Skocz do zawartości

podwyższenie ceny tylko po to aby ją przecenić

chcewypoczac

Rekomendowane odpowiedzi

Słyszałem o tym pewnie jak każdy- że najpierw w sklepie się podnosi ceny a potem je przecenia i klient zadowolony.

Lecz do tej pory się z tym nie spotkałem osobiście [czyt. nie wyczaiłem]- do dzisiaj...

W smyku kupiłem córce [7 miesięcy] sukienkę- jako, że ostatnie modele to przeceniona o 50% z 60zł na 30zł.

Przed chwilą żona oderwała metkę z cenę i [nie wiem jak i po co] ale popatrzyła na nią pod światło- a pod spodem druga metka z ceną 29,99zł... czyli na promocji grosz więcej wydałem!

W każdym skrypcie sklepu internetowego jest pole do wpisania "przekreślonej" ceny... :D

To nie okazja, tylko chwyt marketingowy (czyt. ściema) :)

Odzież to towar sezonowy i ceny się zmieniają w zależności od pory roku, sprzedawcy nie zrywają starych cen tylko przyklejają nowe. Takie same praktyki są stosowane w większości sklepów stacjonarnych. Idźcie do Reserved albo do Cropa to samo, normalna praktyka.

Filmy animowane typu explainer video. Najlepszy serwis AGD Gdańsk, jak zepsuje się lodówka, pralka lub inne urządzenie AGD. Organizujemy bezpieczny import z Azji do krajów Unii Europejskiej.

ameryki nie odkryłeś, wszystkie promocje "bez vat" to właśnie takie zagrywki, wystarczy zaglądnąć czasem do sklepu "nie dla idiotów" - oni robią to bardzo często ale najlepsze jest to, że taki chwyt działa, ludzie walą drzwiami i oknami, wynoszą "przecenione" telewizory i są szczęśliwi...

dopilar.pl

https://dopilar.pl/meskie-sprawy/titan-gel/

Portal o zdrowiu, odżywianiu i diecie - NaturaLab

Nie, najlepsza jest sytuacja, gdy kupujesz produkt "w promocji", który tydzień wcześniej kosztował mniej (garniak bez promocji 700zł, po promocji 850zł) ;)

Konto współdzielone. Kup teksty przez GT i z fakturą VAT.

Potrzebujesz tekstów? Pisz na PW albo zajrzyj, a na pewno coś wymyślimy ;)

Hehehe to działa od początku istnienia handlu, to swoisty impuls który działa na człowieka ;)

wiem jak to się robi gdyż sam kiedyś zmieniałem ceny :P

Jak coś nie schodzi powiedzmy markowa kawa za 12,99

To się robi ogromny szyld "Uwaga promocja, tak zaj.. kawa za 14 zł"

albo "Tylko dziś dwie kawy plus śmietanka w cenie 30 zł" (wartość śmietanki złotówka)

Standard

Uwaga testuje sygnaturę mechanik samochodowy Kraków

Najlepsze i sprawdzone typy bukmacherskie

Poznaj najlepszy serwis samochodowy Kraków

Ja z podobną sytuacja spotkałem się podczas poszukiwań telewizora. W RTV Euro AGD pewien model Samsunga kosztował 1950 zł brutto. Dwa tygodnie później ten sam telewizor był oferowany w super promocji RATY 0% w cenie 2149 zł brutto z możliwością rozłożenia na 10 lub 20 płatności. Czyli nie 0% tylko 10% bo taka była róznica między cenami tego samego produktu.

Potrzebujesz teksty na stronę, bloga czy do sklepu online? Sprawdź moje portfolio na pawelgibek.pl. Specjalizuję się w tematyce motoryzacji i zdrowej żywności.

Podobno jeden ze starszych (wiekowych) tekstów w handlu: kochany kliencie, ja na Tobie nic nie zarabiam :)

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

@seobuster:

Dokładnie tak.

Na zdrowy rozum, ludzie powinni nie patrzeć na to, czy jest promocja, tylko czy towar jest warty swojej ceny (Bo co za różnica, czy ona jest promocyjna, czy nie? Jeśli nie potrzebuję kolejnej patelni to jaka różnica, czy wcześniej kosztowała 100zł czy 1000zł?).

Tylko, że prawie wszyscy ludzie kupują pod wpływem emocji. Napis "przecena" te emocje pobudza, nie mówiąc już o propozycji nawet symbolicznej obniżki w bezpośredniej rozmowie...

Myślę, że naprawdę trudno znaleźć kogoś, kto nigdy nie kupił niczego pod wpływem emocji; sprzedawcy o tym wiedzą.

Moja mama jest odpowiedzialna za zamawianie towaru i między innymi przeceny w pewnym hipermarkecie i nawet ostatnio się śmiała, że np. kawa dzisiaj kosztuje 15zł, jutro jej cenę podniesie się do 25zł, a za 3 dni robią promocję 25zł 20zł. To jest codzienność w sklepach. Oni nic za darmo nie oddadzą, bo to jest biznes. Czasami jak komuś zdarzy się zamówić np. kilkadziesiąt kg wołowiny za 150zł/kg, zamiast kilku kg, to rzeczywiście można wyhaczyć prawdziwą okazję ,ale takie rzeczy nie zdarzają się często ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności