tym wina windykatora?

że istnieje, że pisze, że jest hieną i 1000 innych mniej lub bardziej "ładnych" epitetów :)

kołatało mi się po głowie słowo, które jest mi obce. Wreszcie wypłynęło, abstynent od pamiętnika windykatora. Znów potrzebuje linków, pewnie powiadomienie dostał. :)

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności