Skocz do zawartości

Wyniki finansowe Google - info o Adsense

qgito

Rekomendowane odpowiedzi

Ale są też takie trendy, które będą mocno obniżać CPC jeszcze przez jakiś czas, np. wzrost liczby userów mobilnych. Za klika mobilnego właściciel sklepu nie zapłaci dużo, bo i tak nie będzie miał z tego zamówienia.

Generalnie i logicznie myśląc to wydaje mi się, że masz rację, ale póki co moda i trendy robią wielu ludziom wodę z mózgu i przepłacają mobilne reklamy, i stąd zapewne dosyć wysokie stawki za nie. U mnie już prawie 40% dodchodu z AS to urządzenia mobilne. To niewspółmierny procent w stosunku do rozkłądu odwiedzin (dektop/mobile), dodatkowo stawki też są wyższe.

Oczywiście nie wiem jak u innych, ale u mnie tak to wygląda.

No i z tym zamówieniemi mobilnymi to chyba przegiąłeś. Jak najbardziej można zamawiać towary i usługi z poziomu smartfonów czy tabletów. Niby dlaczego nie? Sam widzę, że wielu ludzi u mnie robi transakcje z poziomu urządzeń mobilnych poprzez PayPal.

Sorry, nie odpowiadam na PMy

No nie wiem, może ja jestem staroświecki, ale nigdy nie składałem jeszcze zamówień w sklepie internetowym przez komórkę czy tablet (mimo, że mam oba urządzenia i z obu w miarę intensywnie korzystam). :)

No nie wiem, może ja jestem staroświecki, ale nigdy nie składałem jeszcze zamówień w sklepie internetowym przez komórkę czy tablet (mimo, że mam oba urządzenia i z obu w miarę intensywnie korzystam). :)

Nie sądź po sobie.

Ja też jestem dość staroświecki (i trochę już stary), niemniej zdarzyło mi się już 2 razy kupować z polskiego serwisu za pomocą iPada. A w zeszłym tygodniu będąc na drobnych wczasach kupiłem 2 DVD z Amazon UK tez przy pomocy iPada, siedząc w kawiarni z wi-fi. Właśnie wczoraj doszły. Byłem też już kiedyś zmuszony zapłacić przy pomocy PayPala i +iPada za hosting w US (termin się kończył).

Jak wiadomo, my Polacy jesteśmy generalnie dość konserwatywnym narodem, więc możesz być pewien, że inne kraje a zwłaszcza US kupują w ten sposób nieporównywalnie więcej towarów i usług.

Sorry, nie odpowiadam na PMy

Ja mam tak jak Lis. Kupuje bardzo dużo przez internet, będzie ze 20k zł rocznie, także rodzicom i dziewczynie, którzy rozumieli, że tak mają wszystko tansze o 20-40%, Jak mam coś kupić to wolę wygodnie rozsiąć sie na fotelu i patrząc w 25'' monitor szybko i sprawnie przeglądać i porównywac oferty przy pomocy myszki. Działam kilka rayz syzbciej niż na komórce czy tablecie, mam większy obraz itp.

Sprzątanie po zgonach https://sprzataniepozgonach.pl/

Dezynfekcja i dezynsekcja https://www.isotech-pestcontrol.pl/
Ptaszyniec kurzy https://zwalczanie-ptaszynca.pl/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności