Skocz do zawartości

[startup] txt24.pl - portal z tekstami na zamówienie

txt24

Rekomendowane odpowiedzi

Czy powinienem dostać jakiś e-mail z potwierdzeniem przyjęcia zamówienia itp? Kliknąłem testowo jedno małe zamówienie i nic nie wiem czy zostało przyjęte, jaki okres oczekiwania (48h?) itp itd.

Wykonam profesjonalne projekty graficzne stron www

• Odpowiedzi 32
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Czy powinienem dostać jakiś e-mail z potwierdzeniem przyjęcia zamówienia itp? Kliknąłem testowo jedno małe zamówienie i nic nie wiem czy zostało przyjęte, jaki okres oczekiwania (48h?) itp itd.

Złożone zlecenia widać w zakładce zlecenia (https://txt24.pl/zlecenia/), powiadomienie mailem przychodzi przy pierwszym i ostatnim artykule z danego zlecenia.

Zlecenia realizowane są zwykle w ciągu 24 godzin, pisane może się przedłużyć gdy copy napisze artykuł, który zostanie odrzucony przez moderatora, zdarza się tak czasami.

Pisanie tekstów, szybko tanio i solidnie txt24.pl

Z tym 24h (w tabelce z cennikiem jest 48h) to chyba nie do końca prawda, ponieważ praktycznie od razu po dodaniu zlecenia 31 lipca miałem w panelu termin ukończenia na 5 sierpnia. Miło by było też dostać e-maila z informacją o zmianach terminów zakończenia prac. Może za dużo marudzę i narzekam wydając tylko 10 zł (testuję), ale informacja to informacja, wole na starcie dostać info o 3-4 dniach niż mieć przesuwany termin.

Wykonam profesjonalne projekty graficzne stron www

Z tym 24h (w tabelce z cennikiem jest 48h) to chyba nie do końca prawda, ponieważ praktycznie od razu po dodaniu zlecenia 31 lipca miałem w panelu termin ukończenia na 5 sierpnia. Miło by było też dostać e-maila z informacją o zmianach terminów zakończenia prac. Może za dużo marudzę i narzekam wydając tylko 10 zł (testuję), ale informacja to informacja, wole na starcie dostać info o 3-4 dniach niż mieć przesuwany termin.

Nie marudzisz, wszelkie uwagi są cenne.

Z tymi datami to jest tak, że w momencie przyjęcia zlecenia przez copy (mniej wiecej po 1-2 godzinach od momentu kiedy je dodałeś) przewidywana data ukończenia jest ustawiana na datę przyjęcia zlecenia + 24h. Jeżeli copy odda w tym terminie to sprawa jest załatwiona w ciągu 24h. Jeżeli się spóźni to otrzymuje 12 godzin na ukończenie zlecenia, jeśli tego nie zrobi to zlecenie trafia do nowego copy.

Wszystkie teksty są kontrolowane przez nas automatycznie (długość tekstu, podwójne spacje, słowa kluczowe, unikalność słownictwa, itp). Jeżeli tekst nie spełnia warunków to copy dostaje info co ma poprawić i termin do wykonania poprawki (do dzisiaj były to 4 dni, ale między innymi dzięki Twojej wiadomości zostało to przed chwilą skrócone do 24 godzin).

Przewidywany termin ukończenia zlecenia to data oddania ostatniego artykułu w paczce, jeżeli w paczce występował błędny artykuł i został on zwrócony do poprawy to pojawia się wtedy przewidywany termin zgodny z terminem wyznaczonym dla copy.

Staramy się eliminować nieterminowych copy, ale najpierw ktoś musi zawalić termin :)

Muszę się też przyznać do małej luki w systemie, zniknie ona lada dzień, ale teraz jest tak, że każdy błąd w artykule powoduje wydłużenie terminu dla copy, co jest przez niektórych nadużywane.

Też zauważyłem, że niektóre artykuły oddawane są po kilku dniach, raz nawet trafił mi się kwiatek 7 dni, dziwne było to, że w pn. zamówiłem 100 art, w śr. 100 art i w piątek 100, do soboty wieczorem miałem wszystkie z piątku, wszystkie z wyjątkiem jednego ze środy, a 20 szt. z poniedziałku spłyneło w poniedziałek.

Allegro było najprostszym rozwiązaniem, jest to też dodatkowy kanał sprzedaży.

Ale oczywiście, jeśli płatności online są potrzebne to zaraz rozpocznę pracę w tym temacie.

Czy coś się zmieniło w tym temacie? Przydałyby się jakieś płatności homepay czy coś, nawet gdyby klient miał opłacać prowizję to by było fajne rozwiązanie dla tych co nie mają allegro/nie chcą z niego korzystać.

Jeszcze jedno: wiem, że nie można za dużo wymagać za precle w tej cenie, bo wszystko jest ok, jednak przy dodawaniu zlecenia przydał by się jeszcze jedno miejsce na krótkie napisanie czego oczekujemy w tekstach np. czy to ma być opinia pozytywna czy negatywna itp. bo wpisanie samych fraz nieraz nie wystarcza. Zleciłem niedawno coś i połowa tekstów była w lekko negatywnym/mało zachęcającym tonie napisania co do produktu :(

Jeszcze jedno: wiem, że nie można za dużo wymagać za precle w tej cenie, bo wszystko jest ok, jednak przy dodawaniu zlecenia przydał by się jeszcze jedno miejsce na krótkie napisanie czego oczekujemy w tekstach np. czy to ma być opinia pozytywna czy negatywna itp. bo wpisanie samych fraz nieraz nie wystarcza. Zleciłem niedawno coś i połowa tekstów była w lekko negatywnym/mało zachęcającym tonie napisania co do produktu :(

Zasadniczo w preclach nie ma wymagań odnośnie rodzaju opinii, ale ok, postaram się wprowadzić taką funkcjonalność + możliwość reklamowania treści niezgodnych z wytycznymi, na dzień dzisiejszy mocno negatywne treści są odrzucane przez moderatora.

Allegro było najprostszym rozwiązaniem, jest to też dodatkowy kanał sprzedaży.

Ale oczywiście, jeśli płatności online są potrzebne to zaraz rozpocznę pracę w tym temacie.

Czy coś się zmieniło w tym temacie? Przydałyby się jakieś płatności homepay czy coś, nawet gdyby klient miał opłacać prowizję to by było fajne rozwiązanie dla tych co nie mają allegro/nie chcą z niego korzystać.

W trakcie wdrożenia są płatności dotpay, umowa już podpisana czekamy na dostęp do systemu.

W międzyczasie testujemy system antyplagiatowy i rozwiązaliśmy problem z copy, którzy w nieskończoność poprawiali artykuły.

Dotpay w podstawowej wersji wdrożony, można płacić przez bankowość online.

Z tej okazji dla pierwszego doładowania przez Dotpay podwojenie kwoty. Wystarczy zapłacić kanałem Dotpay i napisać na PW. Pierwsza płatność będzie premiowana kodem o takiej samej wartości.

• 2 miesiące temu...

Szukając nowych możliwości pozyskiwania tekstów też skorzystałem z serwisu. Teksty zostały pobrane do realizacji w zasadzie "od strzała", z płatnościami/doładowaniem konta problemu nie ma. Ale... realizacja szwankuje - podobno większość tekstów oddawana jest w przeciągu 24-48 - trochę fake. Teksty zleciłem 20, temin realizacji był w częsci na 21 w częsci na 22 bm. Dzisiaj jest 24 - terminy realizacji pozostają bez zmian, tak że nawet nie wiem, o ile czasowo przesunęła się realizacja. Jakby nie było jest dwa dni przynajmniej po terminie a tu lipa, ani tekstów ani informacji... Nie chodzi nawet o przedłużenie, bo wszystko rozumiem, ale bardziej o brak wyświetlenia choćby informacji z nową datą realizacji...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności