Skocz do zawartości

Najdroższy klik

OceanFire

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 33
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 3 lata później...

W AdSense jestem jakieś 5 lat 0 zgrzytów, ale obserwuję przypływ nowych stron, na które rozchodzą się reklamy Google i jest coraz trudniej, ktoś kto ma rozpoznawalną stronę z ruchem ten na pewno zarabia, ale generalnie w PL Internecie to jest bryndza. W dodatku ludzie stawiają strony na potęgę tylko pod AdSense, bo myślą, że zrobią stronkę o kotkach i pieskach i będzie ona zarabiać, ale rzeczywistość okazuje się bardzo brutalna. Tak samo z YouTube widzę wysyp nowych Youtuberów, są ludzie, którzy zaczęli od pasji, którą w końcu spróbowali zmonetyzować jak fazowski, ale jest masa takich co to naczytała się, że z YouTuba można mieć łatwy hajs więc wchodzą w to nie mając nawet pomysłu co tam publikować, ale jak widzę po contencie stron i materiałach na YouTubie to zaczynam myśleć, że im młodsze pokolenie tym bardziej głupie. Nie interesują ich jakieś ciekawe fakty, coś konkretnego im głupszy obrazek tym większe nim zainteresowanie

https://www.facebook.com/OznaczamyPL/

Próbowałem docierać z materiałami na Facebooku, ale albo nie potrafię, albo robię to nie tak albo kieruję treści do ludzi, których tam nie ma więc dochodząc od wniosku, że takie twory jak wykop Facebook to miejsca dla typowej gimnazjalnej durnoty.

Wracając do tematu nie pamiętam, ile miałem najwięcej, ale było to coś na jednym kliku z 20 zł, może nawet więcej, ale to pewnie zagraniczny user i reklama z USA.

Wszedłem jednak w globalny projekt, rok testowałem prowizoryczne rozwiązanie, teraz z pewnym człowiekiem stworzyliśmy prototyp i tak np. ktoś kupił coś przez nasze strony za niecałe 1000$ prowizja coś czy ponad 300 zł, ktoś kupił kiedyś lampkę zwykłą lampkę LED, ale za ile za chyba 160$ prowizja 23$. W zasadzie stworzyliśmy proste rozwiązanie ale rozwiązuje niejako pewien problem, na ten czas nie ma konkurencji i zarabiamy na prowizjach działamy globalnie, ale nadszedł taki czas, że jednak potrzebni są ludzie potrzeba powiększyć zespół stworzyć, pracować dalej nad rozwijaniem silnika, dodawać moduły, które inni będą mieli dopiero jutro, oferować coś na bardzo wysokim poziomie więc potrzeba kasy, na razie nie zarabiamy tyle (prowadzimy statystyki) aby myśleć o inwestycji z własnych środków, potrzebni są więc inwestorzy którzy pchną rozwój silnika do przodu. Tak było z kiwi.com ostatnio chyba przejęli domenę za dość sporą sumę, ich zespół liczy już dużą grupę ludzi więc wniosek taki nie da się zbudować czegoś dochodowego tanim kosztem bez pomocy innych ludzi. Jeśli coś będzie na topie to i tak pojawią się pewne problemy, które aby rozwiązać potrzebny będzie hajs i ludzie. Potrzebni będą ludzie, bo nie można znać się na wszystkim i samemu wszystko ogarniać. Są zapewne ludzie, którzy mają po 10, 20 a może nawet 50 czy 100 stronek pod AdSense, każda niech zarobi te 5 zł średnio to jakaś suma jest, ale mając nawet jedną trzeba przy niej w jakimś stopniu pracować, rozwijać raz dodana treść, która nie będzie aktualizowana się zdezaktualizuje co sprawi, że strona spadnie w otchłań nikomu nieznaną. Zarabianie na reklamach tylko nielicznym się udało, programy partnerskie też nie są dla wszystkich a w dodatku te PL programy partnerskie to jest wielka pomyłka podczepiając do jakiejś strony PL program to już lepiej podczepić AdSense. Jestem na takim etapie, że rozmawiam z funduszami VC celem pozyskania inwestorów, ale obiecałem sobie, że w necie próbowałem wielu już opcji jak ten pomysł nie wypali sprzedaję to co mam i pod koniec roku wyjeżdżam tu zresetować się, bo ileż można w tym siedzieć.

https://youtu.be/qtlQzJ_12JM

Gdyby mi się udało przez ten rok coś zdziałać i zostałbym milionerem, ale nie złotówkowym tylko takim prawdziwym dolarowym to i tak tam wyjeżdżam, ale na stałe PL klimat polityczny jak i pogodowy mi już strasznie zbrzydł.

Na koniec rada dla zaczynających jak macie tworzyć stronki, których już jest cała masa poświęćcie ten czas na naukę języka, ewentualnie jedźcie pracować do UK zarobicie i czegoś się nauczycie AdSense nie da Wam tego czego oczekujecie, chyba że stworzycie coś zupełnie nowego co okaże się hitem będzie ruch wtedy będzie i kasa, ale wtedy to i inni reklamodawcy się pojawią. Ja jednak znam z autopsji życie i nigdy nie wierzyłem w samego siebie, ale w to, że na sukces czegoś składa się praca wielu innych ludzi, dlatego zawsze jak w coś chciałem wejść to chciałem działać z kimś tak też teraz robię, ale wcześniej szukałem nawet tutaj ludzi do wspólnych projektów tak jak wielu z Was nie znałem wtedy jeszcze dobrze od środka AdSense, ale chciałem działać z kimś pojawiali się ludzie, którzy porywali się z motyką na słońce. Chcieli pracować, nawet był taki co to "od wczoraj zarabia na YouTube" pytam się jak na filmikach sportowych z TV głównie mecze, 99% tych ludzi wielkie biznesy prowadziło, nawet jakieś działalności miało byli tacy, także dzisiaj byli chętni juto im się odechciewało. Zdaję sobie sprawę, że nie każdy pomysł wart jest realizacji, i nie każdemu każdy pomysł podejdzie, ale bywało tak, że wszystko wyjaśniłem co i jak ludzie się zgadzali, ale jak przyszło co do czego to odechciewało im się pracować. Różnica między mną a takimi ludźmi jest taka, że ja niektóre pomysły wdrożyłem do przetestowania niektóre się monetyzują, a oni tylko marzą i liczą, ze ktoś im zaoferuje współpracę za nic nierobienie  w dodatku za 10000 zł/mc, a najlepiej 25000 zł, ale np. AdSense nie przyniósł mi takich dochodów abym mógł z tego żyć spokojnie, więc jak piszę ostatnim projektem w jakim działam jest ten globalny to może być naprawdę dobra opcja i nie potrzebuję tutaj gigantycznego ruchu wystarczy, że będą ludzie, którzy zainteresowani są zakupem czegoś co im pomogę kupić więc zarobię na ich zakupach, ale czy to wypali to się dopiero okaże. Jednak pierwsze statystyki już są.

p.s. nawet stawiałem kwejka, chciałem konkurować, ale chyba nie myślę jak obecni gimnazjaliści, ale oferowałem ludziom współpracę mówiąc teraz nie zapłacę Ci 10000 zł, ale jak wypromujemy stronę wtedy będziesz zarabiał, ale ludzie woleli iść swoim tokiem myślenia i działać samemu kupując marny skrypt tentego i stawiając np. klasyknaglebie.pl (gdzie głowa, a gdzie rozum). No i co czy ktoś wypłynął na obrazkach, 3, 6 miesiące ludzie widzieli, że jest tylko masa pracy i nic więcej i się wypalali, bo sami rady nie dawali.

Jak się w coś w chodzi to na całego i najlepiej z kimś, bo jak napisałem samemu to można zrobić… dopiszcie sobie.

Powodzenia.

p.s. na koniec warto inwestować (nie w narkotyki chociaż to dochodowy biznes zapewne, nie w fajki, alkohol), ale też nie w bloga bo to strata czasu, ale inwestować bo ten ktoś gdyby nie spróbował zapewne nie byłby tu gdzie jest teraz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności