Skocz do zawartości

Ilu klientów może średnio "obrobić" jeden SEOwiec

Ilu klientów obrobi jeden pracownik  

209 użytkowników zagłosowało

1. 1. Ile stron pociągnie jeden człowiek

• 10-20
      60
    • 20-30
      30
    • 30-50
      12
    • powyżej 50
      35

Rekomendowane odpowiedzi

Przeładowanie pracownika obowiązkami odbija się na jakości usług. Oczywiście nie ulega wątpliwości, że pracownika należy "zagospodarować" do granic możliwości :) , ale każdy ma te granice inne.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

• Odpowiedzi 97
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Krzysiek tak szczerze to obrobić klientów a ich wy-pozycjonować to jest różnica, różnica jest przy wielkości serwisów sam wiesz ze sam zrobisz i 5 tys serwisów jeżeli mówimy o małych firmowych stronkach przypisanych do miejscowość z pozycjonowaniem regionalnym albo też zabraknie nam czasu zeby się podrapać po d..... jeżeli będziemy mieli odczynienia z jakimś molochem wielkość jakiegoś AGD

W mojej ocenie należy zadać pytanie ilu posiadasz klientów a nie ilu jesteś w stanie obrobić

Marketing internetowy dla firm

W mojej ocenie należy zadać pytanie ilu posiadasz klientów a nie ilu jesteś w stanie obrobić

Tomek, klientów możesz posiadać pierdyliard - co nie świadczy o poziomie usługi. SEO chyba nie jest usługą "taśmową" .

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Gwoli przypomnienia - miałem na myśli ilość klientów których obsługuje się rzetelnie - czyli dobrze, rozumiem oczywiście też automatyzację (bo obecnie bez tego ani rusz) jednak myślę, że niektórych rzeczy automat za chiny nie zrobi.

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Nikonem: sam pracowałem na etat przez jakiś czas i nie miałem problemu z przerwami, poza papierosami bo wówczas paliłem, ale też nie o to chodzi - jeden pracownik będzie 8 godzin robił rzecz, która drugi zrobi w 15 minut, w SEO czas pracy tez może być płynny.

Znałem kiedyś człowieka pracujacego w SEO korporacji (no takiej mini korporacji), gdzie byli we dwóch i mieli do obsłużenia 400 klientów i dawali rady bez problemu.

Ja mam około jakieś 35 klientów, szczerze mówiąc tu nie czas jest problemem bo z nim wyrabiam spokojnie, raczej budżet na zaplecze pozycjonerskie i te umowy po osiągnięciu top10 czy tam wyżej, bo w tej chwili przychodzi mi na konto 65% ze 100 % $ miesięcznie co powinno, więc nawet gdybym chciał dokupić automaty czy coś, no to trochę ciężko, a mam ich na obecną chwilę dwa od 2008 roku i jakoś daję radę, są to sklepy, regionalki, główne frazy, coś blisko 1500-1700 fraz , siadam do tego od poniedziałku do soboty po 8h

Krzysiek przecież jeżeli masz klienta który robi: czyszczenie dywanów dąbrowa górnicza to żeby go zrobić rzetelnie naprawdę nie trzeba dużo czasu i wiemy to dobrze oboje

W sumie temat wątku jest trudny do ogarnięcia :) Wg mnie jest zależny od wielkość serwisu i złożoności fraz naszych klientów

Marketing internetowy dla firm

wiemy to dobrze oboje

czegoś nie wiem ?

Automatyzacja to nei wszystko - ale pewne ustandaryzowanie sobie technik ułatwia zycie ;)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

wszystko zależy jakimi technikami działa pozycjoner, jak trudne ma frazy itp. Myślę że jedna osoba jest w stanie utrzymać ~500 fraz regionalnych w top10. ( a nawet dużo więcej )

Zobacz koniecznie Blog Doroty oraz pamiętaj że do gry w paintball będą Ci potrzebne kulki do paintballa.

A ja powiem, tak - obecnie jeden seowiec obsłuży dużo mniej klientów niż jeszcze rok temu. To co kiedyś można było zrobić szybko "z automatu", już się tak nie da.

Kiedyś byłem w stanie prawie całkowicie sam, zająć się ok. 70 klientami, a teraz niestety, myślę że tak max to ok. 10

Krzysiek przecież jeżeli masz klienta który robi: czyszczenie dywanów dąbrowa górnicza to żeby go zrobić rzetelnie naprawdę nie trzeba dużo czasu i wiemy to dobrze oboje

W sumie temat wątku jest trudny do ogarnięcia :) Wg mnie jest zależny od wielkość serwisu i złożoności fraz naszych klientów

Tomek, problem tkwi raczej w tym czego może nie podkreśliłem (a jak widzę powinienem) .

( Wytłumaczę to pytaniem aby było śmieszniej ;P )

Pokaż mi firmę która bierze tylko i wyłącznie frazy typu "trzepanie dywanów w pipidówie górnej" :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności