Skocz do zawartości

Wyniki finansowe Google - info o Adsense

qgito

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 22.07.2013 o 18:10, Lis napisał(a):

Ale są też takie trendy, które będą mocno obniżać CPC jeszcze przez jakiś czas, np. wzrost liczby userów mobilnych. Za klika mobilnego właściciel sklepu nie zapłaci dużo, bo i tak nie będzie miał z tego zamówienia.

Generalnie i logicznie myśląc to wydaje mi się, że masz rację, ale póki co moda i trendy robią wielu ludziom wodę z mózgu i przepłacają mobilne reklamy, i stąd zapewne dosyć wysokie stawki za nie. U mnie już prawie 40% dodchodu z AS to urządzenia mobilne. To niewspółmierny procent w stosunku do rozkłądu odwiedzin (dektop/mobile), dodatkowo stawki też są wyższe.

Oczywiście nie wiem jak u innych, ale u mnie tak to wygląda.

No i z tym zamówieniemi mobilnymi to chyba przegiąłeś. Jak najbardziej można zamawiać towary i usługi z poziomu smartfonów czy tabletów. Niby dlaczego nie? Sam widzę, że wielu ludzi u mnie robi transakcje z poziomu urządzeń mobilnych poprzez PayPal.

Sorry, nie odpowiadam na PMy

No nie wiem, może ja jestem staroświecki, ale nigdy nie składałem jeszcze zamówień w sklepie internetowym przez komórkę czy tablet (mimo, że mam oba urządzenia i z obu w miarę intensywnie korzystam). :)

W dniu 29.07.2013 o 14:49, Lis napisał(a):

No nie wiem, może ja jestem staroświecki, ale nigdy nie składałem jeszcze zamówień w sklepie internetowym przez komórkę czy tablet (mimo, że mam oba urządzenia i z obu w miarę intensywnie korzystam). :)

Nie sądź po sobie.

Ja też jestem dość staroświecki (i trochę już stary), niemniej zdarzyło mi się już 2 razy kupować z polskiego serwisu za pomocą iPada. A w zeszłym tygodniu będąc na drobnych wczasach kupiłem 2 DVD z Amazon UK tez przy pomocy iPada, siedząc w kawiarni z wi-fi. Właśnie wczoraj doszły. Byłem też już kiedyś zmuszony zapłacić przy pomocy PayPala i +iPada za hosting w US (termin się kończył).

Jak wiadomo, my Polacy jesteśmy generalnie dość konserwatywnym narodem, więc możesz być pewien, że inne kraje a zwłaszcza US kupują w ten sposób nieporównywalnie więcej towarów i usług.

Sorry, nie odpowiadam na PMy

Ja mam tak jak Lis. Kupuje bardzo dużo przez internet, będzie ze 20k zł rocznie, także rodzicom i dziewczynie, którzy rozumieli, że tak mają wszystko tansze o 20-40%, Jak mam coś kupić to wolę wygodnie rozsiąć sie na fotelu i patrząc w 25'' monitor szybko i sprawnie przeglądać i porównywac oferty przy pomocy myszki. Działam kilka rayz syzbciej niż na komórce czy tablecie, mam większy obraz itp.

Sprzątanie po zgonach https://sprzataniepozgonach.pl/

Dezynfekcja i dezynsekcja https://www.isotech-pestcontrol.pl/
Ptaszyniec kurzy https://zwalczanie-ptaszynca.pl/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności