Skocz do zawartości

Nienaturalne linki

pele

Rekomendowane odpowiedzi

A ja widzę filtry na stronach o 10 backlinkach z zajefajnych stron. Czy coś to zmienia ?

Gdyby to było na poważnie, to może i by zmieniało.

Słanie raportów do googla szkodzi całej branży

Mylisz spam raport z disavowem. Zgłoszenie przez disavow jest tak samo szkodliwe, jak samo usunięcie linków tuż po nałożeniu filtra.

• Odpowiedzi 119
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Gdyby to było na poważnie, to może i by zmieniało.

No niestety jest na poważnie i wiem, że nie jestem "wyjątkiem". Stare domeny nie linkowane od 2-3 lat które dostały info o nienaturalnych(do chwili obecnej większa połowa już jest na swoich miejscach, zaznaczam, że nie zgłaszałem disavow). Myślę, że na jakimś szkoleniu podam konkretne przykłady... ;)

Mylisz spam raport z disavowem. Zgłoszenie przez disavow jest tak samo szkodliwe, jak samo usunięcie linków tuż po nałożeniu filtra.

Mam zupełnie odmienne zdanie na ten temat i tu również - nie tylko ja, ale osoby które siedza mocno w seo od kilku lat i z tego żyją.

SZUKASZ NAPRAWDĘ DOBRYCH I TANICH PROXY ?

Proxy w ilości 70 tys. wymieniane cyklicznie, stabilność anonimowość i nielimitowany transfer:

KLIKNIJ I KUP LUB PORÓWNAJ WSZYSTKIE RODZAJE PROXY

Mam zupełnie odmienne zdanie na ten temat

Jak nie było disavow, to większość ostrzegała przed natychmiastowym zdejmowaniem linków tuż po nałożeniu filtra, bo ponoć było to przyznanie do winy i tym bardziej wskazywało, że usunięta część linków to właśnie te... nienaturalne.

BTW, w jakim celu dołączyłeś się do dyskusji? Żeby pomóc autorowi pytania, czy próbować wywołać kolejną aferę w związku z disavowem?

No cóż... jak ktoś ustawia niemoderowane komentarze

Myślisz, że ten mechanizm dotyczy tylko blogów z niemoderowanymi komentarzami? Odpowiednio wystraszone jelenie wrzucą w disavow nie tylko komentarze z blogów ale również katalogi, precle, fora, wiki, a znajdą się pewnie i tacy co wystawią zaplecze firmy pozycjonerskiej i prywatną sieć blogów. To co robi google to klasyczna taktyka zastraszania, żeby webmasterzy donosili sami na siebie.

A na koniec taka ciekawostka: jak robiłem moda do phpfoxa to postawiłem ten skrypt na nieużywanej domenie info. Z ciekawości ostatnio wrzuciłem ją do ahrefa i GWT. Wynik:

70000+ linków w ahrefie (przez pewien czas było ponad 90000), domain rank 99;

ponad 90000 stron zaindeksowanych w GWT, 31000+ linków do strony

Linki z najgorszego chłamu: zaspamowane fora, guestbooki, shownews.asp

Brak informacji o "nienaturalnych linkach" przychodzących...

BTW, w jakim celu dołączyłeś się do dyskusji? Żeby pomóc autorowi pytania, czy próbować wywołać kolejną aferę w związku z disavowem?

Dołączyłem do dyskusji w celu wyjaśnienia pewnych nieścisłości, które wynikły z Twojego posta. Ma to na celu pomóc autorowi(i nie tylko) w zrozumieniu ZA CO dostał info o nienaturalnych by na przyszłość "żyło się lepiej".

Nie zgadzam się z Twoimi założeniami do końca(choć oczywiście w części się zgadzam), w związku z czym pozwoliłem sobie zabrać głos w tej kwestii.

Mam nadzieję, że ładnie wyjaśniłem. :D

Proxy w ilości 70 tys. wymieniane cyklicznie, stabilność anonimowość i nielimitowany transfer:

Prosty test: zdjąć wszystkie linki jeśli się da, poprosić o RR - da się ? da się. Jeden ze znajomych taki ma case ze swoją stroną. Nie robi disavow tylko RR po usunięciu linków (wszystkich) - dam znac jak wyjdzie.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Myślisz, że ten mechanizm dotyczy tylko blogów z niemoderowanymi komentarzami?

Nie, i to nie ja jako pierwsza wspomniałam o tego typu blogach. A z tego co później piszesz wynika, że trzeba po prostu ludzi edukować i 10 razy powtarzać, że przez disavow powinno się zgłaszać tylko te spośród śmieciowych linków, których nie udało się usunąć.

Dołączyłem do dyskusji w celu wyjaśnienia pewnych nieścisłości, które wynikły z Twojego posta.

Nieścisłością miało być wspomnienie o katalogach, tak? Czemu spośród wskazanych przeze mnie źródeł tylko one Ci nie odpowiadały? ;-) Tylko szczerze proszę. Bo o dziwo najgłośniej przeciwko disavow krzyczą ci, którzy zarabiają na sprzedaży skryptów katalogów, multikodów itp., a zatem ci, którzy tracą na nagłaśnianiu tego, że masowe działania (w tym masowe wpisy w katalogach) szkodzą.

Zobacz poststraseusz, o 21 lipiec 2013 - 14:24, powiedział:

Dołączyłem do dyskusji w celu wyjaśnienia pewnych nieścisłości, które wynikły z Twojego posta.

Nieścisłością miało być wspomnienie o katalogach, tak? Czemu spośród wskazanych przeze mnie źródeł tylko one Ci nie odpowiadały? ;-) Tylko szczerze proszę. Bo o dziwo najgłośniej przeciwko disavow krzyczą ci, którzy zarabiają na sprzedaży skryptów katalogów, multikodów itp., a zatem ci, którzy tracą na nagłaśnianiu tego, że masowe działania (w tym masowe wpisy w katalogach) szkodzą.

Znowu nie do końca trafnie ;)

Rozwinę więc, czemu akurat katalogi ;)

Tak się składa, że nie mam żadnych stron linkowanych tylko jednym konkretnym skryptem, poza katalogami. Tak więc, mam kilka stron które są dodane tylko do jednego rodzaju katalogów. Powiedzmy że część to zaplecza 1 poziomu, część to właściwe strony a część to testy.

Okazuje się, że żadna z tych stron nie dostała powiadomienia.

Pozycje przetrwały pingwiny i pandy bez żadnych zmian(no wiadomo czasami coś się "obsunie", ale po chwili wraca).

Nie są to także frazy najprostsze, konkurencja jest na każdej z nich.

Jeśli by więc było jak mówisz, pozycje dawno powinny polecieć. A tak nie jest ;)

najgłośniej przeciwko disavow krzyczą ci, którzy zarabiają na sprzedaży skryptów katalogów, multikodów itp., a zatem ci, którzy tracą na nagłaśnianiu tego, że masowe działania (w tym masowe wpisy w katalogach) szkodzą.

Najzwyczajniej w świece łżesz! Nie ma chyba wyraźniej nazywającego wysyłających disavow niż ja, a nie mam ani kodów, ani nigdy nie pisałem, że multikatalogi szkodzą. Jak zwykle chcesz po prostu usprawiedliwić swoje działanie.

Jeśli by więc było jak mówisz, pozycje dawno powinny polecieć.

I jest dokładnie tak jak pisałam - obserwowane przeze mnie strony, które dostały filtr, były linkowane we wspomniane przeze mnie wcześniej sposoby:

"wszelkiego rodzaju wpisy w multikatalogach, SWLe, Xrummery i inne śmieci. Wszelkie podzlecane katalogowania, zakładanie profilów w 99% na zagranicznych serwisach"

Tyle w temacie.

Jeśli by więc było jak mówisz, pozycje dawno powinny polecieć.

I jest dokładnie tak jak pisałam - obserwowane przeze mnie strony, które dostały filtr, były linkowane we wspomniane przeze mnie wcześniej sposoby:

"wszelkiego rodzaju wpisy w multikatalogach, SWLe, Xrummery i inne śmieci. Wszelkie podzlecane katalogowania, zakładanie profilów w 99% na zagranicznych serwisach"

Tyle w temacie.

Nie tyle.

Napisz jeszcze coś o różnicowaniu anchorów.

Pobrałem listę linków do swojej strony i jak rozpoznać które są nienaturalne do których linków google się czepia.

jesli samemu niechcesz sie bawic w reczne studiowanie listy to pomocne w tym jest https://www.linkdetox.com

Najnizsza opcja płatna w zupełności wystarcza w pomocy przy analizowaniu linkow

SEO i SEM - www.rwnet.pl

Czekamy na polski odpowiednik tego narzędzia w końcu lobby skryptów katalogów i dodawarek musi z czegoś żyć...;)

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Investto.pl - kredyty masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności