Skocz do zawartości

Pewna fraza 1% trafiających

unfair

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie. Ostatnio wypozycjonowałem pewną frazę na top 6. Zdaniem google keywords frazę odwiedza 2000 osób miesięcznie, lecz przez miesiąc mój post odwiedziło tylko 20 osób. Może to dlatego że wikipedia jest przede mną? Jakie mogą być tego powody - że tak mało osób trafia na moją stronę?

sprawdź dopasowanie ścisłe dla frazy

przeanalizuj wyświetlający sie opis w wynikach, porównaj z innymi

jak sie da i jest mozliwość dodaj snippeta

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Statystycznie ok. 42 % wyszukujących klika w TOP1.

TOP2 przejmuje ok. 12 %

TOP3 ok. 8,5 %

TOP4 ok. 6%

Pozostałe pozycje mają poniżej 5 %.

Moje skromne przemyślenia na temat pozycjonowania próbuję przedstawiać na blogu -> https://blog.karlosky.pl
Osoby zainteresowane współpracą w zakresie SEO zapraszam na stronę www.topmaker.pl oraz https://pozycjonowanie-bialystok.pl

Wszystko jest uzależnione też od paru innych "drobiazgów" przykładowo z pozycji top3 dla jednej frazy ściągam ok. 80% ruchu :)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Chyba nietrudno zgadnąć jakie

Jakie?

Nie świruj, że nie wiesz :D

opis i snippety , jak wrzuciłem na próbę do snippetu cycki to z TOP 7 dla frazy wygarnąłem 50% :)

Pytanie jak wg. was obrazek z podpiętego G+ do wyników ściąga bardziej kliki ? ktoś ma jakieś dane albo sam badał?

W zależności od treści obrazka i tematyki wzrost ruchu od 20 do 80%

edyta

Z G+ są te niższe wartości a i płeć odgrywa znaczącą rolę ;)

Z G+ są te niższe wartości a i płeć odgrywa znaczącą rolę ;)

Swoją drogą ciekawy jestem, jak wyszłyby testy A/B z atrakcyjną kobietą i atrakcyjnym mężczyzną w snippecie.

O ile mężczyźni pewnie chętniej klikną w wynik z atrakcyjną kobietą, to ciekawe jak zachowałyby się kobiety, oczywiście

biorąc pod uwagę, że tematyka jest jakaś neutralna.

Nie znam testów, ale podejrzewam, że kobiety ze swoją pokrętną logiką prędzej klikną w fotkę innej kobiety niż mężczyzny. Przejdź się ulicą z ładną dziewczyną pod rękę i zobacz na kogo będą patrzeć mijające was kobiety ;) Stawiam swoją lewą nerkę, że ogromny odsetek będzie "obcinało" wzrokiem nie Ciebie, tylko ją (tutaj już mogę się wykazać własnymi testami ;)

No nie wiem, jak słyszę "rabat", "gratis", "promocja", "wyprzedaż", "2 za 1" to u mnie zapala się czerwona lampka ;)

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Investto.pl - kredyty masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

Ja to juz testuję od kilku lat, w chwili obecnej jest nasilenie popytu na rabaty i gratisy. Najlepiej ludziska woleliby dostawać towar lub usługę za darmo. ;)

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności