Skocz do zawartości

Nieumyślne spowodowanie śmierci - art. 155 kk

tako

Rekomendowane odpowiedzi

Ten przeciwko któremu jest sprawa...

Widzę, że dla wprawy bronisz się już tutaj. No to ile masz kont na PiO? Tylko mów prawdę dla własnego dobra bo my wszystko wiemy! Moderator już trzyma palca na właściwym klawiszu!

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

• Odpowiedzi 56
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Przypomnę tylko kilka cytatów z pańskiego wywiadu udzielonego w 2012 roku;)

Czasem sobie po prostu nie radzimy, nie ma się czego wstydzić. Jednak gdy dysponujemy już tytułem wykonawczym przeciwko dłużnikowi to komornicze postępowanie egzekucyjne nie musi być jedyną drogą windykacji.

Co konkretnie ma Pan na myśli? To zabrzmiało trochę złowrogo.

Mam na myśli sposoby w zakresie windykacji niekonwencjonalnej, ale nie złowrogiej tylko w postaci niekonwencjonalnego wykorzystania prawa albo inaczej – nie wchodzenia w konflikt z prawem. Jednak to już są sposoby których nie chcę ujawniać i to także dlatego, aby ktoś nie próbował niewłaściwie z nich skorzystać, nie mając doświadczenia i wsparcia, doradztwa ze strony prawników.

https://kredyty-pozyczki.net.pl/2012/12/windykacja-kredytow-i-pozyczek-wywiad-z-robertem-grabowskim-wlascicielem-firmy-windykacyjnej-grabowski-inkasso/

Uwaga testuje sygnaturę mechanik samochodowy Kraków

Najlepsze i sprawdzone typy bukmacherskie

Poznaj najlepszy serwis samochodowy Kraków

Ten przeciwko któremu jest sprawa...

Widzę, że dla wprawy bronisz się już tutaj. No to ile masz kont na PiO? Tylko mów prawdę dla własnego dobra bo my wszystko wiemy! Moderator już trzyma palca na właściwym klawiszu!

???

Przypomnę tylko kilka cytatów z pańskiego wywiadu udzielonego w 2012 roku;)

Czasem sobie po prostu nie radzimy, nie ma się czego wstydzić. Jednak gdy dysponujemy już tytułem wykonawczym przeciwko dłużnikowi to komornicze postępowanie egzekucyjne nie musi być jedyną drogą windykacji.

Co konkretnie ma Pan na myśli? To zabrzmiało trochę złowrogo.

Mam na myśli sposoby w zakresie windykacji niekonwencjonalnej, ale nie złowrogiej tylko w postaci niekonwencjonalnego wykorzystania prawa albo inaczej – nie wchodzenia w konflikt z prawem. Jednak to już są sposoby których nie chcę ujawniać i to także dlatego, aby ktoś nie próbował niewłaściwie z nich skorzystać, nie mając doświadczenia i wsparcia, doradztwa ze strony prawników.

https://kredyty-pozyc...bowski-inkasso/

???!!!

Ale macie jazdę jakąś spiskową

MULTIKONTO

Pan to forma grzecznościowa, czasem i pogardliwa, a nawet lakoniczna (nie z szacunku do zawodu, ale to dlatego iż jest on przedstawiany jako "Ja jestem Pan i my wszystko wolno") , wiedzy jako takowej z pozycjonowania tutaj nie ma, jedynie pogarda z działań w stosunku do nieszczęścia ludzkiego, jakim była śmierć kogoś bliskiego, w tym przypadku ojca, czyli głowy rodziny i jego poczynania finansowe mnie nie interesują, to był człowiek z krwi i kości, oddychający tym samym powietrzem co każdy z nas.

Nie rozumiem jaki ma sens wklejanie co tydzień czy miesiąc linka właśnie tu, skoro takie hajsy się tam robi w tej windykacji, czyżby była nieskuteczna? a już zupełnie nie rozumiem zachowania w stylu "To nie ja" "Matko z córką ja tylko tak" "przysięgam iż to był przypadek" , przecież to od razu widać kto, i w jakim celu to robi?

Myślałem, iż tylko ja kiedyś stosowałem głupie zachowanie w stosunku do nieświadomych mych czynów kobiet ;):faja:

W Policji już tak jest, ze procedura musi być, a potem procedura procedury' . Człowiek nie żyje, rodzina zgłasza fakt na policję twierdzac,że zgon nie był naturalny, a przyczynił się do tego windykator swoim nieprawnym działaniem, a policja wzywa takiego windykatora celem przesłuchania ....

Autor bloga dostał wezwanie w charakterze świadka a nie podejrzanego. Kłania się umiejętność czytania ze zrozumieniem.

Zawsze tak jest... Najpierw wzywają w charakterze świadka, bo wedle Polskiego prawa nie może kłamać... A podejrzany ma takie prawo...

CPM Leader - Najlepsze Reklamy CPM w internecie...

AdFreestyle - Najlepsze Reklamy CPC w internecie...

CPM Fun - Najlepiej płatne Reklamy CPM w internecie...

W Policji już tak jest, ze procedura musi być, a potem procedura procedury' . Człowiek nie żyje, rodzina zgłasza fakt na policję twierdzac,że zgon nie był naturalny, a przyczynił się do tego windykator swoim nieprawnym działaniem, a policja wzywa takiego windykatora celem przesłuchania ....

Wiem, tylko że ja się zgadzam z tym że policja nie powinna wszczynać dochodzenia na takiej podstawie że rodzinie coś się wydaje bo wezwanie do zapłaty przyszło. Gdyby takie bzdurne przypuszczenia były brane pod uwagę w każdej sprawie, to organy ścigania już dawno zostałyby zablokowane sprawami.

MULTIKONTO

Zauważ także że nie chodzi o zabójstwo tylko o to że jak myśle, facet przekręcil się z emocji. Jak dla mnie to kpina wszczynac takie dochodzenie ajkby kto nożem go pchnął. Moim zdaniem - żenada.

Nie rozumiem jaki ma sens wklejanie co tydzień czy miesiąc linka właśnie tu, skoro takie hajsy się tam robi w tej windykacji, czyżby była nieskuteczna? a już zupełnie nie rozumiem zachowania w stylu "To nie ja" "Matko z córką ja tylko tak" "przysięgam iż to był przypadek" , przecież to od razu widać kto, i w jakim celu to robi?

Dobrze że Ty i podobni na tym forum nie pracują w policji w prokuraturze, co im się coś wydaje. Sprawdziłem tego bloga, ma w cholerę wpisów od kilku lat. Komentarzy też w sumie sporo. To takie dziwne że ktoś linka wklei.

MULTIKONTO

Policja musi reagowac na sugestię każdego obywatela. Policja sama sobie tego nie wymyśliła, tylko zapewne było zgłoszenie od rodziny i to rodzina domaga się takiej,a nie innej interwencji. Jeżeli historia jet prawdziwa, to zapewne rodzina całe to zdarzenie przedstawiła zupełnie inaczej ...

Szeptaniec przynosi efekty. Nieważne jak się piszę, ważne aby się pisało. Akcję można zaliczyć do udanej, spora grupa osób dała się wciągnąć w dyskusję.

Za kilka tygodni odpal inne konto i daj znów linka z kontrowersyjnym artykułem.

W/g mnie to należy uczyć się od abstynenta-tako jak robić marketing szeptany. Jeśli oferujesz takie usługi to daj ogłoszenie w stosownym dziale.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Dobrze że Ty i podobni na tym forum nie pracują w policji w prokuraturze, co im się coś wydaje. Sprawdziłem tego bloga, ma w cholerę wpisów od kilku lat. Komentarzy też w sumie sporo. To takie dziwne że ktoś linka wklei

Nie rób z ludzi idiotów, to tyle ;) który to już raz wspominasz o tym jakże przecudownym blogu? Ja nie jestem jakimś tam geniuszem, Alfą czy Omegą w każdej dziedzinie, ale slepy nie jestem, i co ciebie obchodzi windykacja?

robisz to co nazywa się tanim marketingiem, czyli zwrócenie uwagi poprzez drażliwy temat (pierwszy etap), potem chcesz ciągnąć dyskusję podając inne argumenty de facto (jako baczny obserwator) już po pierwszym etapie osiągając cel, na samym końcu próbujesz uznać swoich odbiorców za zupełnie nie znających się na rzeczy, i patrzysz na nich przez pryzmat jednego z nich nie przyznając się do swojego działania

Może i kosmicznie napisane, ale tak jest, a za bardziej ciekawe sformułowanie to mi płacą, albo wystawiają ocenę

Schemat działania stosowany od dziesięcioleci, zresztą skończyłem dyskusję po cytowaniu artykułu gdzie jest istna pogarda z problemów jakie mają ludzie, i śmierci jakiegoś człowieka to nie dla mnie

Policja musi reagowac na sugestię każdego obywatela. Policja sama sobie tego nie wymyśliła, tylko zapewne było zgłoszenie od rodziny i to rodzina domaga się takiej,a nie innej interwencji. Jeżeli historia jet prawdziwa, to zapewne rodzina całe to zdarzenie przedstawiła zupełnie inaczej ...

Reakcja może ograniczyć się do wydania postanowienia o odmowie wszczęcia postępowania i jeżeli nic nie zataił w tym wpisie, to tak powinno się stać - nie powinni go wzywac na przesłuchanie. Dochodzenie / śledztwo jest wszczynane wtedy, gdy jest prawdopodobne, że doszło do popełnienia przestępstwa. W opisanym przypadku powinni zając się raczej prokuratorem który zrobił z tego sprawę zamiast od razu wydać odmowę. Rodzina ma obowiązek zeznawać zgodnie z prawdą. Nawet jeżeli wezwanie do zapłaty byłoby bezpodstawne, to też niczego to nie zmienia. Jest to po prostu żałosne że z powodu takiej bzdury wzywa się na policję. Też wkurzyłbym się.

A tak w ogóle, to bardzo dobrze że się przekręcił jeżeli był naciągaczem to znaczy JEŻELI WIEDZIAŁ, prosząc o pożyrowanie, że nie będzie spłacał. O jednego oszusta mniej.

MULTIKONTO

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności