Skocz do zawartości

Nienaturalne linki

pele

Rekomendowane odpowiedzi

może za krótki był ten plik disavow ? Walnij blasta i od razu miejscówki z tego blasta dodaj do disavow :) - będzie poważniej wyglądało

Kurcze mario nie podpowiadaj takich rozwiązań bo jak się nowi naczytają to będą jaja :D

SZUKASZ NAPRAWDĘ DOBRYCH I TANICH PROXY ?

Proxy w ilości 70 tys. wymieniane cyklicznie, stabilność anonimowość i nielimitowany transfer:

KLIKNIJ I KUP LUB PORÓWNAJ WSZYSTKIE RODZAJE PROXY

• Odpowiedzi 119
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

@Robbi no chyba nie podejrzewasz że tylko tyle robiłem :P dodatkowo usunięto blisko 1,5 tysiaca wpisów. Więc trochę pracy było ;)

Jeśli skasowałeś plik disavow zanim został przetworzony w całości to ... będzie dobrze dopóki znowu ktoś nie wciśnie czerwonego guzika :P

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

@zgred, ale dostałeś odmowę po tym jak wszystkiego się pozbyłeś?

tak :-)

Zgred, to NIENATURALNE, że usunąłeś WSZYSTKIE linki. Coś MUSI zostać :)

Powinieneś dostać komunikat : nienaturalne usunięcie naturalnych linków i BAN za to.

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

Piszecie, że ciężko jest odróżnić linki naturalne od nienaturalnych, ja akurat w moim przypadku nie mam z tym problemu.. Google dało mi filtr za "nienaturalne linki przychodzące". Odszukałem je bez większych kłopotów .. 8795 linków do mojej strony głównej z jednego serwisu, 5343 z drugiego, 3714 z trzeciego, 1270 z czwartego, 1047 z piątego i jeszcze kilka stron z każdej po 300 - 500 linków. Wszystko prowadzi do mojej strony głównej! Jest to SWL, jeszcze nie ustaliłem jaki. Moje pytanie brzmi, czy ciężko jest usunąć takie linki? I czy można jednoznacznie ustalić kto mi je załatwił? Zaznaczam, że sam się o nie nie prosiłem, nigdy nie używałem SWL-i, ciężko pracowałem na linki, katalogi, precle. Ostatnio zleciłem pozycjonowanie firmie zewnętrznej, zanim im to zarzucę chciałbym mieć pewność, że to ich sprawka. Zawsze mogą powiedzieć, że to ruch mojej konkurencji - można to zweryfikować?

Teraz żaden link jest nienaturalny. Przecież wiele linków "naturalnie" dodanych przez userów zupelnie przypadkowo G. uznaje za nienaturalne. Czasami zwykły user tak "głupio" doda linka do naszej witryny, że każdy pomyślał by - szeptanka. A tak nie jest.Szczególnie widać to po forach kobiecych :D

Wynika z tego, że przez takich "głupszych" userów, zupełnie niechcący, strona może dostać info o nienaturalnych i na to nie mamy ŻADNEGO wpływu :D

SZUKASZ NAPRAWDĘ DOBRYCH I TANICH PROXY ?

Proxy w ilości 70 tys. wymieniane cyklicznie, stabilność anonimowość i nielimitowany transfer:

KLIKNIJ I KUP LUB PORÓWNAJ WSZYSTKIE RODZAJE PROXY

Piszecie, że ciężko jest odróżnić linki naturalne od nienaturalnych, ja akurat w moim przypadku nie mam z tym problemu..

to że Ty nie masz problemu z odróżnieniem nie znaczy, że Google go nie ma :) - zrozumiesz tę różnicę po wysłaniu 10 wniosku o rozpatrzenie ........

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

1. Jakie linki są najlepsze?

Najlepsze są linki naturalne.

2. W jaki sposób Google rozpoznaje nienaturalne linki?

Za pomocą narzędzi:

https://www.google.com/webmasters/tools/paidlinks

https://www.google.com/webmasters/tools/disavow-links-main

3. Jak budować naturalne linki?

Naturalnie należy publikować dobrą treść na stronie.

Na koniec zacytujmy klasyka:

Natural links are better than non-natural

Matt Cutts

Widzę, że fajnie traktujecie ludzi którzy mniej wiedzą na temat pozycjonowania niż wy.. Ponabijać się ze słówek, to potraficie świetnie, ale jakoś nikt z Was nie odpowiedział mi na moje pytania.

1. Czy ciężko jest usunąć takie linki? (tylko proszę darujcie sobie odpowiedzi typu "zależy dla kogo")

2. I czy można jednoznacznie ustalić kto mi je załatwił?

Nadmienię jeszcze, że owe kilkanaście tysięcy linków z SWL stanowi ok. 95% wszystkich bl prowadzących do mojej głównej strony. Więc, albo rzeczywiście konkurencja chce mnie załatwić, albo jakiś pracownik agencji seo źle coś zaznaczył.

1 - trudno i łatwo, jeżeli to publiczne swl'e to można w większości przypadków skontaktowac sie z adminem lub za pomocą dostępnych narzędzi w danym SWL, zablokować bezpośrednią emisje linków do swojej www

2 - jednoznacznie nie ma szans, chyba, że firma strzela linkami z konta zarejestrowanego na dane firmowe

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

1 - jak podpowiedział zakręcony (ta zależy) - ale jeśli ktoś zastosował 301 nie linkując bezpośrednio w twoją stronę to walka za wiatrakami i możesz usuwać pojedyncze linki

2. to zależy z jakiego konta w SWL cię linkują, jak dobrze pamiętam gotlink, seomatik przesyłają nazwe konta które cię linkowało po zablokowaniu u nich strony, w e-weblinku takich danych nie odstaniesz, gdyż chyba weblink zablokował już blokowanie linkowania swoich stron, więc może w ciebie walic linkami każdy,

jeśli sam się nie pozycjonowałeś stawiał bym jednak na firmę która cię pozycjonowała

Oferuje miejsce na kilku stronach internetowym, gdzie możesz umieścić:
BANERY REKLAMOWE
ARTYKUŁY PROMOCYJNE, REKLAMOWE, INFORMACYJNE

a ja po raz kolejny podsumuję tę dyskusję na temat naturalności linków tak:

1. Każdy link, który produkujesz po to, by pomóc swojej stronie być wyżej w wynikach G. jest z założenia nienaturalny. I koniec kropka. Dalsza dyskusja niepotrzebna.

2. Karanie za linki to z założenia pomysł perfidny, bo to jest factor "off-site". Cały internet opiera się na linkowaniu a oni za to karają. Dopóki dana witryna odpowiada zapytaniu i użytkownik znajduje na niej to, czego szukał wszystko jest w porządku. Wpisał zapytanie - otrzymał odpowiedź. Nie zastanawia się dlaczego akurat ta strona jest na 1 miejscu a nie inna, ma to totalnie w du**e. Kara powinna być za wprowadzanie użytkownika w błąd, bo za to co masz na swojej własnej stronie możemy założyć, iż w 100% odpowiadasz Ty a za linki NIE.

3. Cała powyższa dyskusja, w tym moje pierdzielenie w punktach 1 i 2 nie ma sensu ;) Chodzi o $ z AdWords i na tym można zakończyć wszelkie wywody. Nie ma reguł, nie ma zasad, ma być kasa dla giganta. Koniec wywodu :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności