Skocz do zawartości

Nienaturalne linki

pele

Rekomendowane odpowiedzi

Napisz jeszcze coś o różnicowaniu anchorów.

Masowe pozyskiwanie linków idzie w parze z bardzo małym zróżnicowaniem. A to co jest różnicowane, to i tak zazwyczaj ta sama grupa, tj. pozycjonowane słowa kluczowe tylko w innych kombinacjach, odmianach czy synonimach. Zazwyczaj brakuje zróżnicowania o anchory brandowe.

Jednak strony, które nie dostają filtrów, również mają dość mocno zoptymalizowane anchory. Nie są jednak linkowane masowo i póki co udaje się utrzymać działania na granicy i nie dostawać filtrów na nie.

https://www.linkdetox.com

Najnizsza opcja płatna w zupełności wystarcza w pomocy przy analizowaniu linkow

Oprócz pakietów na https://www.linkdetox.../plans-pricing/ można kupić pojedyncze kredyty za grosze, tylko ciężko jest je znaleźć. Ale cały czas jest dostępny darmowy trial w zamian za tweeta - https://cemper.co/trialtopnav

• Odpowiedzi 119
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Masowe pozyskiwanie linków idzie w parze z bardzo małym zróżnicowaniem. A to co jest różnicowane, to i tak zazwyczaj ta sama grupa, tj. pozycjonowane słowa kluczowe tylko w innych kombinacjach, odmianach czy synonimach. Zazwyczaj brakuje zróżnicowania o anchory brandowe.

Ciekawe...

Lexy,jesteś w błędzie.

W bardzo prosty sposob mozna masowo pozyskac linki z duzym roznicowaniem anchorow. Scrapebox + kilka duzych list + generator anchorow i jazda. Co ciekawe tak przyspamowane domenki powiadomienia nie dostaly - i siedza w topach.

Nie mogę być w błędzie wypowiadając się tylko na temat swoich przypadków ;-)

Jaki jest czas oczekiwania na odpowiedź od Google? Czekam już drugi tydzień i nic....

Bardzo różnie - nieraz niecały tydzień, innym razem ponad 3 tygodnie - nie mam pojęcia od czego to zależy. Bez różnicy, czy pierwszy, czy kolejny wniosek o rozpatrzenie.

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

Ciężko przewidzieć. Spośród kilku zgłoszeń wysłanych w tym samym czasie, jedno otrzymuje odpowiedź po 2 dniach, a inne dopiero po miesiącu.

Dokładnie jak mówi Lexy.

Np. niecały tydzień temu wysłałem prośbe o ponowne rozpatrzenie dla pewnej strony testowej, dziś jest info o zdjęciu filtra("cofnęliśmy ręczne zmiany") :lol:

Oczywiście palcem nie kiwnąłem, żadnego zgłaszania disavow, po prostu napisałem że linki usunięte ;)

Poniżej wygląd pozycji na dzień dzisiejszy(powiadomienie o zdjęciu filtra dostalem dokładnie wczoraj w nocy):

2.png

Z tego co widzę pozycje wracają na swoje miejsce szybko, na innej testowanej stronie wrócily w ciągu tygodnia, tutaj dopiero jedna fraza.

Jako że żaden link nie był ściągnięty, powinny wrócić tam gdzie były ;)

SZUKASZ NAPRAWDĘ DOBRYCH I TANICH PROXY ?

Proxy w ilości 70 tys. wymieniane cyklicznie, stabilność anonimowość i nielimitowany transfer:

KLIKNIJ I KUP LUB PORÓWNAJ WSZYSTKIE RODZAJE PROXY

Z tego wynika, że losowo są zdejmowane filtry, albo SQT linki, które poznikały (nieprzedłużone domeny, SWL itp) uznało za pozdejmowane. Tak czy siak, czarna ( )( ), bo to pokazuje, że albo tam siedzą osoby nie do końca ogarniające temat (w co nie chce mi się wierzyć), albo to automat na zasadzie, na kogo wypadnie na tego bęc (oczywiście po jakimś tam sprawdzeniu losowych linków czy nadal są) zdejmuje filtry :)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Z tego wynika, że losowo są zdejmowane filtry

W szczególności po ostatniej fali filtrów mam wrażenie, że to losowe działania. Ale wcześniej nie było łatwo o zdjęcie filtra, bo trzeba było naprawdę sporo pousuwać.

Może za dużo linków usunąłeś i mimo zdjęcia filtra, zbyt mało linków ma nadal wpływ na pozycję strony.

albo to automat na zasadzie, na kogo wypadnie na tego bęc (oczywiście po jakimś tam sprawdzeniu losowych linków czy nadal są) zdejmuje filtry

Tak też wynika z moich obserwacji. Jeśli robią to ludzie to bardzo wyrywkowo.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności