Skocz do zawartości

Zaplecze dla świeżaka.

Engels

Rekomendowane odpowiedzi

Hej.

Krótki wstępem: Pozycjonuje serwis o leczeniu uzależnień i chciabym poradzić się w trzech kwestiach.

Primo: Czy zaplecze postawione na domenach nazwa.wordpress.com jest mniej wartościowe niż wykupiona własna domena i strona na WordP (pewnie tak) i czy znacznie mniej. Mówie tu o docelowo 10 stronach zapleczowych które chce postawić.

Secundo: Key studies - mamy fraze, leczenie alkoholizmu, ile stron zapleczowych postawilibyście przy wysokiej konkurencyjności powyższej frazy. Ja dałem ok 20-30 linków na forach tematycznych (są tam i ikt ich nie usuwa jak narazie), mam 5 stron na wordpressie potraktowanych delikatnie seopilo... i kilka branżowych stron o wysokim pr po znajomości. I delikatnie potrakotwałem ręcznym seopil, strone docelową. Strona docelowa ma 1,5 miesiąca

Chciałbym nadmienić, że pierwsza strona w Google na "leczenie alkoholizmu" ma 8 (słownie: osiem) anchorów tematycznych i ok 80 wszystkich linków do siebie. Istnieje jakieś sensowne wytłumaczenie tego fenomenu? ps. strona zrobiona jest w dodatku jako zaplecze do seo.

Tertium: Zastanawiam się czy jest sens włączać w cały ten biznez precle a jeżeli tak to co byście polecili.

Z góy dziękuje za odpowiedź.

pzdr

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności