Skocz do zawartości

Katalogowanie i preclowanie

zydar

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,

Mam kilka pytan odnośnie katalogowania:

czy wszystkie opisy do katalogów mają byc unikalne? Czy wystarczy np 10 opisów z synonimami.

Czy gdy jest do wpisania tytuł to wystarczy wpisać słowo kluczowe czy może lepiej unikatowy długi tytuł zawierający słowa kluczowe? Czy różnicować tagi?

A druga sprawa dotyczy precli, dodawać precle z tytułem czy sama unikatowa treść? jeżeli z tytułem to ma być coś długiego w stylu " o portalach randkowych słów kilka" czy wystarczy portale randkowe?

Jeszcze pytanie odnosnie dopalania wpisów do katalogów i precli swlami, czy to bezpieczne i czy dawać pełną liczbę punktów czy raczej ostrożnie i przez jaki okres dopalać wpis?

Dzięki za pomoc.

Niedawno założyłem serwis webmaniak, zapraszam również na mój blog fotograficzny

1) Wystarczy 10 opisów z synonimami (dobrymi synonimami)

2) Różnicować anchory przy katalogowaniu

3) Tytuły precli też różnicować, w sumie lepiej trochę dłuższe, bo i tak przecież linki wstawiasz w treści

4) Możesz dać 1000-2000 pkt w e-webie lub gotlinku na jeden adres, np. na 14 dni. Jest to bezpieczne, bo przecież nie linkujesz swojej strony, tylko podstronę katalogu/precla

czy 10 czy 15 czy 1000 to zależy do ilu katalogów ma iść jeden synonimizowany tekst, oraz jak mocno synonimizowany. Do tych lepszych katów dodał bym jednak unikalne opisy. Co do słów kluczowych - różnicuj i to bardzo, dodawaj także frazy brandowe, a także mieszane brand + słowo kluczowe. Dopalanie - to ile pkt. przyłożyć, to też kwestia tego ile masz pkt. do wykorzystania, bo przy ilościu kilkuset adresów do podlinkowania to już robią się duże ilości pkt.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności