Skocz do zawartości

Lipcowe googla cięcie

hyhy

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 151
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Najgorsze, że przy ostatnich zawirowaniach do TOP 10 powchodziły jakieś śmieciowe strony albo bardzo młode, świeże serwisy do których prowadzi zaledwie kilkanaście linków.

Całe to zamieszanie odbija się negatywnie nie tylko właścicielach serwisów i ich biznesach ale również utrudnia życie użytkownikom wyszukiwarki googla.

Kiedy to się skończy?

Co za go**o z tego @!@.

Topy mi utopili a jakies zaorane spamem strony na samej gorze.

Cholerny algorytm

Czy ktoś w ogóle może potwierdzić, że coś się dzieje? Bo ja kurde nic nie widzę w tym miesiącu - wszystko pnie się do góry jak zawsze. No i żadnych spadków nie było.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Co za go**o z tego @!@.

Topy mi utopili a jakies zaorane spamem strony na samej gorze.

Cholerny algorytm

Czy ktoś w ogóle może potwierdzić, że coś się dzieje? Bo ja kurde nic nie widzę w tym miesiącu - wszystko pnie się do góry jak zawsze. No i żadnych spadków nie było.

To tak jak z tornadem:

Wyj.bie gdzies i albo bedziesz na jego trasie i pozamiata lub poprostu nie odczujesz tego.

Moze wlasnie twoje spamy rosna? :D Nie no zarcik, ale i tak jestem wqrzony (top10, nagle gdzies poza 300...)

zakładałem multikonta

Spamy nie rosną bo nei mają rosnąć, spamy siedzą w cieniu żeby nikt się nimi nie interesował. Strony które mają rosnąć rosną i chyba o to chodzi?

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

dv2k.png

Ok, mam dla was zagadkę/pytanie chcąc wiedzieć jak zareagowalibyście w takiej sytuacji.

Nowa strona, kilka artykułów + wrzuciłem dla testu 200 - 300 linków linków z samymi frazowymi anchorami. Co mnie zdziwiło strona wyjątkowo ładnie zareagowała i była w top20/top10 przez 2 tyg, natomiast dzisiaj od rana systematycznie, co kilka godzin spada. Widać, że ją mieli. Nie wiem, to może być już filtr algorytmiczny przy tak małej liczbie linków?

I taka mała ankieta, co waszym zdaniem lepiej zrobić w tej sytuacji?

1) Lepiej dowalić 2x tyle/drugie tyle linków ze zróżnicowanymi

2) Zdjąć aktualne linki/zmienić w nich anchory

co waszym zdaniem lepiej zrobić w tej sytuacji

odebrać info o nienaturalnych linkach w GWT (jak nic już tam czeka z datą wsteczną) - może podadzą CI ich przykłady jak to obiecali........

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

Poważnie są takie frykasy jak wiadomość z datą wsteczną? ee, to miło z ich strony. Dodałem w każdym razie ją już wcześniej i żadnej nie było :P Zresztą wątpię, że daliby mi ręcznego filtra, to linki były z 1 źródła i mają dopiero 2 tygodnie. Ew. chciałbym zobaczyć ich minę po usunięciu wszystkich linków ze strony :P

Mówię, to strona raczej testowa, tylko, że to jedyna którą mam w takiej sytuacji i nie wiem co będzie bardziej racjonalnym wyjściem. Bo znowu jak dowalę linkami to ciężej mi je będzie później usunąć w razie w.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności