Skocz do zawartości

Dobre pozycjonowanie?

Koks1132

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 106
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Mam kilka nowych pytań(przeczytałem 2 rozdział poradnika):

Sprawdziłem w adword moje frazy które chciałbym promować, konkurencja podobno niska.

Czy lepiej jakbym zaczął pozycjonować te frazy czy frazy nawiązujące od razu do moich artykułów np. xxx.

Lepiej tak czy pozycjonować np. cały film?

Tego nie czaje:

https://www.seo-porad...e-i-zewnetrzne/

Przepraszam że post pod postem ale potrzebuje pilnie odpowiedzi, chce mieć odp na te pytania wyżej i dopiero zaczne czytać dalej. Jest tutaj ktoś na forum który odpowie mi na kilka pytań indywidualnie przez rozmowe skype/gg/pw?

Zapewne :) po otrzymaniu płatności za wystawioną fakturę...

Sprawdziłem w adword moje frazy które chciałbym promować, konkurencja podobno niska.

Możesz rozwinąć 'podobno niska' ?

Czy lepiej jakbym zaczął pozycjonować te frazy czy frazy nawiązujące od razu do moich artykułów np. nazwa filmu ONLINE.

Pozycjonuj na możliwe wiele fraz związanych ze swoją stroną. Czyli np: czas apokalipsy, czas apokalipsy online, czas apokalipsy vod, czas apokalipsy za darmo itp itd.

Czego w tym 'nie czaisz' dokładnie ?

Pozdrawiam,

M.

Możesz rozwinąć 'podobno niska' ?

Czy lepiej jakbym zaczął pozycjonować te frazy czy frazy nawiązujące od razu do moich artykułów np. nazwa filmu ONLINE.

Pozycjonuj na możliwe wiele fraz związanych ze swoją stroną. Czyli np: czas apokalipsy, czas apokalipsy online, czas apokalipsy vod, czas apokalipsy za darmo itp itd.

Czego w tym 'nie czaisz' dokładnie ?

Pozdrawiam,

M.

1. W adword jest napisane Konkurencja - Niska.

2.Lepsze wyniki miałbym jakbym promował cały film , filmy bez limitu online, darmowe filmy chomikuj czy . Czyli np: xxxx

3. Linki wewnętrzne to te które mam w linku mojej strony np. xxxx.pl/czas apokalipsy online tak?

Linki zwenętrzne to te które prowadzą do innych stron tak?

Jeśli tak to przepraszam za głupie pytanie teraz przeczytałem jeszcze raz i rozumiem.

Chłopie daruj sobie to co chcesz zrobić. Bez żadnego pojęcia rzucasz się na filmy online? Konkurencja niska: nazwa filmu ONLINE? :D To są długie ogony i uwierz mi, że to się robi samym linkowaniem wewnętrznym ale nie zrobisz tego na swojej domenie, bo nigdy nie będziesz miał jej tak silnej jak potrzeba. Jednym słowem porwałeś się z motyką na słońce i nikt nie widzi sensu odpowiadania Ci na jakiekolwiek pytania, bo to o co się pytasz to podstawy podstaw, które powinieneś mieć w jednym palcu czytając działa dla początkujących na tym forum. A te śmieszne kursy sprzed 2 lat olej, lepiej zainwestować czas w jakieś własne testy niż czytanie tych bredni.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

1. W adword jest napisane Konkurencja - Niska.

Ta wartość informuje jedynie o konkurencji wśród reklamodawców AdWrods. Nie oznacza to automatycznie, że jest spora konkurencja na daną frazę.

2.Lepsze wyniki miałbym jakbym promował cały film , filmy bez limitu online, darmowe filmy chomikuj czy . Czyli np: czas apokalipsy, czas apokalipsy online, czas apokalipsy vod, czas apokalipsy za darmo itp itd.?

Tak. Masz np stronę z czasem apokalipsy do której prowadzą linki z anchorami takimi jak wymieniłeś powyżej. Takie coś nazywa się w pozycjonowaniu długim ogonem.

Ważne, żebyś wiedział, że linki zdobywa się również do podstron a nie tylko do strony głównej.

3. Linki wewnętrzne to te które mam w linku mojej strony np. xxxx.pl/czas apokalipsy online tak?

Linki zwenętrzne to te które prowadzą do innych stron tak?

To co pokazałeś to adres URL a nie link.

Linki wewnętrzne to takie linki na twojej stronie, które prowadzą do innych podstron w obrębie jednej domeny.

Ja linkami zewnętrznymi nazywam te, które prowadzą z innych stron do mojej strony (i podstron).

Linkami wychodzącymi te, które prowadzą do stron poza moją domeną.

Jeśli tak to przepraszam za głupie pytanie teraz przeczytałem jeszcze raz i rozumiem.

Nie ma głupich pytań :)

Pozdrawiam,

M.

Dobrze, że nie czaisz bo szpecowi od seoporad popierniczyły się przyjazne adresy z linkami wewnetrznymi . Podstawowe terminy i zagadnienia myli ale porad udziela . Teraz taka moda, że każdy za profesora chce robić bo w księgarni okładkę książki zobaczył to ma podstawy...

To są długie ogony i uwierz mi, że to się robi samym linkowaniem wewnętrznym

Zapomniałeś jednakże , że tylko i wyłącznie pod jednym i podstawowym warunkiem - duzej ilości zaindeksowanych podstron i zoptymalizowanych ...

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności