Skocz do zawartości

kilka pytań związanych z przenoszeniem strony

Rekomendowane odpowiedzi

Mam kilka pytań związanych z przenosinami mojej strony na inny serwer oraz zmianą domeny.

Gdy już wykupię nowe konto na innym serwerze oraz nową domenę, to czy na starym koncie mam zostawić przekierowanie automatyczne? Czy na starym koncie powinno być coś jeszcze?

Jak wyszukiwarki zareagują na przekierowanie z jednego miejsca na inne?

Co powinienem jeszcze uczynić przy owej operacji?

Pozdrawiam i liczę na odzew, bowiem termin zmiany serwera zbliża się nieubłaganie :szampan:

Nimek - sam będziesz odbierał PW w takich sprawach !

Zainteresowany - masz 2 mozliwosci:

1. Zrobic 2 rozne strony, ze starej dac zwyklego linka do nowej - link tematyczny to silny link

2. dac przekierowanie 301 ze starego adresu na nowy i nic więcej. W takim przypadku stary adres w 100% zostanie zastąpiony nowym adresem.

Uprzedzając dalsze pytania - proponuję ten link -> https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?act=Search&f=

Dzięki piękne, lecz jeszcze jedno pytanie.

Prawidłowym kodem dla pliku PHP będzie poniższy kod?

<?php

header("HTTP/1.1 301 Moved Permanently");

header("Location: https:/www.adres.nowej.strony.com");

header("Connection: close");

?>

Jeszcze jedno nasunęło mi się... mianowicie chcę kupić domenę www.nazwa.de - czy to jakoś szczególnie może wpłynąć na pozycjonowanie?

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności