Skocz do zawartości

Ilu klientów może średnio "obrobić" jeden SEOwiec

Ilu klientów obrobi jeden pracownik  

209 użytkowników zagłosowało

1. 1. Ile stron pociągnie jeden człowiek

• 10-20
      60
    • 20-30
      30
    • 30-50
      12
    • powyżej 50
      35

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 97
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Dobry SEO'wiec obsłuży dużo więcej niż podane 50 stron. Dobry SEO'wiec dysponuje własnym zapleczem, własnym systemem wymiany linków i wiedzą. No i dobry SEO'wiec z pewnością nie dodaje linków ręcznie ani nie kupuje ich i nie poswięca czasu na ich wyszukiwanie.

Patrząc na kwestię nieco "z boku" powiedziałbym, że jak się nic nie dzieje to można sobie fajnie optymalizować/automatyzować pracę - zabawa zaczyna się, gdy przez X miesięcy był spokój i nagle połowa z tych klientów, którzy praktycznie "sami się pozycjonowali" wylatuje w kosmos. Wtedy trzeba zobaczyć, co się stało, a doba ma 24h. ;)

dobry seowiec zleca wszystko podwykonawcą i a sam siedzi na Bahamach :)

Po krótkim czasie podwykonawcy przejmą klientów a sam może zająć się profesjonalnym prostowaniem bananów. Jako podwykonawca, naturalnie.

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

zgred: obsługa 1000 klientów nie musi opierać się o "wrzucę wszystkich do jednego worka zobaczymy co z tego będzie" i do tego pieprznę z xrumera, może coś wyjdzie. Są narzędzia, które automatyzują pracę - ręczne linki to kwestia odpowiednich szablonów do zennopostera lub dobrych "dłubaczy", budowa zaplecza to też może być outsourcing, a umieszczanie linków to odpowiednia ilość plików include. Oczywiście wszystko tylko przykładowo.

Nie musi i nie jest :) Sam robie około 80-100 stron i około 1000 fraz. Nie jest to SS ani inne podobny firmy :) Da się, chociaż bywa dużo roboty. Jest robota jest i hajs ;>

Rootowanie telefonów, zmiana systemów operacyjnych (Cyanogenmod, LineageOS), wymiana dotyku, naprawa tabletów, laptopów: https://LepszySerwis.pl Poznań

Przy kilkudziesięciu stronach patrzy się na adres i próbuje sobie przypomnieć, która to dokładnie strona. Więc jak jest z jakością pracy na takich ilościach, można się domyślić.

Zagłosowałam na najniższą opcję.

Przy kilkudziesięciu stronach patrzy się na adres i próbuje sobie przypomnieć, która to dokładnie strona. Więc jak jest z jakością pracy na takich ilościach, można się domyślić.

Zagłosowałam na najniższą opcję.

Lexy, nie zgodze sie z Tobą. Mam sporo stron, które pozycjonuję. I prawdę mówiac, kojarzę według domen zaledwie kilka z nich. Nie widzę żadnego sensu, aby codziennie patrzeć na stronę. Jesli ktoś ma pracę zautomatyzowaną, to moze profesjonalnie obsłuzyć kilkaset stron. Pisze z własnego doświadczenia. Najwięcej pracy jest przy analizie na początku wyrażeń kluczowych, analizie strony i jej optymalizacji. A potem, to mechaniczne działanie - zdobywanie linków z własnego zaplecza, ewentualnie przeplatanie jakimiś z nofollow z wartościowych stron.

Jednak to jest moja opinia, każdy inaczej sobie pracę organizuje.

ciekawe jaka jest jakość usługi kogoś, kto

Mógłbym zadać podobne pytanie. Ciekawe jaka jest jakość usług kogoś, kto idzie na ilość?

Edit.

Nie należy mylić słowa jakość z jakoś.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Ktoś kto idzie na ilość pewnie zapomina o jakości, więc wykonanie usług raczej mizerne. Takiej odpowiedzi oczekiwałeś?

Niektórzy tutaj mam wrażenie SEO zajmuja się raczej hobbystycznie i sa trochę do tyłu jeżeli chodzi o najnowsze trendy, narzędzia lub/i po prostu nie potrafia dobrze z nich korzystać i ułożyć sobie pracy pozycjonowania nawet 200 stron na kilka tysięcy fraz. To jest tylko skala wielkości do wniesionych inwestycji w odpowiednie narzędzia, które 90% waszej pracy moga wykonać za was, nawet tej ręcznej.

Ktoś kto idzie na ilość pewnie zapomina o jakości, więc wykonanie usług raczej mizerne.

Dokładnie, a pytanie brzmiało:

ile stron klientów może "pociągnąć" pozycjoner zakładając, że robi to nie na odpiernicz

BTW, nie wiem czy zwróciłeś uwagę, ale sam sobie zaprzeczyłeś pisząc wcześniej:

ciekawe jaka jest jakość usługi kogoś, kto ma problem z organizacja pracy przy kilkudziesięciu stronach. Ja bym nie zaryzykował sprawdzenia.

;-) To w końcu jakość jest mizerna, kiedy idzie się na ilość, czy jakość jest mizerna, kiedy nie idzie się na ilość? ;>

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności