Skocz do zawartości

Ilu klientów może średnio "obrobić" jeden SEOwiec

Ilu klientów obrobi jeden pracownik  

209 użytkowników zagłosowało

1. 1. Ile stron pociągnie jeden człowiek

• 10-20
      60
    • 20-30
      30
    • 30-50
      12
    • powyżej 50
      35

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 97
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
miesiąc w miesiąc poświęca klientowi ok 16h swojej pracy?

Myślę, że większość klientów nie wymaga takiego zaangażowania czasowego. Po doborze fraz, optymalizacji, linkowaniu i osiągnięciu umówionej pozycji jest tylko co miesięczna kontrola i wystawienie faktury. Naturalnie zdarzają się zapewne upierdliwi klienci ale tacy są w każdej branży i jeśli przesadzają lepiej się ich pozbyć i wziąć w to miejsce innych.

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

wydrukowanie i wysłanie faktury

Nie trzeba już drukować ;-) Teraz już wystarczy przy generowaniu faktury w programie podać adres e-mail klienta, żeby system sam wysłał maila.

Fakt faktem, po przekroczeniu 100 jednocześnie pozycjonowanych stron przestałem dokładnie pamiętać każdą z osobna. Inna bajka ilu i jakich ma się klientów. Ja rozumiem że tu sami wymiatacze co mają na kliencie średnio 5K netto - żeby tą swoją dyszkę na rękę wyrobić w takim razie potrzebują tylko 4 klientów. Ja od jakiegoś czasu preferuję takich za stówkę czy dwie - klient pozyskany, klient zrobiony, pozostaje wystawiać fakturę co miesiąc, raz na jakiś czas przejrzeć klientów. No i niestety - wtedy trzeba mieć ich stu-dwustu zamiast czterech. A jak chęci na kasę większe niż ta dyszka to i trzeba mieć więcej klientów. Do tego działam jako podwykonawca dla większych ode mnie firm - więc dostaję tylko procent pewien z faktury. Więc również i na tą dyszkę klientów więcej musi być.

dymna.jpg

• 3 tygodnie później...

Fakt faktem, po przekroczeniu 100 jednocześnie pozycjonowanych stron przestałem do kładnie pamiętać każdą z osobna. Inna bajka ilu i jakich ma się klientów. Ja rozumiem że tu sami wymiatacze co mają na kliencie średnio 5K netto - żeby tą swoją dyszkę na rękę wyrobić w takim razie potrzebują tylko 4 klientów. Ja od jakiegoś czasu preferuję takich za stówkę czy dwie - klient pozyskany, klient zrobiony, pozostaje wystawiać fakturę co miesiąc, raz na jakiś czas przejrzeć klientów. No i niestety - wtedy trzeba mieć ich stu-dwustu zamiast czterech. A jak chęci na kasę większe niż ta dyszka to i trzeba mieć więcej klientów. Do tego działam jako podwykonawca dla większych ode mnie firm - więc dostaję tylko procent pewien z faktury. Więc również i na tą dyszkę klientów więcej musi być.

Madrze powiedziane. Tzn ustalenie celu twojej pracyto chyba jest to - nie da rady orac 24/7.

Mysle ze w okolicach 15 klietow mozna spokojnie zyc.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności