Skocz do zawartości

Jak zablokować linki do bloggera

moh

Rekomendowane odpowiedzi

Dobrze zrozumiałem, że chcesz poblokować ruch z konkretnych domen?

Jeśli tak i możesz wyedytować .htaccess, dodaj coś takiego:

RewriteCond %{HTTP_REFERER} bardzozladomena\.com [NC]
RewriteRule .* - [F]

W miejscu bardzozladomena\.com wstaw domenę, z której wejść chcesz się pozbyć.

Faktycznie, nieuważnie przeczytałem...

Jeśli sam blogger nie udostępnia takiej funkcjonalności to raczej tego nie zablokujesz. Co najwyżej można pomyśleć nad wyfiltrowaniem tego w statystykach.

Jeśli chodzi o Google Analytics to od biedy można sobie zrobić skrót do odpowiednio wyfiltrowanego raportu, poniżej podaję dla polskiej wersji językowej:

1. Z menu po lewej: "Źródła odwiedzin" -> "Źródła" -> "Odesłania".

2. Nad tabelą kliknąć "zaawansowane" i dodać w postaci:

"Wyklucz" - "Źródło" - "Zawiera" (ew. inne dopasowanie, w zależności od potrzeb) bardzozladomena.pl

i tak dla kolejnych domen, aż zostanie "czysty" ruch.

Potem na górze okna można kliknąć "Skrót" i zachować sobie w menu skrót do takiego wyfiltrowanego raportu.

Jeśli używasz innych statystyk, pewnie też da się zrobić coś podobnego. Jeśli bazujesz na statystykach samego bloggera, nie mam pojęcia, czy to tam jest, bo go nie ogladałem od tej strony. ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności