Skocz do zawartości

Przekierowanie domeny wpływa na efekt pozycjonowania?

Rapaic

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

tydzień temu zacząłem pozycjonowanie dla strony https://www.rewalidacja.com. Sama domena jest wykupiona u dostawcy az.pl, gdzie w panelu ustawiłem przekierowanie na adres https://www.rewalidacja.netstrefa.eu/. Pliki strony są na serwerze netstrefa.eu.

Chciałbym wypozycjonować w google tą stronę pod domeną www.rewalidacja.com. Czy to przekierowanie z jednego serwera na drugi ma wpływ na efekt pozycjonowania?

Z góry dziękuję za odpowiedzi :)

W panelu az faktycznie wpisałem tytuł i opis strony, taki sam jak w pliku index.html, znajdującym się na serwerze netstrefa.eu. W panelu az jest też jasna informacja, aktualne przekierowanie: rewalidacja.com --> www.rewalidacja.netstrefa.eu.

Jaki ma wpływ duplicat content na pozycjonowanie ? Coś zmienić,aby uzusykać lepsze wyniki, czy nie ma to wpływu ?

Źle to zrobiłeś. Rozumiem, że chcesz pozycjonować domenę rewalidacja.com? Mówiąc przekierowanie nie masz przypadkiem na myśli tego, żeby pliki były tylko na domenie rewalidacja.com? I czy ten adres rewalidacja.netstrefa.eu jest Tobie w ogóle potrzebny? Może chodzi Tobie po prostu o spięcie domeny rewalidacja.com z serwerem ?:)

Pliki strony są na darmowym serwerze netsrefa.eu, który automatycznie wygenerował domenę rewalidacja.netstrefa.eu. Nie chciałem mieć strony pod tą domeną, więc wykupiłem domenę na az.pl - rewalidacja.com. Chciałbym więc wypozycjonować stronę pod domeną www.rewalidacja.com, ale też żeby pliki pozostały na serwerze netstrefa.eu :) Czy da się tak zrobić?

tak dokładnie, chodzi mi o spięcie domeny rewalidacja.com z serwerem :)

tak dokładnie, chodzi mi o spięcie domeny rewalidacja.com z serwerem

Tak właśnie myślałem, bo dawno dawno temu jak zaczynałem miałem podobny problem :) Jeżeli masz tam opcję podpięcia własnej domeny to musisz ją dodać w Panelu hostingu, następnie skierować domenę w az.pl na odpowiednie dnsy i przerzucić zawartość. Napisz na PW twojego maila to Ci pomogę, albo po prostu to zrobię :)

EDIT: W razie czego to nie była oferta, mogę Ci to zrobić gratis.

Wielkie dzięki ErgoSeo, ale wydaje mi się, że sobie poradziłem :) Tak właśnie zrobiłem jak mówisz, a konkretnie:

1. w panelu az.pl (panel obsługi domeny) usunąłem przekierowanie z az.pl na netstrefa.pl (serwer z plikami strony)

2. zaparkowałem domenę www.rewalidacja.com w panelu serwera netstrefa.pl. Nie wiem czym się różni podpięcie domeny od zaparkowania, ale podpiąć się nie dało, a zaparkować tak, więc zaparkowałem :)

3. w panelu domeny az.pl ustawiłem dns-y serwera netstrefa.pl: ns1.netsrefa.pl... itd.

Strona działa, ale czy pod względem pozycjonowania wszystko jest ok ? Co jeszcze mógłbym zrobić, aby zoptymalizować stronę pod pozycjonowanie ?

Dodałem h1, alt do obrazka, skróciłem troche meta description :) natomiast mam problem z usunięciem domeny rewalidacja.netstrefa.eu :/ To jest automatycznie generowana domena dla konta hostingowego w netstrefie. W cpanelu nie ma opcji usunięcia tej domeny. W jaki sposób mogę ją usunąć, aby uniknąć duplicat content ?

P.S. obecnie dodaję do różnych katalogów stron z wysokim pr domenę rewalidacja.com, więc z czasem powinna być wyżej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności