Skocz do zawartości

nienaturalne linki przychodzące

ader24

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Dostałem ostanio od google wiadomość że moja witryna posiada nienaturalen linki pozycjonującę i mam je wykasować to zdejmą ręczny filtr chyba ...

Wiem że po wykasowaniu linków mam napisać odpowiedni list do google ale mam proble z znalezieniem linków które są uważana za google za spam lub linki zainfekowane wirusem...

W ziązku z ty mam pytanie ściągnołem listę linków prowadzących do mojej witryny z google webmaster i teraz jak znaleść zainfekowane linki lub spam linki.

Czy jest jakiś program? Czy mam ręcznie to sprawdzać (ale jak?)? Czy google posiada jakąś litę? Czy znacie jakieś inne sposoby na poradzenie sobie z tym problemem?

Dzięki i Pozdrawiam.

1. Zauważ, że w ostatnim czasie mnóstwo osób dostało powiadomienia o nienaturalnych linkach. Dlatego z dużą dozą ostrożności oceniałbym "zasadność" takiego powiadomienia przy wycinaniu linków - nie chodzi o to, żeby wykosić wszystko w pień jak leci. Osobiście nie zajmuję stanowiska w tej kwestii, poczytaj i sam zdecyduj, co chcesz zrobić.

2. Jeśli chcesz się za to zabrać, to @zgred ostantio popełnił artykuł, który może być dla Ciebie bardzo pomocny:

https://seo.zgred.pl/...or-dummies-2176

Dzięki za odpowiedź wiem że dużo ludzi dostało taki mail pewnie google zabrało się mocno za Polskę :) ponieważ dużo ludzi robi spama na amerykańskich stronach. Przeczytam artykuł i zobaczymy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności