Skocz do zawartości

Najlepsze wytłumaczenia klientów dlaczego nie zapłacił faktury za pozycjonowanie

Stanleyek

Rekomendowane odpowiedzi

Jeden z moich klientów tłumaczył mi się dziś, że nie był w stanie opłacić faktury ponieważ nie dostał jeszcze kredytu hipotecznego.

P.S. To nie była tak duża fakturka, żeby brać kredyt pod hipoteke:P

Kontakt: gg:7910861, PW
Zapraszam do sklepu: Sterkowski.pl - Czapki i kapelusze na każdą głowę :-)

Mnie rozwalił jeden informując "przepraszam najmocniej omyłkowo wysłałem przelew mojej byłej żonie jako alimenty" :D

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Ja ostatnio, po przypomnieniu o płatności, dostałem od klienta email:

"Panie Piotrze, widzę, że ilość odwiedzin na stronie w ostatnim czasie znacząco spadła. W czym widzi pan przyczynę zaistniałej sytuacji?"

Nadmienię tylko, że strona od 2 lat jest non stop w topach i miesiąc w miesiąc ruch na niej nieznacznie ale wciąż rośnie. Koleś mnie normalnie rozwalił ;)

wywóz gruzu - dla tych co remontują....

Dziwnych wytłumaczeń nie spotkałem ale plagą u mnie jest tłumaczenie braku zapłaty spowodowane tym, że mojemu Klientowi ktoś nie zapłacił.

Jak coś takiego widzę to aż nóż w kieszeni się otwiera i już nie jestem taki wyrozumiały.

Kody na tanie VPSy i hostingi SEO: 2KT7-JFNM-63E8 , EK6B-1JUJ-M9T6 , R3J5-RCNE-SPH4 , E8NR-U9N3-1TU7 , 3TEH-47B3-2HM6 = rabat 25%

W sumie to jeden taki mi sie trafił , jeden jedyny - dzwonił i się pytał czemu jeszcze nie dostał FV ;) normalnie szoook (tfu tfu tfu) a gostek od "alimentów" zadzwonił dwa dni później i przepraszającym głosem powiedział "mam problem , sam pan rozumie ale ex nie chce mi kasy zwrócić" i co miałem zrobić ? W imię męskiej solidarności trza było czekać aż ratami zapłaci ;)

Co do "mi nie zapłacili" to standardowy tekst ostatnio ...

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Robiłem jakiś czas dla Sodexo. Na pytanie w połowie sierpnia dlaczego nie opłacili faktury z połowy lipca padła odpowiedź, że oni w sierpniu nie płacą. Należność wpłynęła w połowie września.

Pomimo dość dobrych zleceń zrezygnowałem z usług dla nich, 3 tygodniowe opóźnienia to był standard.. Mamy w to miejsce mniejszych klientów, którzy płacą w terminie.

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Może nie konkretnie za pozycjonowanie ;) Klient wpłacił zaliczkę, dostał teksty, zaakceptował, ale na zapłatę pozostałej części musiałem trochę poczekać, bo: "Nie opublikowałem ich jeszcze, zapłacę jak wrzucę je na stronę".

Konto współdzielone. Kup teksty przez GT i z fakturą VAT.

Potrzebujesz tekstów? Pisz na PW albo zajrzyj, a na pewno coś wymyślimy ;)

Z jednej strony te wymówki są w miarę pomysłowe, nawet śmieszne.. ale przykro robi się jak dochodzi do takich sytuacji (szczególnie, że większość przypadków to nie są [ nierzetelni partnerzy ]) i świadczy to o tym jak wielu ludzi żyje z miesiąca na miesiąc :/

szczególnie, że większość przypadków to nie są [ nierzetelni partnerzy ]

Możliwe, chodź znam przypadek gdzie ludzie pracują miesiąc za 500 zł bo pracodawca płaci tylko zaliczki (tak od 9 miesięcy) i ciągle mówi, że pieniędzy nie ma. Dodam, że tiry do Niemiec jeżdżą bez przerw.

"Nie opublikowałem ich jeszcze, zapłacę jak wrzucę je na stronę".

Powiem Ci, że to nawet jest rozsądne tłumaczenie, bo ja raz miałem taką sytuację, że zapłaciłem za teksty, dostałem je a one już były opublikowane gdzie indziej :)

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

3- tygodniowe opóźnienia, chciałbym tak, w budowlance opóźnienia 1-2 miesiące to normalka, generalnie opóźnienia zaczynają pojawiać się lawinowo i pojawiają się coraz częściej nawet u klientów którzy płacili w terminie, cóż zielona wyspa się skończyła.

"Nie opublikowałem ich jeszcze, zapłacę jak wrzucę je na stronę".

Powiem Ci, że to nawet jest rozsądne tłumaczenie, bo ja raz miałem taką sytuację, że zapłaciłem za teksty, dostałem je a one już były opublikowane gdzie indziej :)

Może, ale to dla profesjonalnego copy żaden argument - albo traktujemy się poważnie, albo nie. Raz w życiu miałem taki przypadek. Odpaliłem szybko - nie ma sprawy - ja je sobie opublikuje. Dzisiaj już nie będą unikalne. Pieniądze znalazły się w tym samym dniu, a w wyjaśnieniu, zamiast magicznego "przepraszam", było - wszyscy tak robią. Nie płacę i nie czuję się winny - tak wygląda biznes po polsku. Wzięłem pieniądze i nie miałem ochoty odpowiadać...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności