Skocz do zawartości

Co dalej?

SobiePan

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

od jakiegoś czasu - w ramach testu i nauki - robię proste frazy - strony z topów nie mają więcej niż 20-30 linków na daną frazę.

Kilka z nich udało mi się wyciągnąć do drugiej, trzeciej dziesiątki. Dalej - mimo dodawania linków - nie idzie. We wszystkich przypadkach mam linków na danych anchor więcej niż konkurencja (czasem dużo więcej). W większości przypadków mam też większy CT i TF (wg MajesticSEO). Strony jednak ani drgną. Nie mam pomysłów co dalej. Jak będę dalej linkował to w końcu wpadnę w filtr bo anchorów za bardzo nie urozmaicam. Proszę o poradę.

Charakterystyka:

- strony na domenach funkcjonalnych, 2-3 na regionalnych

- w indeksie od 9-12 miesięcy każda

- katalogowane i preclowane Publikerem

- od czasu do czasu blast na platformy blogowe ZenBlogiem

- frazy łatwe (jakwspomniałem wyżej)

Możliwe rozwiązania:

- dalej nawalać linkami + bardziej zróżnicować anchory

- nie nawalać linkami bo już nie ma sensu, a skupić się na optymaliacji on-page (przypominam, że mam dużo więcej linków niż konkurencja)

- podwyższyć trust strony (jak?)

Proszę o poradę/opinię.

Z góry - jak zawsze - wielkie dzięki!

Pozdr

p

ze już nigdy twoja strona nie wskoczy nawet do TOP 10

Bzdura

jak szkodliwy jest nadmiar linków

Druga bzdura ;)

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Nie, ale pod warunkiem,że potrafisz takie frazy robić, i na pewno nie służy do tego publiker lub blasty. Po co wykorzystywać narzędzia do robienia 2 lub 3 fraz, gdzie W TOP1, sa strony, które maja 40 linków? Zwyczajnie trzeba logiczne pomyśleć, to tak jakby z armaty strzelać do wróbla .

O poziomie PiOwskiego SEO chyba wczoraj lub przedwczoraj pisałem. Kolejny "domorosły" wypisująćy bzdury o frazach NISZOWYCH które mają 10k wejść miesięcznie :hahaha:

@SobiePan podeślij mi adres jednej strony i frazy do niej na PW, wbije je wszystkie na 1 pozycję używając nadmiernych blastów. Będą stały w topach nieruszone przez długie miesiące, chyba, że wypuszczą Zebrę, która będzie zmieniała top3 codziennie na losowe strony. Bo Pingwin jej nie ruszy.

Zrób frazę niszowa publikerem, i udowdnij swoje wynaturzone teorie

A co ten publiker to ma jakieś wady? Dodaje wpisy bez linka czy nie działa? Z tego co wiem jest to działająca dodawarka, więc jak najbardziej może być użyteczna.

Wg. mojej filozofii

Pozycjonowanie to praktyka a nie filozofia, nie dziw się więc, że nie masz efektów filozofując.

fraza niszowa, to taka, która genruje chociaz 10 000 wejść miesięcznie

Nie masz pojęcia co to fraza niszowa.

Udowodnij, że potrafisz to zrobić

J.W. Czekam na info od SobiePana - jeżeli będzie chciał to warunkiem będzie przedstawienie w tym temacie wykresu pozycji.

i na pewno nie służy do tego publiker lub blasty

Dokładnie to posłuży do zrobienia tych fraz

Po co wykorzystywać narzędzia do robienia 2 lub 3 fraz, gdzie W TOP1, sa strony, które maja 40 linków?

Po to, że zrobienie tych fraz zajmie 5 minut. Znasz szybszy sposób? Czy chcesz dalej filozofować?

Zwyczajnie trzeba logiczne pomyśleć

Proponuję żebyś właśnie od tego zaczął, bo filozof bez logicznego myślenia to jak z koziej ()() trąbka.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Bzdura

Druga bzdura

Ktoś już to napisał... Puszczasz tylko bąki...

CPM Leader - Najlepsze Reklamy CPM w internecie...

AdFreestyle - Najlepsze Reklamy CPC w internecie...

CPM Fun - Najlepiej płatne Reklamy CPM w internecie...

Ktoś już to napisał...

No po tobie niczego innego nie można się spodziewać oprócz bezmyślnego nabijania postów z linkami do systemów dla gimbusów. Upsss.. sorry ty dopiero w podstawówce jesteś. Widać, że wakacje się zaczęły bo się coś ostatnio znowu uaktywniłeś w dziale "pogaduszki" Mama pozwala dłużej przy komputerze siedzieć w wakacje?

O znowu puściłeś bąka... :)

To że obrażasz wszystkich wokół świadczy tylko o Twoim poziomie...

bezmyślnego nabijania postów z linkami do systemów dla gimbusów.

Gimbusmisja.pl

CPM Leader - Najlepsze Reklamy CPM w internecie...

AdFreestyle - Najlepsze Reklamy CPC w internecie...

CPM Fun - Najlepiej płatne Reklamy CPM w internecie...

Bzdura

Druga bzdura

Ktoś już to napisał... Puszczasz tylko bąki...

1)Ty w szkole jak uczyłeś się pisać to mózg Ci się zwiesił w momencie tłumaczenia stawiania kropek na końcu ? czy masz w windowsie jakiś skrypt ?

2) Kolejna sprawa, nie krytykuj tego co piszą inni, a w tym przypadku blake, bo akurat z jego wypowiedzi można dużo dobrych rzeczy wyciągnąć. Popatrz na swoje debilne posto-komentarze wypowiedzi innych bo sam to nie masz czego napisać merytorycznego, z resztą nie dziwie się jak jesteś na etapie polecania jakiś gówniastych reklam cpm, które płacą 1 cent za 1000 wyświetleń

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności