Skocz do zawartości

Księgarz online

DanielBurchardt

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 93
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Popracowałem trochę na tym Księgarzu. Soft miły i przyjemny. Jedynym minusem jest to, że często nie dodaje wpisów do ksiąg za pierwszym razem. Muszę kopiować adresy url ksiąg do których nie został dodany wpis a następnie wklejać i dodawać od nowa - i tak do skutku. Proponowałbym kilka zmian a mianowicie:

- usprawnienie dodawania i zwiększenie szybkości - jest szybko ale mogłoby być jeszcze szybciej

- ulepszenie ocr'a

- dodanie funkcji, aby soft ponawiał próbę dodania do url'i, do których wpisów poprzednio nie dodał (dajmy np. 3 próby)

- zamrożenie dodawania - czyli możliwość uruchomienia dodawarki na np. 50 stron, wyłączenie komputera, ponowne wejście i możliwość sprawdzenia stanu dodawania oraz stanu niedodanych url'i. Obecnie po wyłączeniu okna z Księgarzem

i po ponownym wejściu wyświetla się czysty formularz.

- przydałby się jakiś crawler do wyłapywania adresów przez footprinta. Fajną funkcją była by też wspólna, publiczna baza adresów :)

To tyle z mojej strony. Ogólnie skrypt bardzo fajny. Jak coś mi wpadnie do głowy to napiszę.

Kocham Polskę

A może frytki do tego?

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Pracujesz w Macdonaldzie?

Widziałeś kiedykolwiek księgarza?

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

A jaki to ma związek

A ma duży. Jak nie masz o czymś pojęcia to się może nie wypowiadaj.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności