Skocz do zawartości

Weryfikacja domeny Webmastertools

ifg

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

mam problem z ustawieniem preferowanej domeny. Kiedy klikam w:

Wyświetlaj adresy URL jako www.jakisadres.pl

dostaję komunikat:

W ramach procesu ustawiania preferowanej domeny należy zweryfikować własność domeny https://jakisadres.pl/. Zweryfikuj domenę https://jakisadres.pl/.

a domena zweryfikowana następującymi metodami:

Google Analytics

Już zweryfikowano przy użyciu tej metody.Użyj swojego konta Google Analytics.

Przesłanie pliku HTML

Już zweryfikowano przy użyciu tej metody.

Co z tym można zrobić? Z góry dziękuję za podpowiedzi.

Normalnie nie trzeba osobno weryfikować adresu z www i bez www. Może nie masz przekierowania 301 w pliku htaccess?

Jest chyba jeszcze weryfikacja przez wklejenie kodu w nagłówku HEAD każdej podstrony...

Normalnie nie trzeba osobno weryfikować adresu z www i bez www. Może nie masz przekierowania 301 w pliku htaccess?

Jest chyba jeszcze weryfikacja przez wklejenie kodu w nagłówku HEAD każdej podstrony...

dokładnie przekierowania nie mam :-) jak doczytam jak je zrobić, to napiszę czy problem został rozwiązany

Jak dodawałeś stronę do GWT to musiałeś ją zweryfikować za pomocą wpisu w HEAD albo za pomocą pliku prawda ?

Dodaj jeszcze raz te samą stronę ale z www. jeżeli dodawałeś bez.

Następnie nie dodawaj nagłówka head ani nie wrzucaj ponownie pliku htm na serwer, po prostu kliknij "Weryfikuj".

Po zweryfikowaniu wróć do pierwszej strony która dodawałeś i tam wybierz preferowaną domenę.

Czas na testy.

weryfikowałem za pomocą konta analytics, a także za pomocą pliku, poleTXT z jakiegoś powodu nie chciało się zrobić.

usunąłem wszystkie domeny, dodałem raz jeszcze, dodałem z www, zweryfikowałem i działa :-) dzięki bardzo

teraz mam pytanie kolejne, kiedy mi się pojawi nowy adres w googlach? to kwestia dni czy tygodni?

i co mam zrobić aby zindeksowane jakieś strony były? w tej chwili pokazuje mi zaindeksowano łącznie 0

Najszybciej: w GWT jest opcja "Pobierz (stronę) jako googlebot" - nastepnie po pobraniu pojawi Ci się "Prześlij do indeksu".

Dodałeś sitemap.xml w GWT ? Masz w ogóle sitemap ? :)

Możesz tez podlinkować stronę, podstrony.

Czas na testy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności