Skocz do zawartości

Zaplecze seo wordpress - zezwalać na artykuły od obcych?

Adrian_88

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 32
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Szybkie staty z dwóch moich blogów (trzydniowy wartościowy i jednodniowa farma):

1. Po wrzuceniu captcha od piątku dodał się tylko jeden bot, więc spokojnie można powiedzieć, że rejestracja jest tylko dla ludzi, bo dobrze blokuje boty.

2. Dla porównania do farmy od wczoraj, więc właściwie po indeksacji to od dzisiaj w nocy dodało się ok 20 userów, musiałem zmienić im uprawnienia ze współpracownika na autora, bo nie było artykułów, teraz powoli się dodają (jeden na kilka minut). Zainstalowałem wypiekacza, który wymaga określonej liczby znaków w artykule i kasuje nadmiarowe linki, tagi, kategorie... więc ustawiłem sobie wymagania na maks 1 linka, 3 kategorie, 5 tagów i 1000 znaków. Jak te pierwsze spokojnie wypiekacz kasuje i artykuły mogły by się dodawać, tak limitu znaków 1000 żaden bot jeszcze nie przebił. Tak się zastanawiam co za idioci piszą te artykuły dla botów, że są tak daremne (już nie wspomnę o synonimizacji w stylu kali głodny kali jeść). Ja w adderze mam podane "mile widziane" długości artykułów i mam do precli napisany art z 7 akapitów na łączną długość ok 2500 i on sobie robi rotację z 4 z nich + synonimizację, co daje artykuły po ok 1400 - 1600 (zależy od akapitu) znaków.

Wracając do tematu linkowania to oczywiście nic na siłę, ale tak sobie myślę jako laik, że jeśli będę miał wartościowe zaplecze bez spamu to jakim prawem google może mi dać bana za link z jednej strony do innej na tym samym serwerze, jeśli będzie on w unikalnym artykule tematycznym, nawet jeśli będą to linki wzajemnie wymienione, przecież to jest naturalna kolej rzeczy i ludzie tak robią...

Mówimy tu o artykule typu zajawka z hasłem np. więcej na ten temat na... lub artykuł napisany na podstawie danych z.... itp ;)

(trzydniowy wartościowy i jednodniowa farma)

Captcha nie jest efektywną metodą obrony. Zobaczymy co będzie po miesiącu czy dwóch, kiedy Twoje precelki zostaną dodane do publicznych list :)

Domeny na sprzedaż - pod zaplecze SEO, strony PP, strony firmowe, sklepy internetowe.

Zapraszam również na podstronę z darmowymi narzędziami SEO >> https://techformator.pl/darmowe-narzedzia-seo/

Jeżeli jesteś zainteresowany publikacjami wpisów gościnnych, napisz do mnie @.

sorry ale wykazujesz się naiwnością, co do intencji internautów, nikt nie będzie pisał unikalnych artów do jakiegoś nieznanego precla, pisarze preclowi, wrzucają swoje artykuły na tony, inaczej nie ma to sensu zważywszy na % skutecznych publikacji, które utrzymają się przez jakiś czas (publiczne precle padają, admini czyszczą je, nie przedłużają domen). Chcesz mieć zadbanego bloga ogranicz uprawnienia, tego 2 puść na żywioł i ewentualnie wrzuć tylko linki w blogrollu. taki spamblog do którego dorzucają arty co 10 minut fajnie nadaje się do indeksowania różnych rzeczy.

Jak nie masz wysokiego PR to wrzucą ci hurtem

A co ma piernik do wiatraka? Większość spamerów nie patrzy na wysoki PR, jadą po takich preclach tak samo jak po tych gorszej jakości.

Domeny na sprzedaż - pod zaplecze SEO, strony PP, strony firmowe, sklepy internetowe.

Zapraszam również na podstronę z darmowymi narzędziami SEO >> https://techformator.pl/darmowe-narzedzia-seo/

Jeżeli jesteś zainteresowany publikacjami wpisów gościnnych, napisz do mnie @.

Domenę kupiłeś za 0 zł, a przedłużenie jej to 123 zł , i ty tego już nie zrobisz. dlatego nie opłaca się wrzucać nic wartościowego .

Domenę wziąłem za 0zł, na miesiąc przed wygaśnięciem przeniosę sobie ją tam gdzie dadzą najlepszą ofertę. Kiedyś widziałem, że ovh za przeniesienie domeny na pierwszy rok przedłuża jej ważność za 30zł, z czego po wrzuceniu w koszta jakieś 20zł pójdzie z mojej kieszeni, więc na pewno ją przedłużę ;)

Co do spamu i captcha to nieźle jej idzie, bo blog nr 1 nie ma nowych userów, a blog nr 2 ma ruch kilkaset postów na dobę.

• 2 miesiące temu...

Mam jeszcze jedno może głupie pytanie, ale jakoś nie umiałem tego wygooglować. Utworzyłem sobie spambloga na poddomenie, który codziennie rósł w kolejne nietematyczne artykuły, aż do uzbierania ok 20 000. Ku mojemu zdziwieniu bardzo ładnie się pozycjonował i podciągał w pozycji podlinkowaną w stopce stronę klienta. Zauważyłem jednak, że google linki z tej poddomeny widzi jako domenę główną, więc wziąłem sobie za free kolejną domenę i podpiąłem ją pod wordpressa. W tym dniu przestali się rejestrować użytkownicy i przestały dochodzić artykuły. Za pierwszym razem nic nie zrobiłem, po prostu utworzyłem bloga i po dwóch dniach zaczął się spam. Czemu teraz po przeniesieniu zniknął on z oczu botów, co więcej na kolejnej domenie postawiłem od nowa następnego spam bloga i od ponad tygodnia nic tam się nie dzieje.

Teraz moje pytanie. Czy są jakieś katalogi dla spam blogów, gdzie mogę dodać swoje, żeby boty zaczęły na nie wchodzić?

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności