Skocz do zawartości

Ilu klientów może średnio "obrobić" jeden SEOwiec

Ilu klientów obrobi jeden pracownik  

209 użytkowników zagłosowało

1. 1. Ile stron pociągnie jeden człowiek

• 10-20
      60
    • 20-30
      30
    • 30-50
      12
    • powyżej 50
      35

Rekomendowane odpowiedzi

W sumie to chyba zesrałem ankiete bo raczej powinienem określić progi maksymalne :D

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

• Odpowiedzi 97
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

......

Pokaż mi firmę która bierze tylko i wyłącznie frazy typu "trzepanie dywanów w pipidówie górnej" :D

Panarama firm ? :D

ps. mam tą przewagę że widzę jakie frazy pozycjonują duże firmy Polskie firmy SEO (duże pod względem ilości klientów) i wiesz mi fraza dwu członowa to już jest mega wypaś na fraza, a ilość klientów jest powyżej 1000, zdziwiłbyś się ile firm nie znanych na rynku ma ponad 500 klientów robiąc masówkę biją olbrzymią kasę

Marketing internetowy dla firm

......

Pokaż mi firmę która bierze tylko i wyłącznie frazy typu "trzepanie dywanów w pipidówie górnej" :D

Panarama firm ? :D

zdziwiłbys się.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

@Beerbant

-ankieta zacna ale chyba zbyt ogólna, mamy założyć, że dostajesz tych klientów 1 dnia i wszyscy są poza topem, zaczynasz pozycjonować 50 na raz?

-czy chodzi o naturalną sytuacje, że zaczynasz od zera i po roku masz ponad 50?

Jak dla mnie problem skali trudności jest nie do określenia w ankiecie.

Dla jednych jak dostaną 50 klientów x 10 fraz każdy z frazami "trzepanie dywanów w pipidówie górnej" to nie dadzą rady a inni zrobią całość w tydzień.

Można też w drugą stronę: 50 klientów x 10 fraz każdy i frazy typu:opony,meble,drzwi,kredyty,mieszkania, okna, klimatyzacja, itd.

Łatwe frazy to można robić w tysiącach ale te gdzie jest duża konkurencyjność to każdy wie, że wejście w top to dopiero początek, potem trzeba to utrzymywać i to też zajmuje czas.

pozycjonowanie-stron-afterweb.png  Skuteczne pozycjonowanie stron, więcej na https://afterweb.pl/pozycjonowanie-stron/ Zapraszam!

Kolejność pozyskiwania klientów nie jest ważna , główny czynnik to "moc przerobowa" jednego pracownika przy założeniu że zarówno ma pozycjonować frazy trudne, średnie i lżejsze a kierowanie się w "co by było gdyby babcia miała wąsy" czyli w szczególy jaki link, na jakim fotelu siedzi czy jakiego ma laptopa lub zaplecze do dyspozycji to rzeczy mało istotne w sumie. Pewne rzeczy wspólne dla każdego trzeba w końcu wykonać.

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Prawie 100 stron i ~13k fraz = 2 osoby.

Takie rzeczy to chyba tylko w SS.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności