Skocz do zawartości

Jak łagodzicie sytuacje z klientami po filtrze?

MKM

Rekomendowane odpowiedzi

Gwarancję możesz dać tylko i wyłącznie jeśli coś jest całkowicie zależne od Ciebie...W przypadku pozycjonowania działasz wedle aktualnych schematów które działają, a czy za 5 lat będą działać? Jak wiesz to zostań wróżką i zbijesz majątek

Porobiło się dużo firm, które swoją niekompetencję tłumaczą zmianami algorytmu.

Jeśli podjąłeś się świadczyć usługi to powinieneś być mistrzem w fachu. Nie jest tak, że nie można przewidzieć zmian algorytmu wyszukiwarki. Od dłuższego czasu Google informuje o kierunku rozwoju wyszukiwarki i wyników. Osoby lub firmy świadczące usługi pozycjonowania powinny być na bieżąco ze zmianami, powinny też wyprzedać działania w stosunku do updatów. Czyli zabezpieczać się na taką okoliczność. Nie będę pisał jak to robić, każdy seo majster powinien to wiedzieć.

Oczywiście, wszystkiego nie można przewidzieć i zagwarantować. Manipulowanie wynikami wyszukiwarki Google jest obarczone dużym ryzykiem. Dlatego trzeba mieć rozwiązanie na większość zagrożeń.

Skończyło się pozycjonowanie za 9,99 zł i łapanie wszystkich klientów. Kończy się napier.alanie linkami w koło. Przetrwają tylko profesjonaliści w swoim fachu.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

• Odpowiedzi 46
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

[

Skończyło się pozycjonowanie za 9,99 zł i łapanie wszystkich klientów. Kończy się napier.alanie linkami w koło.

Jeszcze nie do końca - to klient wymusza "atrakcyjność ceny" i dopóki będa tacy dla których liczy się złotówka a nie jakość wykonanej pracy dopóty będą oferty z 9,99

Przetrwają tylko profesjonaliści w swoim fachu.

To wymierający gatunek.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Skończyło się pozycjonowanie za 9,99 zł i łapanie wszystkich klientów. Kończy się napier.alanie linkami w koło. Przetrwają tylko profesjonaliści w swoim fachu.

coś to "skończenie się" i "przetrwanie" trwa strasznie długo ;) albo mi się coś pomerdało, albo czytam podobne teksty na tym forum od co najmniej 3-4 lat ;)

a ci co lecą masówką i nawalają czym popadnie w myśl zasady: co wejdzie to wejdzie, co nie - olewamy, w kolejce czekają kolejni naiwni złapani na "super" okazję za 9.99zł czy 50zł (jeden grzyb). I biznes kręci się aż miło. A taki uczciwy robi rzetelną wycenę (adekwatną do szacowanych kosztów produkcyjnych), która u przeciętnego klienta, który wysyła zapytanie do co najmniej kilku-kilkunastu firm, wywołuje natychmiastowy efekt ucieczki ;)

Tak odnosząc się do tematu, to ja informuje od razu. Google to twór zewnętrzny i praktycznie nic nie możemy gwarantować ;) Najczęstsze moje porównanie to Google jest jak giełda, a pozycjonowanie jak usługi maklerów giełdowych ;) Można dużo zyskać, ale można też stracić.

Ci, którzy potrafią postępować niekonwencjonalnie, są nieskończeni niczym niebo i ziemia, niewyczerpani niczym wielkie rzeki. Gdy nadchodzi ich koniec, zaczynają się znowu, jak dni i miesiące. Umierają i rodzą się na nowo, niczym cztery pory roku...
adrianszczepanski.pl | nipter.de | z229.pl

klientom i wykonawcom można zagwarantować 1m pod ziemią i to jest pewne. Klientom tylko poprawność wykonania usługi.

No trochę głębiej ;)...

Ci, którzy potrafią postępować niekonwencjonalnie, są nieskończeni niczym niebo i ziemia, niewyczerpani niczym wielkie rzeki. Gdy nadchodzi ich koniec, zaczynają się znowu, jak dni i miesiące. Umierają i rodzą się na nowo, niczym cztery pory roku...

a ci co lecą masówką i nawalają czym popadnie w myśl zasady: co wejdzie to wejdzie, co nie - olewamy, w kolejce czekają kolejni naiwni złapani na "super" okazję za 9.99zł czy 50zł (jeden grzyb). I biznes kręci się aż miło. A taki uczciwy robi rzetelną wycenę (adekwatną do szacowanych kosztów produkcyjnych), która u przeciętnego klienta, który wysyła zapytanie do co najmniej kilku-kilkunastu firm, wywołuje natychmiastowy efekt ucieczki

Dlatego ja praktycznie nie mam klientów z "ogłoszenia", jedynie klienci z którymi współpracowałem na innych płaszczyznach + polecenia. Ostatnio miałem klienta który chciał pozycjonować stronę na kilka fraz, zero optymalizacji strony, zero backlinków. Zrobiłem mu wycenę, doradziłem powiedziałem jak z umową, a on na to, że w innych firmach to mu dali ofertę, że może zrezygnować z dnia na dzień..

W SEO są dwie wojny ;) jedna cenowa, a druga ilościowa. Najgorsze z możliwych opcji dla każdej branży... niestety

@ Altaica - porównanie do maklera giełdowego jest chyba najtrafniejszym porównaniem z jakim się spotkałem :D (kupuje) ;)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Klienci też kupują. A to wyszło z tego, że do maklerów prawie nikt nie ma pretensji, "a bo na giełdzie spadki i wszystko spada", nosz k*rwa ;) a u nas jak jest?

@Beerbant @Altaica

Tylko, że na giełdzie wynikami steruje cały rynek a wynikami w google jedna firma. Tak więc jesteśmy w czarnej d...;)

Masz artystyczną stronę? Dodaj ją do artystycznego katalogu sztuki ARTKATALOG.PL
Jeśli nie masz artystycznej strony, nic straconego! Dodaj ją do europejskiego katalogu stron ZWARTA.EU

na giełdzie wynikami steruje cały rynek a wynikami w google jedna firma

Oj nie jedna. Wielu jest takich, którzy próbują manipulować tymi wynikami. Hultaje! ;)

Moje skromne przemyślenia na temat pozycjonowania próbuję przedstawiać na blogu -> https://blog.karlosky.pl
Osoby zainteresowane współpracą w zakresie SEO zapraszam na stronę www.topmaker.pl oraz https://pozycjonowanie-bialystok.pl

Tylko, że na giełdzie wynikami steruje cały rynek a wynikami w google jedna firma.

Tu się nie zgodzę, giełdą może manipulować teoretycznie każdy. Muszą jednak być spełnione przynajmniej dwa warunki, wiedza i kasa.

Porównanie do giełdy jest nietrafione.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Tylko, że na giełdzie wynikami steruje cały rynek

Wyjaśnij to Grekom którzy polegli na cypryjskiej kasie :) , no i powiedz dlaczego się pisze / mówi o "grze na osłabienie (tu wpisz nazwę dowolnej waluty) , że nie wspomnę o "spekulacjach giełdowych" ;)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Tu się nie zgodzę, giełdą może manipulować teoretycznie każdy. Muszą jednak być spełnione przynajmniej dwa warunki, wiedza i kasa.

Porównanie do giełdy jest nietrafione.

A czemu uważasz, że tutaj jest inaczej, jak masz wiedzę i kasę, to praktycznie możesz manipulować wynikami tworząc taką ilość spamu, że żadna lokalna firemka się nie przebije ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności