Skocz do zawartości

prosze o pomoc?

Marcin S.

Rekomendowane odpowiedzi

moja strona to www.limousine-chicago-illinois.com

w tej hwili na haslo limo chicago w google.com

jestem na 2 pozycji na drugiej stronie

czy jezeli kupie platny link na pierwszej stronie www.limo.org to czy moja strona ma szanse wejsc na pierwsza strone wynikow i jezeli tak to jak dlugo po dodaniu linku trzeba czekac na zmiane pozycji?

1. Jeden link nie czyni wiosny - czyli NIE.

2. Jego 'siła' będzie trwała tak długo jak będziesz opłacał - lepiej więc inne pomyusły - np dodawać do katalogów SEO frendly. W dziale KATALOGI znajdziesz ich pełno.

3. Zdobądź wędzę (tu na forum) co to jest anchor tekst - abyć wiedział jak dodawać.

Jeśli zależy ci tylko na tym, żeby wejść na pierwszą stronę wyników, to nie wiem, czy to ma sens - 2 pozycja, nawet na drugiej stronie, jest znacznie lepiej zauważalna niż 10 pozycja na pierwszej stronie. No chyba, że myślisz o top5 albo i top3 :szampan:.

Pewnie, że lepiej dodać do katalogów - to podniesie pozycję strony na dłużej. Bo jeśli przestaniesz wykupować link na limo.org, to pozycja strony automatycznie spadnie. A katalogi pozwalają utrzymać ją "długoterminowo" i bez opłat.

Oczywiście jest jeszcze opcja link na limo.org i dodawanie strony do katalogów - chyba najlepsza :).

Zamiast siedzieć cały dzień na forum pograj sobie w fajne gry flash. Możesz też przejrzeć katalog stron (łączny PR=666 :P) i oczywiście dodać tam swój link.

Masz 13 lat? Kup sobie takie ściągi, będziesz dżezi! :-)

Sprzedam linki z PR5, www.php-fusion.pl - info na PW.

sadze ze mnie stac opacac ten link i inne pod warunkiem ze z pozycjionowania bedzie na tyle wejsc zeby mi sie to oplacalo

czyli ; jezeli cena jednego wejscia na strone (w przeliczeniu kosztow pozycjionowania i oplat miesiecznych za linki ) bedzie wynosc ok 1 dolara to bedzie mi sie to oplacac

jak bedzie wychodzic 50 centow to bede bardzo zadowolony

w tej chwili wydaje miesiecznie na adwords ponad $5000 i zamiazam drugie tyle zaczac przeznaczac na yahoo

rowniez przymiezam sie do duzej kampani pozycjionowania na kilkaset slow kluczowych ale pierw chce zobaczyc czy jest sens

czy moglibyscie mi powiedziec ile szacunkowo jest wart link na limo.org (tam jest tylko jeden zewneczny link pozostale sa do podstron serwisu)

sadze ze mnie stac opacac ten link...

Chyba że tak...

Ja tam wolałbym 10-15 katalogów bezpłatnych - inwestycja prawie darmowa i prawie wieczna... Niemniej skoro już miałbym płacić za linki to podobny efekt uzyskasz stawiając nawet niewielki serwis tenmatyczny i linkując z niego...

Znam też inne opinie... moja jest taka.

sadze ze mnie stac opacac ten link i inne pod warunkiem ze z pozycjionowania bedzie na tyle wejsc zeby mi sie to oplacalo ...

Witam!

Darmowe katalogi są dobre na Polske pozycjonując na zachodzie kupuj wpisy do katalogów płatnych z wysokim PR (proszę nie pisać ze PR nic nie daje bo wszyscy to wiedzą chodzi o wizyty robotów które zazwyczaj są częstsze na stronach z wysokim PR)

Wybieraj strony, które są związane tematycznie z USA.

Dodaj wymianę linków na stronie (o ile chcesz ...) to pomaga

Staraja się dawać 1 link na głownej domene, bez podstron (coś tak czuje w kosciach ze lepiej na tym wychodze ;) )

Ja osobiscie kupuje jak najlepsze linki z zachodnich katalogach przy pozycjonowaniu swoich zagranicznych stron.

Pozdrawiam

(proszę nie pisać ze PR nic nie daje bo wszyscy to wiedzą chodzi o wizyty robotów które zazwyczaj są częstsze na stronach z wysokim PR)

Nie do końca prawda ale nie chce mi sie pisac po raz n-ty wyjaśnień ;)

(jest większe prawdopodobieństwo zaindeksowania takiego linku a co do jego mocy to już rzecz mocno dyskusyjna)

Wybieraj strony, które są związane tematycznie z USA

nie tyle tematyka (bo ona jest ograniczona) chodzi o wesje językową stron - (angielską) google.com to nie google.co.uk

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

[edytowane - Erbit]

Nie cytuj bez potrzeby - oszczędzaj bazę forum

Beerbant

No tak mogłem to rozwinąć ale masz racje co do mocy linku.

Ja jednak zakładam, że jest większe prawdopodobieństwo, że jak daje płatny wpis to jest on zazwyczaj wyróżniony i potencjalnie lepiej widzinay + dostaniesz jakieś wejscia z takiego katalogu.

Co do USA to nie masz racji bo sama strona po angielsku nic nie oznacza - ale tym razem nie chce mnie sie tłumaczyć dlaczego lepiej jest jak jest tematycznie powiązana ze Stanami i jescze lepiej w tym przypadku z limuzynami....

- 2 pozycja, nawet na drugiej stronie, jest znacznie lepiej zauważalna niż 10 pozycja na pierwszej stronie.

jedna ze stronek spadla mi z 9 miejsca na 11, czyli pierwsze na drugiej karcie i zauwazylem znaczny spadek odwiedzin, niestety na ta strone wciaz wchodza glownie z googla a nie powracajacy, niemniej nie wiem czy zgodze sie z twoja wypowiedzia.

pozdr.

Nauka angielskiego online - https://www.e-angielski.com

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności