Skocz do zawartości

Lipcowe googla cięcie

hyhy

Rekomendowane odpowiedzi

@bitmuza - najprawdopodobniej czego nie zrobiłeś, to nie usunąłeś we własnym zakresie większej ilości linków. Niestety samo zgłoszenie disavow to ZA MAŁO. Niestety z jednej strony jest to narzędzie do podp..., ale z drugiej strony trzeba pamiętać, że zanim to narzędzie przeskanuje ten plik Ty możesz go usunąć np. po odfiltrowaniu i chyba pracownicy Googla zdają sobie sprawę, stąd zmuszają webmastera do "cięższej" pracy. Przeanalizuj jeszcze raz linki i spróbuj usunąć ich więcej samemu.

• Odpowiedzi 151
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

@bitmuza nie wyjdziesz z filtra samym disavowem, musisz usunąć najwięcej linków jak się da i udowodnić, że więcej nie mogłeś więcej (disvow sprawdza się w przypadku rumaka, swl, natomiast na strony potraktowane płatnymi katalogami i preclami, gdzie widać premedytację związaną ze świadomym umieszczeniem linku z anchorem, mającym na celu przynieść korzyść w postaci wyższej pozycji w niezależnym i jak najbardziej słusznym rankingu - nie zadziała) najlepiej zwrócić się do właściciela z prośbą o płatne usunięcie wpisów, bo nikt za darmo za Ciebie tego nie zrobi.

Edit: hehe, Sting mnie uprzedził ;)

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Investto.pl - kredyty masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

Czy nie macie odczucia że Disv.. ma tylko chwilowe działanie? Tzn. Chodzi mi o to że w zamian za podpierd... czyjegoś zaplecza dostajemy w zamian chwilowy skok na stare pozycje ? Ja dla testów wgrałem dla dwóch domen disv.. i faktycznie strony wróciły na swoje miejsce ale po około 2-3 tyh wszystko poszło w dół....

Miał ktoś tak z Was ?

Nowości z branży zoologicznej czyli wszystko dla psa i nie tylko https://www.dlapieska.pl/ 

Poszło w dół bo znikły linki, to logiczne...

Może dla Ciebie jest to logiczne :) Jak dowalisz 1000K linkasków do domeny i zamiast iść w górę spada :) - przerabiałem to już dziesiątki razy.

Chodzi mi o to że odciąłem linki (odczekałem 1,5 miesiąca) nastąpił powrót - więc to nie wina spadku linków i tak się trzymało przez 3 tygodnie. - teraz jednak spada na pozycje jakie były podczas filtra

Nowości z branży zoologicznej czyli wszystko dla psa i nie tylko https://www.dlapieska.pl/ 

przerabiałem to już dziesiątki razy

I nawet dziesiątki razy Cię niczego nie nauczyły?

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

przerabiałem to już dziesiątki razy

I nawet dziesiątki razy Cię niczego nie nauczyły?

Nauczyły. Pytam tylko o te dwie testowane domeny z disv...

Mówię tylko że zgłaszanie do disv.. to jedynie podpierd.. zaplecza innych a i tak na nic się to nie zdaje

Mam tyle co od tego 13tego lipca - strasznie mieli w wynikach, raz na wozie, raz pod wozem.

Z 3 domenami robię testy: usunąłem wszystkie linki i systematycznie linkuję z innych miejsc dywersyfikując dotychczasowe anchory.

Za to nowe domenki o których pisałem (linkowane od 1,5 miesiąca), które polecialy w kosmos na początku lipca mają się całkiem nieźle w tej chwili.

Czas na testy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności