Skocz do zawartości

Dobre pozycjonowanie?

Koks1132

Rekomendowane odpowiedzi

szpecowi od seoporad popierniczyły się przyjazne adresy z linkami wewnetrznymi

Pobieżne czytanie też za dobre nie jest... ;)

Przyjazne linki wewnętrzne

:)

(pomijam kwestię adres url=/link)

• Odpowiedzi 106
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

zaindeksowanych 5 stron czy 50 czy 500

Nie no kurde nie róbmy jaj. Strona z filmami online nie może mieć zaindeksowanych 5 podstron, chyba, że znajduje się tam jedne film, regulamin, strona główna i 2 tagi. Przecież to chyba jest logiczne i nikomu tego nie trzeba tłumaczyć.

Co z drugiej strony nie oznacza, że jak jest site 10 przy małej firmówce to nie warto robić dobrego linkowania wewnętrznego. Nie raz było tak, że właśnie przy dobrej optymalizacji, linkując nawet stronę główną na daną frazę wyżej wychodziła podstrona. Wtedy parę linków do podstrony i masz 2 linki w topach - do głównej i do podstrony. Ostatnio udało mi się nawet zgarnąć top4 przy podobnej konfiguracji na frazy niszowe ale dobrze konwertujące...

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Blejkuś :D my nie dyskutujemy o tym ile strona mieć powinna podstron , dyskusja było o wpływie ilości zaindeksowanych podstron na moc linkowania wewnetrznego ;)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

ilości zaindeksowanych podstron na moc linkowania wewnetrznego

Nie ma żadnej mocy jak domena jest słaba. Twierdzisz, że spamy pod swle linkowane samymi nofollow mają jakąś moc linkowania wewnętrznego ? :D Mam spamy po 1M sajta i nie widzę na nich gigantycznego ruchu (i dobrze, bo one nie mają mieć ruchu).

Więc reasumując - mijasz się trochę z prawdą twierdząc, że mając duży site linki wewnętrzne same w sobie mają moc, bo nie mają i tyle w temacie.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Warto tak działać na początek:

15 backlinków

10 katalogów

Pingowanie

Optymalizacja strony

Chcesz postawić 10 katalogów czy dodać wpis do 10 katalogów ?

Jeżeli dodać wpis to link z takiego katalogu to jest właśnie backlink.

Optymalizacja to podstawa - zacznij od konstrukcji url-i / treści (np. nagłówki) / meta tagi (title i description)

Pingowanie nie przekłada się bezpośrednio na pozycję strony. To informowanie robotów wyszukiwarki o nowej treści w sieci. W ten sposób możesz przyspieszyć tzw. zaindeksowanie strony (np z wpisem w katalogu / posta na blogu itp).

Co do wartości liczbowych to się nie wypowiadam bo nigdy na to nie zwracałem uwagi.

Pozdrawiam,

M.

Czy to na początek wystarczy aby wypozycjonować moją strone przy dużej konkurencji?

Na czym polega katalogowanie?

Czy jeśli link zwrotny do mojej strony będzie na np. Youtube przez kilka dni i później go usuną - będą z tego jakieś korzyści?

Warto wynająć jakąś firme żeby wypozycjonowała strone?

Co jeszcze powinienem robić?

Po jakim okresie czasu przychodzą efekty?

Już odpowiadam.

Nie.

Na dodawaniu do katalogów.

Będą

Warto.

Jesli nie masz wiedzy zlecic pozycjonowanie.

Trudno powiedzieć, najczęściej już po kilku dniach lub kilku latach zależy od strategii.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Jeszcze jedno pytanko na dziś:

Dobrze wypozycjonowana strona według was to strona która przynosi ile unikalnych wejść dziennie?

Pytanie nie trzyma poziomu, wszystko zależy od tematyki oraz optymalizacji wewnętrznej treści na docelowych stronach.

Zgrubnie określisz ilość wizyt narzędziem google https://adwords.google.pl/o/Targeting/Explorer?__c=1000000000&__u=1000000000&ideaRequestType=KEYWORD_IDEAS

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Jeszcze jedno pytanko na dziś:

Dobrze wypozycjonowana strona według was to strona która przynosi ile unikalnych wejść dziennie?

Dobrze wypozycjonowana strona to taka, która jest na pierwszej pozycji.

Podawanie liczby UU nie ma sensu bo branżę się różnią ze względu na ilość wyszukiwań. Np. gry online to prawie 1 mln miesięcznie a ortodonta warszawa ~1,5k.

Pozdrawiam,

M.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności