Skocz do zawartości

Lipcowe googla cięcie

hyhy

Rekomendowane odpowiedzi

Niko: nie musiała - ostatnio klienci hurtem dają domain:blox.pl i nie pytają czy dobrze tak czy nie - po prostu nie szukają linków tylko jadą po doomenach.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

• Odpowiedzi 151
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

i nie pytają czy dobrze tak czy nie - po prostu nie szukają linków tylko jadą po doomenach

i to wszystko za jedyne 300 zł netto...

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

zastanawiam się czy to dobre posunięcie by zmienić całe wpisy (anchory w title) w dodawarce wpkat na 200 wpisów. Zmiana by polegała na bardziej brandowych słowach a nie hasłach kluczowych. Warto to zmienić jeśli profil dotychczasowych linków brandowych jest w mniejszości ? Czy taka zmiana powinna byc wykonana ze zmianą całego opisu ? Nie chce kasować wpisów od razu z całej grupy a tylko same tytułu pozmieniać. Jak myślicie ?

fajne-gry dla każdego | wrzuć materiał na-fejsa.pl | midaslex.pl - odszkodowania

Jak myślicie ?

Odkąd tu zagladam, styczeń 2008, czytałem o różnicowaniu źródeł linków i anchorów. Stosuję to do dzisiaj. Nie mam wystrzałowych topów ale też spadków a na googlowe zwierzaki ziewam. Przynajmniej na razie ;)

e:

O co tu chodzi?

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Odkąd tu zagladam, styczeń 2008, czytałem o różnicowaniu źródeł linków i anchorów. Stosuję to do dzisiaj. Nie mam wystrzałowych topów ale też spadków a na googlowe zwierzaki ziewam. Przynajmniej na razie ;)

Chyba się nie rozumiemy. Wiem o różnicowniu linkó i anchorów. Tylko chodzi mi o to, że jak posiadam aktualnie wpisy w 200 wp-katach na jednej dodawarce i wrzuciłęm tu praktycznie same słowa kluczowe w title anchorze. Zaznaczam, że strona wpadła w jakiś filtr, to czy zmiana tych title na brandowe (czuje ze chyba jest niedostatek brandowych - aktualnie około 30%) jest dobrym posunięciem. Czy jak raz zrobione to lepiej nie tykać niczego bo będzie jeszcze gorzej? Dlatego myślałem o zmianie by proporcje anchorów się bardziej wyrównały może .

fajne-gry dla każdego | wrzuć materiał na-fejsa.pl | midaslex.pl - odszkodowania

blake, o 16 lipiec 2013 - 21:48, powiedział:

O co tu chodzi?

Pewnie o to: https://www.seostation.pl/wiedza/aktualnosci/wywiad-pawel-gontarek.html

Moje skromne przemyślenia na temat pozycjonowania próbuję przedstawiać na blogu -> https://blog.karlosky.pl
Osoby zainteresowane współpracą w zakresie SEO zapraszam na stronę www.topmaker.pl oraz https://pozycjonowanie-bialystok.pl

O co tu chodzi?

Pewnie o to: https://www.seostation.pl/wiedza/aktualnosci/wywiad-pawel-gontarek.html

Dobre. Ale nie wiem jak to skomentować ;)

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Dlatego myślałem o zmianie by proporcje anchorów się bardziej wyrównały może .

Może lepiej powalczyć o nowe, odpowiednie linki?

zastanawiam się czy to dobre posunięcie by zmienić całe wpisy (anchory w title) w dodawarce wpkat na 200 wpisów. Zmiana by polegała na bardziej brandowych słowach a nie hasłach kluczowych. Warto to zmienić jeśli profil dotychczasowych linków brandowych jest w mniejszości ? Czy taka zmiana powinna byc wykonana ze zmianą całego opisu ? Nie chce kasować wpisów od razu z całej grupy a tylko same tytułu pozmieniać. Jak myślicie ?

Ja bym przez najbliższe 2 tygodnie nie robił nic.

A później stopniowo zmieniał anchory, plus poszukałbym nowych źródeł linków - bardziej wartościowych.

Czas na testy.

O co tu chodzi?

Pewnie o to: https://www.seostatio...l-gontarek.html

Dobre. Ale nie wiem jak to skomentować ;)

Może wprost - "sianie propagandy ciąg dalszy"

coś w tym jest.Wypowiedzi jego są coraz bardziej zbliżone do oficjalnych googlowych.......................

Gupie google niczego nie potrafi dobrze zrobic

"wartościowy link" wg google jest naturalny czyli bez naszej ingerencji. Raczej ciężko jest by same te linki powstawały bez naszej ingerencji, zwłaszcza jak się mówi o szukaniu nowych, bardziej wartościowych linków. Jak spowoduje że powstanie link na stronie powiązanej tematycznie czyli teiretycznie mocny link, to jednak nie bedzie on naturalny, lecz sztuczny, czyli zły :D

"wartościowy link" wg google jest naturalny czyli bez naszej ingerencji. Raczej ciężko jest by same te linki powstawały bez naszej ingerencji, zwłaszcza jak się mówi o szukaniu nowych, bardziej wartościowych linków. Jak spowoduje że powstanie link na stronie powiązanej tematycznie czyli teiretycznie mocny link, to jednak nie bedzie on naturalny, lecz sztuczny, czyli zły :D

To być pozycjonerem czy nie być ??? O to jest pytanie..

A tak naprawdę to nie ma co filozować, bo wspomniany przez Ciebie temat linków naturalnych/nienaturalnych był wałkowany na tym forum i wielu innych, na konferencjach, szkoleniach i innych mniej oficjalnych spotkaniach.

Ale to nie jest w temacie naszej dyskusji, lepiej wpisz jakie masz obserwacje z lipcowych zawirowań (ciężko to jeszcze nazwać updatem - może kolejne zwierze wypuścili) - to pomoże mi i wielu innym znaleźć jakiś klucz w tym co się teraz dzieje.

Czas na testy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności